Inlägg från: Lakinna |Visa alla inlägg
  • Lakinna

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Här kommer ytterligare en augustibrud. Datum är dock lite osäkert eftersom vi ville ha den 10e från början, men då var festlokalen redan uppbokad, så vi har bokat den 17e istället. Imorgon ska vi dock ringa dit och se om vi kan ändra till den 3e för jag vill gärna kunna ha lite ledighet efter bröllopet också (och i mitt jobb så är det lättare att ta ledigt i början av augusti än i slutet).

    Ringde för att boka kyrkan men de skrattade lite vänligt och sa att jag var ute i helt för god tid och att den inte går att boka förrän efter årsskiftet.

    Har utsett 2 tärnor och 1 bestman (kommer ev en till), funderat på toastmaster men inte frågat än. Tittar runt på klänningar här på BT och på andra sidor men det finns så mycket fint att välja mellan. Funderat över färger och kommer nog att ha vinrött som temafärg, men har inte börjat köpa saker än. Men tänker att det inte är fel att börja och sprida ut över året så blir det inte så mycket pengar sen på en gång....

    Kul att kunna sätta igång lite mer nu (började med att bli medlem här) Glad
     

  • Lakinna

    Åh! Blir pirrig bara av att läsa här inne i tråden, allt känns så verkligt då! Vi har nu pratat med vår "önskelokal" och ändrat prelbokning till 3augusti och ska dit och titta och prata med dem på måndag. När jag ser hur många här inne som är inne på samma datum är jag glad att den 3e inte redan var bokat! Precis som en del andra Här inne så satsar jag på att komma i (bättre) form, mest tightning och kanske gå ner 4-5kg. Ska försöka både träna och äta mer regelbundet och hoppas på att bröllopet är den motivationen som behövs :) Vi har ett ganska stort problem, vi vet inte vad vi ska heta i efternamn. Vi är överens om att vi vill ha samma namn och inga mellannamn, men jag vill inte ha min m2b's namn och han vill inte ha mitt. Ingen av oss tar illa upp men faktum kvarstår att vi inte vet vad vi ska heta. Trodde vi hade en lösning med ett släktnamn, men eftersom vi ville ändra det lite så räknades det som ett "nynamn" istället för släktnamn och godkändes inte när vi ringde och frågade prv.... Nån annan som har problem med efternamnet? Förresten så är det verkligen fina klänningar ni har hittat som har lagt upp länkar här! Jag hittade min drömklänning (modellen) i en tidning för flera år sedan, men under de senaste 2 åren har jag varit på tre bröllop där klänningarna påminnt om "min" så nu funderar jag på att välja nåt annat och det finns ju såååååå mycket fint! :)

  • Lakinna

    Oj vad jobbigt mitt förra inlägg blev att läsa, vet inte varför styckasindelningarna försvann....sorry

  • Lakinna

    Ja det är svårt det där med namn. Mitt är ett vanligt sson-namn som min sambo inte vill byta till (helt ok med mig) men hans är ett krångligt (uttal, stavning) som jag inte vill byta till (vilket han förstår).... Får väl kanske hitta på ett helt nytt, men det är inte så lätt heller :)

  • Lakinna

    "Vi har diskuterat om vi ska ta dubbla, samtidigt är jag nog mer inne på att hellre byta helt än att vi ska ha dubbelnamn, jag avskyr dubbelnamn :P hahaha!" FreNi: man får inte ha dubbelnamn längre :( den ena kan ta den andres namn men inte båda varandras namn. Tycker dock jag läst i nån namntråd här på bt om hur man kan hitta kryphål och ta sig runt detta. Viktigt att tänka på vad man vill att eventuella framtida barn ska heta...

  • Lakinna

    3 augusti ¤ Deede ¤ Fröken Finemang, Karlstad ¤ lillasofie, Västerås ¤ PiaB, Stockholm ¤ SZ2013 ¤ Biographic ¤ Mandala ¤ sessa ¤ sophiebus västerås ¤ Hobevi  ¤ Anaa ¤ ViirreL Söderbärke ¤ Lakinna, Malmö 10 augusti ¤ Makeupmyday, Åland ¤ Schumeline, Uppsala 17 augusti ¤ Pifa, Lund ¤ SOSO, Uppsala ¤ Lally ¤ Sjörå, Mölnlycke 24 augusti ¤ FreNi ¤ Kipso, Gävle  31 augusti  ¤ Brudiframtiden ¤ Helchem, Stockholm ¤ ChristineL

  • Lakinna

    Sorry, är det bara jag som har problem med styckesindelning?? Gissar att det är för att jag sitter på iPad kanske?

  • Lakinna

    Nu är vi på rätt år!!! Vilken fantastik känsla! Idag "fick" vi dessutom bokat kyrkan (man fick inte boka den förrän efter nyår). Känns så härligt som att det är mer på gång nu.

  • Lakinna

    hur tänker ni kring tider? Vi har bokat kyrkan till 16.00 men börjar nu fundera på om det är för sent...?? vi hade tänkt fotas innan men vill inte att vi ska behöva stressa igenom kvällen sen...

    tänker så här ungefär:
    16.00- ca 16.45 vigsel (min egen gissning på tid)
    16.45-17.15 samling och gratulationer utanför kyrkan
    17.30 fördrink i festlokalen (nära kyrkan)
    ca 18.15 förrätt
    osv

    är det för sent att börja med förrätten 18.15?? Hur länge ska man sedan uppskatta att varje rätt tar tror ni?

    Jag kanske oroar mig i onödan men har sett en del nu som bjuder in till vigsel både 13 och 14 så undrar jag bara lite hur tänker ni gällande detta? 

  • Lakinna

    tack alla ni som svarat, känner mig lite lugnare nu när jag ser att fler tänker som vi. Det blir nog en bra tid att sätta igång, som Sjörå påpekade så vill vi kunna fotas i lugn och ro :) 
    Tack! 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!