• malli716

  linköpingsbrudar 2013

  Hej!
  Kul med en tråd för bara 2013!
  Vi gifter oss också då. Datum ej spikat då vi så gärna vill ha P2 som catering men de är redan upptagna flera av de datum som vi lämnat på förslag Rynkar på näsan Men lokalen blir Slatterfors magasin.
  I går berättade vi för hans föräldrar och i veckan ska vi berätta för mina. Vi har skrivit en preliminär gästlista och jag har hittat en Kina-klänning som jag ska beställa efter jul. En resa till Tyskland blir det också i vår. Ja, typ så långt har vi kommit hittills Glad

 • malli716
  Melissa1 skrev 2012-08-07 23:25:43 följande:
  Vad skönt att ni kommit någon vart! 

  Vi fick inte boka vår kyrka förrens 1 oktober tyvärr så det känns som man tappar lite av planerningstiden då. Vi har besökt olika festlokaler men inte riktigt bestämmt oss. Vi har varit utanför Bjärka-Säby, superfint! Dock är vår kyrka på andra sidan stan så det tar över en halvtimme att åka dit så vi har valt att inte ha den lokalen.

  Systrarna Grön är superbra florister har jag hört. Trevliga och duktiga tjejer. Frisör vet jag inte riktigt om här i stan. Jag har gått hos samma frisör i 3 år men tyvärr gör hon inte avancerad uppsättningar så jag måste leta en jag med. Ska kolla runt lite priser och vad som ingår i priserna osv. Sminket vet jag redan att det kommer bli på Make up store. Dom är jättebra.  

  Har en fråga, kan man vara fööör tidig med något. Är redan sugen på att leta ring och klänning men det känns lite pinsamt och gå in i butikerna och kika runt. Det är ju nästan ett år kvar. Hur tidig får man vara tycker ni?

   
  Systrarna grön är superduktiga men dyra som sjutton. Men man får ju också vad man betalar för. Men fast de är dyrast så skulle jag personligen inte gå till någon annan då jag har ett öga in i de flesta floritsaffärer i staden och systrarna grön är de som sköter sig bäst i branchen både mot sina konkurreter och kunder. Men jag ska göra min bukett själv då jag är utbildad florist (dok inte verksam). Frisör har jag inget bra förslag på heller. Klipper mig väldigt sällan. 

  Angående din fråga om brudklänningar så tycker jag verkligen du ska göra det. Jag var ute för två veckor sedan för att börja prova modeller och se vad man passar i. Både partyworld och bröllopshuset hade REA då. Vet ej hur det är just nu men då hade de halva priset på massor fina klänninger. Så spring och prova. De tyckte inte att jag var tidigt ute. Vad det gäller ringar tycker jag du ska prova det också. Ett stort beslut om vad man ska bära hela livet och det är klart man behöver ha tid på sig att se olika modeller och verkligen tänka efter vad man passar i och vad som passar till förlovningsringen. Jag som handlat mycket på Sandström Dewit rekommenderar så klart dem då du kan beställa i princip vad du vill och så gör de det på beställning. Perfekt om man har en speciell tanke om hr man vill ha sin ring (eller andra smycken).
 • malli716

  Hej där.
  Nu behöver jag lite hjälp. Pratade precis med P2 och de säger att de inte tänker servera på några bröllop nästa sommar. Jahopp, tillbaka på rutan ett nästan. Behöver alltså tips på andra  cateringfirmor nu. De vi har haft uppe som förslag är Stångs magasin, hagdahls och Wahlbecks. Dock är ju porslinsfrågan avgörande då Slattefors inte har en endaste liten gaffel...... så helst ska det vara en cateringfirma som kan fixa med porslin.

 • malli716

  Tack för era snabba svar. Ringde direkt till Kockduon efter att ha kollat in deras priser vilket verkar toppenbra! De var supertrevliga och nu har vi preliminärbokat dem samt ett första möte. Blir allt som det ska så blir vårt datum 24 augusti!

 • malli716

  Festyran vet jag om tyvärr. Sen har du ju Partyworld, Bröllopshuset och Helles också. Dessutom har du ju nära till Norrköping och där finns ju åtminstone fyra jag kommer på så här med en gång; Petres, Norrköpings Brud och Bal (som förra veckan hade 50% på hela butiken!), Igelkotten och Rafaelas.

 • malli716

  Ja hur går det egentligen? Vi har ju bokat lokalen. Jag ringde till kyrkan i tisdags när jag helt plötsligt fick lite panik när jag kom att tänka på om någon redan hunnit boka den. Men de meddelade lugnt att de hittills bara hade ETT bröllop inbokat inför sommaren 2013, i HELA åkerbo församling!!! Tur för mig som nu har preliminärbokat kyrkan =) Nu är det helt klart: 24 augusti! =)

  Kockduon ska vi träffa på lördag för att prata om menyn och så vidare. Eftersom vi bjuder ca 110 gäster är ju inte buffé ett alternativ då  vi kommer duka på övervåningen och där finns det inte plats för att ha en buffé utan den får då serveras på undervåningen. Men då ska 110 personer fara upp och ner för en smal trappa. Nähä tack, sittandes servering får det bli. Då äter ju alla ungefär samtidigt också. Här också en fråga till Marjasinus; ska ni ha serveringspersonal från Kockduon och i så fall var ligger priserna för det ungefär?  

  Vidare så har jag börjat sy vimplar som ska hänga i taket i lokalen. Har väl lyckats producera 120st men behöver ju minst det tredubbla!

  Jag är utbildad florist från början så jag ska väl göra min egna bukett med tillbehör och bordsdekorationer har jag väl tänkt. Dessutom kan jag beställa direkt från grossisten då och jag har fått ta i en lista för hur priserna ligger denna vecka, alltså ganska ungefär hur de kommer ligga om ett år och kan därmed räkna ut ungefär vad den biten kommer kosta.

  Vi har också tagit lite knäppa bilder på oss två som kanske kommer kunna användas till något roligt sedan =)

  Ekonomi. Vi gjorde en budget ganska tidigt och kom upp i en svindlande summa. Men mycket kan vi ju inte beräkna redan vad det kommer kosta i slutet utan man får ju ta i lite i överkant för att ändå få ett hum om var det kan sluta. Jag är student och min blivande jobbar heltid. Spara kommer vi kunna göra en del. Tyvärr har jag inte tid att jobba extra då jag ska skriva examensarbete under hösten och våren men spara brukar jag kunna göra ändå. Vi är ju ganska unga och våra föräldrar vill gärna vara med och bidra (alltså helt frivilligt). Vi får bland annat en mycket generös summa från mina svärföräldrar (som de också gett min blivande två systrar när de gifte sig). Min mamma startade ett sparande direkt när hon fick reda på att vi skulle gifta oss och vill bidra med det hon kan samt så får vi min mammas och pappas vigselring (de är skilda) och vips så försvann det 10 000kr vi beräknat i budgeten för ringen. Visserligen mycket pengar kan man tycka men vem vet var guldpriset hinner sticka iväg till nästa sommar?! Hans föräldrar har också sagt att det som fattas i slutet får vi låna av dem utan problem =)

  Ja, det var väl det. Ser fram emot lördagens möte. Att planera maten är ju ytterligare en grej som gör att det känns "på riktigt". Jag har nog inte fattat att vi ska gifta oss liksom. Dock har vi en stor sak kvar; efternamn. Vi är verkligen inte överrens och jag vill inte ha dubbelefternamn. Men vi har ju, eller rättare sagt JAG har tid på mig att utöva min övertalningskampanj =)
   

 • malli716
  Marjasinus skrev 2012-08-30 14:00:10 följande:
  Du måste nog försöka involvera din sambo på något sätt. Min tycker nog det är lite för länge kvar än, men jag försöker ge henne små uppdrag då och då och hon blir mer och mer engagerad. Men klänningen är ju viktigast....
  Haha, gillar biten "ge henne så uppdrag då och då". Precis så gör nämligen jag också =)
 • malli716

  Kompleterar min post =)

  Rosie: 18 maj, ??
  disneyprinsessan: 25 maj, ??, norrköping

  Melissa1:  15 juni, Kärna kyrka
  Marjasinus: 29 juni, Borgerlig vigsel i bersån utanför Slattefors magasin, fest inne
  Heobea: 29 juni, Kaga kyrka, Kaga
  Tooie: ?juni, stjärnorps kyrka, ??

  lurigmumin: 6 juli, Grebo kyrka, Gamla slottet Bjärka Säby

  CeciliaX: 3 augusti, Ö tollstad kyrka, Ö tollstad bygdegård (?)
  malli716: 24 augusti, Vårdsbergs kyrka, Slattefors magasin

  AnnSofieS: ??, ??, Landerydgården

 • malli716

  Pioner är inte billigare än rosor. Inte om man köper dem i en riktig blomsteraffär ialla fall. Då kanske de ligger på 35-50 kr styck, lite beroende på sort, storlek och säsong. Men Maxi brukar ju sälja 3 för 59:- Allra billigast är så klart om man har egna pioner i trädgården eller om någon man känner har det. Man kan oftast lämna in "eget" material till en florist. Men Pioner är oftast (beroende på väder och efterfrågan) finast och billigast i juni. Annars får ni nog räkna med att det kostar lite mer.

  Annars finns ju austin-rosor. De brukar föreslås till pionälskande brudar men då säsongen inte passar. De är också lite dyrare men ack så vackra! 

Svar på tråden linköpingsbrudar 2013