• Äldre 9 Dec 21:00
  95318 visningar
  694 svar
  694
  95318

  linköpingsbrudar 2013

  Nu har vi nog hittat vår ingångsmusik. Detta är ett band från Island som heter Sigur Ros som min sambo började lyssna på och som jag nu också börjat lyssna på. Detta är min absoluta favoritlåt av dem och så hittade jag den instrumental! Vi fick gåshud båda två när vi hörde denna version. Men i krykan blir det nog bara pianospel och då live av en kompis, inte stråkar, trummor osv. • Äldre 1 Jan 23:08
  Tooie skrev 2012-12-25 14:02:20 följande:
  Jag fick en dator i julklapp så nu kan även jag ladda upp bilder! ;) Såhär ser våra inbjudningar ut! Vad tycker ni? några synpunkter? god jul föresten!  Underbart fina inbjudningskort!

  Här har vi nu i ju berättat för syskon med respektive och mor- och farföräldrar att vi ska gifta oss i augusti och jag tror(?) alla blev glada. Jag tyckte iaf att det var väldigt roligt att få berätta och det blev många frågor att besvara. Tyvärr har min morfar blivit väldigt sjuk igen och jag hoppas innerligt att han klarar sig även denna gång så han får gå på vårt bröllop. Han blev så glad när vi berättade om bröllopet på juldagen och det vore så tråkigt om han inte får uppleva sitt första barnbarns bröllop.

  I övrigt händer det inte så mycket i själva planeringen. Vi borde verkligen börja med inbjudningskorten dock. 70st är nog inget man knåpar ihop på en kväll men jag har lovat att få hjälp av mina närmaste kompisar. Själva designen kommer nog bli svårast eftersom jag tycker om så mycket olika saker och det finna så mycket roliga och annorlunda saker som man kan hitta på. Men en sak som vi just nu sitter och gnuggar våra geniknölar med är att vi vill göra några slags "biljetter". Skärkinds bygdegård har kvar en biljettlucka i entrén från "den gamla goda tiden" som hon som visade oss lokalen uttryckte det och det vore lite roligt att spinna vidare på den idé och skicka med "biljetter" i inbjudningarna. Jag har dock inte hittat några bra inspirationsbilder på gamla biljetter.

  Gott nytt år och god fortsättning till er alla! Nu kan vi alla börja räkna ner dagarna för nu är 2013 här!
 • Äldre 1 Jan 23:13
  Brudivinter2012 skrev 2012-12-29 02:43:06 följande:
  Jag har inte fått bilderna än men jag fick några sneakpeak-bilder medan hon håller på och fixa de andra. Tyvärr har hon ingen hemsida än så länge. Du kan också maila henne och be och få se några bilder hon tagit vid olika sammanhang.

  Här är några från min stora dag: 

   
  Jättejättefina bilder och härligt ljus i bilderna. Ni ser väldigt lyckliga ut, men som tidigare talare sagt så ser det ruskigt kallat ut. Skrattande
 • Äldre 2 Jan 10:20
  Tooie skrev 2013-01-02 09:34:09 följande:
  Tack! Jag är nöjd med korten! Enkla och romantiska.. Dock har jag inte hunnit med att göra så många för vi hamna i vinterkräksjukan hela familjen precis innan nyår.. Så himla tråkigt! Tror det är fjärde gången jag är sjuk på tre månader. Men så är det väl med små barn... :/ känner att stressen inför bröllopet kommer över mig. Men har en god vän som kommer så fort jag är frisk och hjälper mig. Tänkte skicka ut dom i början på februari eller är det för tidigt? Snart dags att pröva klänning! Lite spänd! Det tänkte jag börja göra efter bröllopsmässan vi ska på den 26:e... Hur ska ni ha håret? Vi har ju vintage tema så jag försöker hitta passande frisyrer. Tips? Ska ni ha slöja? Hårkam? Jag tycker hårkam är så himla fint! Tror ni det blir för mycket med både hårkam och slöja? Tusen frågor här :)
  Jag tycker inte februari är för tidigt för ni ska väl gifta er i juni? Vi ska skicka ut i början på april och (gifter oss i augusti)  just för att många i vår närhet är i "giftasstadiumet" och sedan finns det ju de som tar långsemester in i augusti och vi vill ju att så många som möjligt ska kunna planera och komma på bröllopet. För eran del är det ju så att juni är en konfirmation/skolavslutning/student/examens-månad och att då långt i förväg få ett bröllop att förbereda sig för skulle i alla fall jag bli glad för så jag kunde planera min månad. Alltid känner man ju någon som ska uppvaktas där i början på juni. 

  Själva frisyren har inte jag bestämt ännu men jag har köpt en slöja i "fingertip-modell" som jag ska sy på en kam som jag troligtvis måste köpa hos en frisör då de jag har hittat aningen har för korta tänder eller så är de inte vita. Du skulle ju kunna köpa en fin hårkam och sy på en slöja på den. Eller vill du ha själva hårkamen på sidan av huvudet? I så fall tror jag att en slöja som är fäst ganska lågt på huvudet alternativt under en låg håruppsättning bak blir finast, typ som denna http://boards.weddingbee.com/topic/hair-do-help-please

  Själv tycker jag att diadem/band är väldigt fint vid vintage-tema, ungefär som denna http://www.etsy.com/listing/95645034/wedding-hair-veil-headband-tie-of-net men sedan är det ju allt tillsammans (frisyr, makup, klänning, ring, blommor, festlokal osv) som gör att man för vintage-känslan och man behöver ju inte gå "all in" på allt.
 • Äldre 2 Jan 14:01

  Tidigare tror jag inte ni behöver skicka dom, i början på februari blir nog bra.

  Jag är ju inte frisör Flört men av egen erfarenhet tror jag att om du har en kam på slöjan men som inte syns utan som göms i frisyren är det lättare att ta bort slöjan senare på kvällen. Annars sätts den ju fast med hårnålar och jag kan tänka mig att det då blir svårare och pilligare att plocka bort slöjan utan att frisyren sabbas. Dock vet jag inte hur man fäster en slöja som den på bilden som du länkade till när man vill ha den så långt fram på huvudet. Men om det är möjligt så blir det nog fint med en kam som skymtar fram på sidan.

  Själv har jag tänkt att frisören ska tråckla in slöjan i själva frisyren (hittar ingen bra bild, alla sparade på andra datorn). Ungefär som denna (tredje bilden ner, en tjej med blont hår) http://ohgraciepie.blogspot.se/2010/10/veils-like-pretty-please-with-cherry-on.html men ännu lägre ner på bakhuvudet och inte så ordnad och fixat frisyr utan liter mer "vilt" och halvuppsättning.

 • Äldre 5 Jan 23:39
  Tooie skrev 2013-01-05 17:59:28 följande:

   


  Jättefin klänning. Jag tycker modellen är jättefin på idg. Dock förstår jag inte den lilla spetskanten(?) som är vid brösten. Ska den inte vara lite längre ner? Det kan vara bilden som är missvisande också men det ser ut som den är lite för högt upp på dina bröst, ska den inte egentligen ska vara under dem? MEn som sagt bilden kan vara missvisande.

  Angående att köpa första klänningen så kan jag säga att de klänningar som jag var och provade i oktober första gången och tyckte om då inte alls stämmer överens med det jag letar efter nu. Men å andra sidan ändrar jag mig fort och ofta Tungan ute Men jag ångrar mig inte att jag inte köpte den klänningen som kändes "rätt" då utan avvaktade.
  Men om du tycker om den och känner att det är "the one", köp den. Du kan ju alltid sälja den på blocket om du ångrar dig. Eller vänta och ta reda på vad modellen heter så du kan gå in och beställa den i butiken senare i vår om du ångrar dig. Men min rekommendation är att prova fler klänningar innan du bestämmer dig.

  Angående viktnedgång så sa hon som jobbar på partyworld till mig när jag provade klänningar: att räknar man med att gå ner mer än 5 kilo kan man antigen vänta (om man hinner tidsmässigt) att köpa klänning eller ta en storlek mindre. Det var onödigt att sy in en klänning "i princip" en hel storlek om man ändå kunde köpa en mindre om man hann att gå ner i vikt samt tiden som behövs för leverans (om inte klänningen finns i din storlek i butiken)
 • Äldre 12 Jan 17:07
  tovemaja skrev 2013-01-10 20:47:35 följande:
  Hej Limba!
  Är inte från Linköping utan inflyttad, men efter att bott här i 7 år har jag några tips på lager i alla fall!
  Bjärka-Säby är klassikern, slottsmiljö, vacker natur osv. mycket bra rykte och man måste vara ute i väldigt god tid för att gifta sig där.. har man bara vigsel där och fest på bygdegård i närheten är det självklart lättare.
  Hurm, ett varningstecken vill jag sätta för Bjärka Säby då jag bara hört dåligt om det och om hon som hyr ut det. Dessutom tar de bara 80 gäster i gamla slottet, men närmare 120 i en inredd ladugård bakom nya slottet MEN där finns inga toaletter så det måste man hyra in själv.
 • Äldre 28 Jan 17:28

  Jag och min sambo var på bröllopsmässan i Nacka i helgen (alltombröllops mässa) är är SÅ besvikna! Det vara nästan BARA lokala företag, mest herrgårdar och festlokaler som var där och det övriga var också nästan bara lokala utställare som konditorier och florister. Nästan ingen inspiration utan bara bilder och kanske någon eller två av företagens produkter.
  Det enda jag är nöjd med är att skatteverket stod där och delade ut rätt papper man ska skicka in, gav råd och information om efternamnsbyte samt berättade vilken tid som var lämpligast att vi skickade in alla papper. Så Alltombröllops mässa rekommenderar jag inte!

  Är det föresten någon som vet om det blir någon lokal mässa i Linköping i år? Det brukar ju vara en eller två.

 • Äldre 29 Jan 11:32
  Melissa1 skrev 2013-01-29 01:08:33 följande:
  Här har ni en oväntad utgift kanske. 

  Spenderade precis ca 260 kr på frimärken till inbjudningskorten :) 
  Hoppsan! Glöm inte frimärkena till Tack-korten sedan också Flört
 • Äldre 29 Jan 15:45


  Vi ska också köpa lakan och sy stolsöverdrag. Men eftersom att vi ska sy så många gör vi det väldigt enkelt. Delar ett lakan på två, syr fast fyra abnd, lägger tyget över stolen (det finns alltså inget tyg på sidorna av stolsöverdraget), knyter ihop banden och knyter sedan ett rosa sidenband runt ryggen på stolen. Alternativet är att sy ihop lakanen den biten som är från stolsryggens topp ner tills att sitsen börjar. 116 stycken ska vi sy om alla kommer, puuh! Flört
Svar på tråden linköpingsbrudar 2013