• malli716

  linköpingsbrudar 2013

  Melissa1 skrev 2013-02-03 13:22:07 följande:
  Vi beställde våra inbjudningskort från kortdesign.se. Är supernöjd! Tyckte att det blev billigare och enklare att göra så. Är inte särskilt pillig av mig och är superdålig på idéer så vi köpte färdiga kort. 34 kort och kuvert med tryck gick på ca 800. Jag är lite av en perfektionist så jag hade nog aldrig blivit nöjd så det hade nog bara blivit dyrare i längden att fixa korten själv. Mycket snabb leverans och supertrevlig kundtjänst. Kommer beställa menykorte och placeringakorten där ifrån med. :) En fråga att ta upp kanske, hur blev det med fikat? Var det några som sågs över en fika sist det kom på tal? :)
  Hoppsan! 800kr för 34 kort? Vi håller på nu att göra egna kort med en mycket enkel design och 70st kort kommer gå på ca 500kr (exklusive porto) och det tyckte jag var mycket pengar. Kanske inte var så farligt ändå =)

  Vi har i veckan träffat vår fotograf för första gången och det känndes jättebra så nu är det också bokat och klart. I övrigt kämpar vi fortfarande med inbjudningslistan, den blir visst aldrig bra hur vi än gör.... Och när ska vi hinna åka till Tyskland för alkoholshopping? Det känns som tiden inte räcker till och ändå är det sju månader kvar. Glad
   
 • malli716

  NU har jag ääääntligen kunnat logga in igen! Det är så roligt att följa er och dessutom att utefter hur era planeringar fortskrider känna att vi är i fas....eller inte med en del grejer. Jag har tillexempel ingen frisör eller makeup bokad eller köpt någon klänning ännu. Jag har verkligen INGEN frisör som jag känner till och gått kontinuerligt hos och känner förtroende för. Tips???

  Nu i helgen ska vi göra alla inbjudningskorten. Materialet kom med posten idag och klipp- och klistrahjälpen kommer imorgon (en nära vän). Vi ska nog också inta någon form av alkoholhaltiga drycker till precis som Marjasinus. Det såg väldigt trevligt ut och verkar vara en bra kombination tycker jag =)

  Kommer inte ihåg om jag skrivit det men vi har träffat och bokat en fotograf också. Anneli von Cederwald som någon tippsade tidigare i tråden blev det. Väldigt trevlig och sympatisk tjej. Det känns verkligen kanon!

 • malli716

  Hallå där! Vad skönt att höra att ni ligger i fas många av er. Vi hade tänkt skicka ut inbjudningarna imorgon men så ringde de från församlingen i tisdags och sa att länsstyrelsen bestämt att de ska renovera kyrka under augusti-oktober. Typiskt! Så nu fick vi leta fram en ny kyrka. SOM TUR ÄR så hade vi inte skrivit ut delen med själva inbjudningen som ska vara inne i inbjudningskortet (hade tänkt slutföra det idag) och därmed inte heller klistrat in dem. Annars hade det blivit väldigt tråkigt att göra om alla inbjudningar..... Men vi får väl skjuta lite på inbjudningarna så vi hinner titta på den nya tilltänkta kyrka. Dessutom gick min morfar bort igår vilket gör att det känns konstigt att skicka ut en bröllopsinbjudan mitt i begravningsplaneringen. Så vi får nog vänta ett par veckor. Annars inget nytt hos oss. Tack för tipset jannovich. Tyvärr är det lite fel sida stan för våran del. Annars hade jag gladligen kollat upp det. Make up blir nog på Nettans iaf.

 • malli716
  jannovich skrev 2013-03-23 12:59:07 följande:
  2 timmar kvar till vigsel. Ett barn sover, ett tittar på bumbibjörnarna. Den blivande mannen fixar lite och jag datar. Ja, alla förbereder sig på olika sätt 


  Wow, lycka till nu och njut!!!! Hoppas du vill dela med dig med någon bild sedan =)
 • malli716
  jannovich skrev 2013-03-25 12:58:14 följande:
  Dagen var fantastisk, på alla sätt och vis! Lycka till nu alla ni andra som har ert roliga kvar  Ska se om jag kan lägga in nån bild sen när vi har fått några. amerika: Jag bara måste rekommendera Linda på Hårateljén. Hon gjorde min uppsättning i lördags och jag är så sjukt nöjd över det hela. Kan lägga in bild på det också när bilderna kommer. Mitt kostade 1300 kr, var väl där ca 1,5 timme.  

  Låter som ni haft en underbar. Jag har en liten fråga dock. Är det så att ni bor på parkgatan 3? Såg lite jippo där på en balkong i helgen där lägenhetsinehavarna troligen gift sig under lördagen och tänkte på er =)
 • malli716

  Marjasinus: Det var jättesnällt av dig! Men nu har vi ju bytt lokal och har inte samma stolar som er längre och därmed kanske de inte passar. Tanken är god men jag behöver nog sy de där 115 st ändå....och sedan ska jag försöka få bydegården att köpa dem av mig så kan de hyra ut dem i framtiden tillsammans med lokalen precis som hon i Slattefors gjort =) Igår bokade jag brud-makup på Nettans. Jag har hört flera som är väldigt nöjda med dem så nu är det bokat och klart!

 • malli716

  Marjasinus: Var har ni köpt tyg så billigt? Jag har bara hittat en tysk sida som är ganska billig men då är frakten svindyr vilket gör att det inte lönar sig. Men ni kan ju säkert sälja iväg en del sedan både i denna tråd, under köp och sälj och på blocket. Alltid är det någon som vill ha något =)

 • malli716

  Marjasinus: Tack för tipset. Dock var inte de övriga tygerna så billiga så det fick bli en promenad till Olssons tyger.
  AnnSofieS: Mitt tips är att låta honom göra saker som han är bra på eller har intresse för. Min sambo är tillexempel en fena på datorer, räkna och att vara nogrann. Så han får helt sonika göra allt som har med datorn att göra med mig som stöd dvs. han har skrivit inbjudningskorten, han ska göra kyrkoprogrammet, han ansvarar för att skriva in alla utgifter i vårt budgetdokument osv. Han har också relaterat till sin nogrannhet fått måla ut vimplar efter en mall på massor av tyg och som jag sedan sytt. Visst, ibland önskar jag att han gjorde mer men han är tillräckligt intresserad för att det ska gå att diskutera och föra ett samtal med honom =) Min sambo är också alldeles för snäll och gör oftast det jag föreslår vilket gör att jag tycker att hans åsikter, tankar och idéer försvinner. Därför tycker jag att jag får mycket ut av att första fråga (till exempel vid val av musik i kyrkan) "vilka sånger/psalmer/solosånger skulle du vilja ha med" och först höra vad han har att säga INNAN jag visar mina förslag. Då får han en möjlighet att tänka själv istället för att bara acceptera mina förslag vilket göra att det inte känns för mig som jag "bestämmer allt" för att alla mina förslag blir godkända av honom. Dessutom får jag också veta vad han verkligen tycker istället för att bara göra mig till lags. Jag vet inte om det hjälper dig men så fungerar det hemma hos oss =)

 • malli716

  AnnSofieS : Tack för ett gott skratt. Det där med diskmaskinen var ju underbart! =) Men angående exempelet med psalmer, vet han ens vilka psalmer det finns? Han kanske inte har det intresset så ni faktiskt tillsammans behöver sida ned och titta och lyssna på det. Hans "ointresse" kanske snarare är okunskap och istället för att säga rakt ut att "jag vet inte vad det finns för psalmer" så väljer han att ignorera det istället. Du vet hur karlar är, kan aldrig erkänna att de inte vet något (speciellt inte när de kört vilse med bilen =)) jannovich : Superfint! Gillar verkligen al-kottarna och murgrönan, de passade dig jättebra! Make-upen var också fin. Naturlig men ändå "lite" mer. Du kommer bli fantastiskt fin!

 • malli716
  Marjasinus skrev 2013-04-22 11:48:28 följande:
  Nu har vi haft möte med Cateringfirman, det känns kanonbra. Även hittat en person som kan göra vår tårta. Sen har vi börjat skriva såna där gästbeskrivningar till vårt bröllopsprogram men shit vad svårt det är. Vi har väl gjort kanske 80% och kvar är nu de där respektive till folk som vi inte har så bra koll på men det får väl bli lite nödrim. Det känns som att många bitar börjar falla på plats men att det ändå är så mycket smått kvar. Hur gör ni för att hålla koll på allt som måste göras?  Angående gästbeskrivning av människor man inte känner så bra har jag gjort två versioner. 1. Om det är möjligt, fråga runt bland andra som känner personen tex. släktingar kompisar, föräldrar osv. Fackebook är också bra om de har det. Då kan man ju kolla upp vad de jobbar med/pluggar, ev vad de har för intressen. Om detta inte är möjligt är alternativ 2 att skriva (vi har inte skrivit på rim) : " En person som vi inte vet så mycket om men hoppas lära känna under kvällen och i framtiden".

  Tips för att hålla koll på allt, Skriv listor! Jag vet inte hur många vi har. Viktigt är också att alltid skriva upp direkt när man kommer på något så man inte glömmer bort det. Vi med Android-telefoner har ju en widget som heter anteckningar. Vet inte hur det är med iphone. Där brukar jag iaf skriva upp direkt som jag kommer på något när jag inte är hemma och kan inte skriva ned det i vårt skrivblock. I Skrivblocket hemma finns en lista för vad vi ska prata med vårt värdpar om, vad vi ska ta med oss till fotograferingen, vad som ska fixas och tas med till kyrkan av min mamma osv. Alla poster har också en liten ruta efter sig där vi kan boka av så fort något är gjort. Många listor blir det men det känns verkligen som vi har koll (just nu iaf) =)
 • malli716

  Marjasinus: Den där gästgrafen ser ju fantastiskt kul ut! Hur har ni gjort och tänkt när ni gjorde den? Vilka är de stora "prickarna" i mitten, är det ni, era föräldrar eller vem är det nu som ni utgår ifrån?

 • malli716

  Hallå där alla planerare! Jag tar examen nästa vecka så all min tid, kraft och ork har gått åt till examensarbete och alla andra uppgifter som ska vara klara innan dess. Bröllopsplanerna har kommit in lite däremellan det finns tid, vilket inte har varit mycket. Men nu kan vi börja ta tag i det igen. Ca 2½ månad kvar och ganska mycket att göra och jag börjar känna av lite nervositet inför hur jag ska kunna hålla mina känslor i styr den 17 augusti! =)=)=)
  Jag behöver också lite hjälp. Vet inte om jag frågat det innan men var beställer ni tårtor ifrån? Jag tycker inte det verkar finnas något "självklart" bageri i Linköping. Funderar på Åbys konditori i Norrköping då jag vet att de är jättebra men dock ganska dyra.....
  Lycka till Tooie på lördag! Enligt SMHI ska ni ju få perfekt väder, sol + några moln vilket är kalas. Är det strålande sol blir det ju så jäkla varmt både får dig i din klänning men även alla gäster! =)

 • malli716
  Melissa1 skrev 2013-06-24 23:04:19 följande:
  Nu har jag varit fru borg i drygt en vecka och jag älskar det. Jag är så otroligt lycklig och vet att mitt val av livskamrat är det rätta för mig!!! Tooie: såg att vi hade valt samma fotograf. De är helt fantastiska!! Ser att två av bilderna ligger uppe på deras hemsida!!

  Tooie skrev 2013-06-25 20:18:09 följande:
  Våra bilder från fotografen har inte kommit än men jag bjuder på dessa så länge :) 

  Grattis till er båda! Hoppas ni har haft varsina underbara dagar. Jag längtar verkligen till augusti men samtidigt vill jag att dagen inte ska komma riktigt än. Jag vill ju inte att det ska vara "över" samt att jag inte vet vad jag ska ägna min lediga tid till då =) Tooie; var har ni köpt er underbara bröllopstårta?
 • malli716
  Tooie skrev 2013-06-26 18:10:30 följande:
  Tack så mycket hörrni :)Ja jag svävar på moln fortfarande sen bröllopet..och vi gifte oss 1:a juni ;)Tårtan kommer från tårtverkstan... men jag skulle inte rekomendera dom. visst de är duktiga. Men sockerpastan blev alldeles för tjock och deras smaker på tårtan var oerhört begränsad trots det höga priset.... så tyvärr :/ 

  Okej, vad synd. Men till utseendet var den väldigt fin =)
  Marjasinus skrev 2013-06-27 23:28:49 följande:
  Shit pomfritt vad vi har pyntat och fixat idag. Helt slut i huvudet och imorgon är det en likadan dag igen :)Men det blir såååå bra! 

  Kämpa kämpa. Och lycka till imorgon. Hoppas ni får en fantastisk dag!
 • malli716
  Marjasinus skrev 2013-06-30 19:07:45 följande:
  Vi blev gifta!!! Nu sitter vi på tåget på väg på vår första bröllopsresa av två. Barnet är lämnat hos farmor och vi ska ha 5 härliga dagar på Mallorca. Vi hade både tur och otur med vädret. Precis innan vigseln så regnade det, men när vi skulle gå ned var det uppehåll och mitt under vigseln sprack solen igenom molnen. Det det kändes nästan regisserat. Sen kom det några störtskurar över gästerna senare men då hade de ju möjligheten att gå in.Vi hade en helt underbar dag och jag är så lycklig :) Men samtidigt känns det lite som att en kär vän har försvunnit - jag har verkligen tyckt om att planera bröllop och nu är det över. Sitter på tåget till Arlanda nu för jag och min fru ska åka till Mallorca i fem dagar. Barnet är lämnat till farmor (snyft snyft). Jag återkommer med bilder och en längre redogörelse, nu ska jag njuta tillsammans med min nya fru :)

  Hurra och Grattis till er! Jag tänkte på er igår flera gånger när det både regnade och åskade i flera omgångar. Men vädret är ju det ENDA man inte kan planera i förväg och gift blir man ju ändå! Stort grattis igen och njut nu på resan =)
 • malli716
  Heobea skrev 2013-06-30 20:07:31 följande:
  Vi blev också gifta! Helt otroligt! Vi har slitit hårt sista veckan, så hårt att ja, eh, vi glömde nog bort att tänka på slutet. Hehe!Det blev inga större missöden alls faktiskt, mer än att vi försov oss igår, en timma. Men då får man jobba mer effektivt efter istället. Visst, cateringen hade glömt att mära upp vissa lådor osv. Men ja, shit happens. Det löste serveringspersonalen finofino. Att vi har kopiösa mängder dryck och mat kvar, ja det är en historia för sig.Idag är vi rätt stukade an man nog säga. Sov kansk 3h i natt och har röjt i hela bygdegården idag. Sedan lunch med tjocka släkten. Nu ska vi nog påbörja projekt inskottning i lägenheten. Dvs, hitta igen oss själva och våra saker. Tror inte ens att jag vet var tandborsten finns.

  Grattis till er! Såg klänningen i en annan tråd. Visst hade du sytt den själv? Jättevacker!
  Tooie skrev 2013-07-01 20:53:41 följande:
  Grattis till er alla som blev gifta i helgen!!!! Ser fram emot massor av bilder!Våran fotograf är nu färdig med våra bilder och jag måste ju få visa upp bildspelet han har gjort till oss... :)otroligt duktig fotograf kan verkligen rekomendera honom och hans underbara fru då de fotade tillsammans.Lösenordet är henriksabinayellowdot.se/bildspel/sabinahenrik.html 

  Wow, wow, wow. 8 minuters ren lycka! Tack för att du delade med dig av dessa!
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013