Inlägg från: jossanamir |Visa alla inlägg
  • jossanamir

    Bröllop 29/6-2013

    En till som blir fru den 29/6 2013!!!!! Vi har än så länge fixat lokal, kyrka, fotograf, DJ, klänning, skor, färgtemat är bestämt, designat inbjudningskorten som ska beställas efter nyår, hemsidan är redo att publiceras på nätet, gästlistan är klar och även våra toastmadames :) många småsaker är också klara eller iaf i stort sätt. Snart bara 6 månader kvar och snart är vi äntligen inne på det år då allt händer -längtar!

  • jossanamir

    Åh vad roligt med en nyförlovad som också valt nästa års bästa dag. Idag är det ju "bara" 6 månader kvar till vår stora dag och det firar jag och sambon med en bröllopsplaneringskväll, bokade även frisör/makeup idag! Förresten skulle behöva lite hjälp/tips: vi kommer ha ett barnfritt bröllop och vill därför skicka med en liten present/symbol till de barn där vi valt att bjuda föräldrarna. Eftersom det ska rymmas i inbjudningskuverten, inte vara alltför tunga och också passa barn mellan 1-6 år undrar jag vad vi ska ge dem? Är lite inne på att köpa en sån där lien "pixiebok", men är säker på att han som är 6 år inte skulle uppskatta det :( så vad kan vi hitta på? Sambons bror skickade med en ballong, men vill självklart välja något annat eftersom de hade det. Ber om ursäkt för att radbrytning inte funkar på surfplattan :(

  • jossanamir

    Glömde svara på din fråga "miss JH". Vi kommer ha ett svenskt/persiskt bröllop i kyrka och efterföljande bröllopsmiddag/fest kommer vi ha i en festlokal där restaurangen som äger den lagar all mat och tar fram passande drycker till. Vi är tyvärr båda två lite för bekväma för att ha vigsel och fest hemma eller i en lokal där det ska dukas, lagas mat osv på egen hand, nu får restaurangen ta hand om allt det där. Vårt bröllop kommer ha nånstans mellan 100-120 gäster och "tyvärr" ökar listan mer och mer då fler skaffar respektive! Inbjudningarna ska gå ut i slutet av januari så hoppas att det inte blir ännu fler som tillkommer på listan innan dess :) Sitter nu och tittar på filmen brudens far som går på kanal 5 och jädrar vad jag längtar till det är vår tur att gå längst med altargången!

  • jossanamir

    Vi kommer också att skicka ut våra inbjudningar denna månad, måste bara få tag i killen på tryckeriet och få reda på hur långt i själva tillverkningen han kommit!! Jag påbörjade kuvertskrivningen i helgen och eftersom vi ska skicka ut ca 60 inbjudningar känns det skönt att "bara" behöva skriva några få om dan och inte sitta i sista stund och panikskriva till handen gör ont :)

    Vi gifter oss kyrkligt och det är för att jag tycker att kyrkan är en viktig plats i "mitt" drömbröllop. Det är något jag alltid velat och även om jag inte är religlös så finner jag, precis som du (okajsa), en speciell atmosfär i kyrkan. För mig hör det till :) Och jag ska väl inte sticka under stolen med att jag längtar efter att få foton med oss på kyrktrappan! 

  • jossanamir

    Murge: Vi har beställt våra via "Kanonkopia" som ligger på Söder här i Stockholm. Vi har designat våra helt själva och sen bara varit där och valt papper och tryckfärg. Jag hämtade ett provexemplar tidigare i veckan och förutom tryckfärgen så såg det jättefint ut :)

    Då vi kommer ha delar av inbjudningskorten på persiska tyckte vi det var viktigt att kunna ha ett tryckeri som vi visste hade levererat det förut med bra resultat, inte bara beställa via nätet. Tyvärr så har processen dragit ut väääldigt mycket på tiden och jag är superglad för att vi kontaktade dem i så god tid innan att jag nu inte känner mig stressad, trots att det tagit månader :)

    Saris: Jag känner mig (konstigt nog) inte så stressad. Visst vi började planera för ett år sedan, men det är många saker som inte gått att fysiskt göra förän nu och sen kunnat bockas av. På nåt sätt så har det nog varit klänningen och inbjudningskorten som varit våra "stora" delar och nu när dem är på plats så känns det sååå skönt :) 

  • jossanamir

    Ja vi har tänkt skicka våra i slutet av januari och sista OSAdag är den 30/4, då känns det som att vi har gott om tid med b la bordsplaceringen :)

  • jossanamir

    Ja, vi var på mässan på Grand förra året. Tack vare denna mässa hittade vi den lokal vi nu bokat, men i övrigt var det mer en mysig upplevelse än en plats som gav oss inspiration.

    På lördag går jag och min mamma till den i Nacka och det är mest för upplevelsen. Det mesta är ju redan bestämt!!! 

  • jossanamir

    Nej ringen är inte köpt än, men bestämde mig samtidigt som vi köpte förlovningsringen hur den ska se ut. Ska bara få arslet ur vagnen och gå till butiken och bestämma storlek på stenarna innan den beställs!! Tror det är  bra om den hämtas så sent som möjligt så att jag inte går och tittar på den dag ut och dag in och längtar till jag får bära den :)

  • jossanamir

    Kom precis från tryckeriet där jag hämtade våra inbjudningskort :) I helgen ska de läggas på lådan så from nästa vecka är det "officiellt" att vi gifter oss 29/6 2013 (även om alla typ redan vet om det)!!!!

  • jossanamir

    Ja nu måste vi börjar bevaka mailen ännu mer för att se när folk börjar OSA - håller med om att det är en pirrig känsla :)

Svar på tråden Bröllop 29/6-2013