• Melissa1

  linköpingsbrudar 2013

  Hej linköpingsbrudar! 

  Jag och min sambo är i full gång med planeringen för vårt bröllop juni 2013!
  Tänkte om jag kanske kunde samla ihop fler som gifter sig nästa år så vi ge varandra tips och ideer. 
  Har sett att det funnits fler trådar här för tidigare år men hittar ingen för nästa år.

  Kom igen nu brudar, hur långt har ni kommit på er planering så här långt? :D 

 • Svar på tråden linköpingsbrudar 2013
 • Melissa1

  Oj vilken snabb respons det blev. Vad roligt!

  Vi har bestämt oss för juni 2013 och att vi vill gifta oss i Kärna kyrka då den är ganka speciell för oss. Han kommer dessutom från Malmslätt.

  Vi har valt att ha ett ganska litet bröllop och dragit gränsen vid 50 personer. Våra familjer och våra närmsta vänner med respektive. Mina svärföräldrar ska stå för bröllopstårtan och en vän till mig på jobbet som är utbildad florist ska göra alla våra blommor. Till ett mycket rabatterat pris. 1500-2000 kr supersnällt!

  Har inhandlat ett dussintal tidningar för inspiration. Både min sambo och jag har aldrig varit på ett bröllop tidigare så det är ganska nytt för oss. Några tips? 

  Det ser ut som att ni alla har kommit igång ordentligt. Kul med en man som är så engagerad :) 

   

 • Melissa1

  Vad skönt att ni kommit någon vart! 

  Vi fick inte boka vår kyrka förrens 1 oktober tyvärr så det känns som man tappar lite av planerningstiden då. Vi har besökt olika festlokaler men inte riktigt bestämmt oss. Vi har varit utanför Bjärka-Säby, superfint! Dock är vår kyrka på andra sidan stan så det tar över en halvtimme att åka dit så vi har valt att inte ha den lokalen.

  Systrarna Grön är superbra florister har jag hört. Trevliga och duktiga tjejer. Frisör vet jag inte riktigt om här i stan. Jag har gått hos samma frisör i 3 år men tyvärr gör hon inte avancerad uppsättningar så jag måste leta en jag med. Ska kolla runt lite priser och vad som ingår i priserna osv. Sminket vet jag redan att det kommer bli på Make up store. Dom är jättebra.  

  Har en fråga, kan man vara fööör tidig med något. Är redan sugen på att leta ring och klänning men det känns lite pinsamt och gå in i butikerna och kika runt. Det är ju nästan ett år kvar. Hur tidig får man vara tycker ni?

   

 • Melissa1

  Hoppas det löser sig för dig! 

  Jag har haft fullt upp på jobbet så har inte kommit iväg för att titta på klänning och ring. Någon som har varit inne på Festyran. Är utbudet bra? 

  Förresten, kläder till mannen vet ni något ställe ni kan rekommendera. Ev att hyra/köpa.  

 • Melissa1

  Just nu är min inspiration i botten. Stressen gnager helatiden och känner gång på gång att vi kanske ska skjuta upp bröllopet till nästa år. Sambon säger att vi kommer att gifta oss i sommar men det är jag som planerar det mesta. Har ett sjukt kontrollbehov och vill gärna ha koll på allt själv. Är livrädd för att låta andra hjälpa till. 

  Hur gör ni med budgeten?  Har ni sparat ihop den innan ni börjar planera eller gör ni det under tiden?
  Just nu har vi sparat ihop strax under 40 000 kr och har kvar ca 30 000 till. Vi har satt budgeten på 70 000 och då är ingen smekmånad inräcknad. Hur har ni satt er budget?

  Hur går det för er?  

 • Melissa1

  Hej och hå!

  Vad roligt att det är så många som har hittat hit!
  Vi har nu valt färgtema, satt en gästlista och prel.bokat vår festlokal.

  Kyrkan får vi boka den 1 oktober vilket är SNART, strax över 2 veckor nu. 
  Det börjar bli på riktigt och lite overkligt. När berättade ni för alla att ni skulle gifta er?
  Sparade ni det till att bli en överraskning vid inbjudningarna eller hur gjorde ni?

 • Melissa1

  Heobeo: Vi har valt den 15 juni som datum. Valde att inte ha det i Kaga då vi veta tt den är så populär. En väninna till mig ska gifta sig där helgen innan mig om hon får som hon vill. :) Tycker som du att det är sent att boka kyrka, allt kretsar ju kring att man får ett datum att gå efter. Om du får svar får du gärna dela av dig. Tacksam för så mycket hjälp jag kan få. Jag har berättat för familj och de närmsta vännerna och på jobbet då jag ska få blommorna bundna av en kollega. Annars har vi nog valt att hålla lite på det men jag vet inte riktigt hur man ska göra enligt tradition. En dum fråga kanske men det är något som har legat och grott. Hur gamla är du och er blivande man/fru? När jag läser i alla bröllopstidningar där de intervjuar eller har ett uppslag om ett brudpar så är det alltid runt eller strax över 30.

 • Melissa1

  Jag och min sambo kommer va 23 när vi gifter oss. ( han fyller i augusti ) Vi har då varit tillsammans i 6 1/2 år och förlovade i 4. Många kan tycka att vi är unga och tycka att det är för tidigt. Men det tycker icke vi. Vi vill leva som man och hustru ett par år, bara vi tillsammans innan vi väljer att sätta ett barn till livet. :)

 • Melissa1

  Vad härligt! :) Det är ingen som har valt samma dag heller än så länge.

Svar på tråden linköpingsbrudar 2013