• fia1982

    Maj 2013

    Någon annan här inne som tänker gifta sig i maj 2013?


    Hade varit kul att ha någon att bolla idéer med och följa förberedelserna.

  • Svar på tråden Maj 2013
  • FruW

    Hotlena: Känner igen mig! Klart man är nervös nu när det närmar sig :) Men samtidigt ska det bli så himla roligt, fint och härligt!


     


    Låter trevligt med buffé, det hade vi också tänkt ha först men sedan blev det trerätters av lite olika skäl. Tror ni gör rätt i att skippa tårtan om det känns rätt för er. Vi kommer ha både efterrätt och sedan tårta (efter en längre paus från ätandet) men det blir ju verkligen kaka på kaka. Vi är så oroliga att folk ska ha tråkigt, så vi ser till att de äter hela tiden :) Nä men skämt åsido får ju folk välja om de vill skippa tårtan, det är inget vi kommer gråta över.


     


    Njut av sista tiden nu tjejer (och killar), för jag antar att det är det man ska göra, och inte stressa upp sig för mycket. Glad

  • söt nöt

    Nu har alla våra osa kommit in. Bara 6,5 veckor kvar för oss nu. Vi gifter oss den 11 maj. Jag känner mig lugn. Det mesta är klart. Vi ska beställa maten nu i veckan och sedan är det en träff med lokalen och en med prästen som är kvar. Jag har även en resa inbokad till min hemkommun två veckor innan bröllopet. Dom som är mest nervösa nu är våra föräldrar. Dom ringer och kollar ditt och datt lite då och då :p

    Ta det lugnt nu alla och passa på att njuta av dom sista veckorna! Allt kommer att lösa sig och det kommer att bli super bra hur man än gör. Huvudsaken är att man blir gift, är och ser lycklig ut. :) 

  • annapia

    Instämmer mrf föregående inlägg. Ta det lugnt och njut!!!! Det är så härligt att det närmar sig. Allt börjar falla på plats även för oss. Nästan inget kvar på att göra listen. Idag hämtar vi ringarna. Sååå spännande. Guldsmeden var så nöjd med dem så jag läääängtar till ikväll.

  • söt nöt

    Annapia: Du får jätte gärna visa bilder sedan. Jag får vänta tills den 15 arpil innan jag kan hämta min ring.

  • Hotlena

    Vi har nog inte kommit i "njutläge" ännu. Lite för mycket kvar för att bara kunna luta sig tillbaka å slappna av. :P Några bockar till behöver jag på listan innan jag kan känna mig helt lugn. 
    Det kan bli tight med min ring också, har beställt en på internet men utan gravyr då jag inte skulle få byta den om jag  tog gravyr. Så jag tar utan och lämnar in den på lokala guldsmeden sen. Min förhoppning är att den är i rätt storlek direkt så jag hinner gravera, men i värsta fall hinner jag byta storlek och lämna in för gravyr efter bröllopet. 

  • trixie71
    malnil skrev 2013-03-25 14:42:26 följande:
    Trixie: Kul att höra hur det går, vill också till lokalen snart så man kan planera lite mer och börja fila på dukning och bordsplacering. Vad ska ni ha för mat, buffé eller sittande middag?
    Vi kommer att ha en kombination: förrätten serveras sittande medan varmrätten blir i bufféform :)
    Jag vill att alla ska hitta sina platser o sätta sig o få igång lite konversation med bordsgrannarna, därav idén med förrätten.
    Sambon vill kunna komma upp o röra på sig o inte behöva sitta på sin stol hela middagen, så då behövs även buffén :)
    Efterrätt tror jag att vi kommer att hoppa över, känns som om det blir för mycket eftersom vi ska ha tårta sen.
    Framåt nattkröken blir det korv med bröd :)

    Hur gör ni andra ?
  • elzilen

    åh herregud vad tiden går fort, två månader kvar .
    men tack och lov är mkt klart. sömnad av klänning imorgon sedan är den klar, ringen ligger hemma, herrgården bokad sedan länge och vi har varit på plats och pratat igenom hur vi ska ha det.
    kommer ha sittandes middag: förrätt, varmrätt och cupcakestårta till efterrätt. kyrkan är klar så klart och hindersprövning, dock har vi inte fått namn på varken präst eller kantor, lite panik där....
    vi har osa den 7 april och efter det kommer vi sätta oss med bordplacering, festprogram och allt som hör till det.  

  • Kakan 81

    Snart bara 1,5 mån kvar ! Vi gjorde en lista på det som är kvar att göra igår och det är en del men det känns som mycket ska göras veckorna innan bara. Det vi skrev är: resa till Tyskland för att handla, bokat Valborg. Möte med kantor och präst, ett möte med vår dj, möte med hovmästaren/lokalägaren och vår toastmaster för att prata genom det sista. Träffa fotografen och gå genom platser för fotograferingen, göra klart festprogram och vigselprogram, hämta allt från klänning, väst, ljusstakar, beställa brudbuketter, lämna ringar på puts och gravyr samt göra bordsplaceringstavlor... Små saker men bra att ha skrivit ner så man kan bocka av. Vad har ni kvar?

  • trixie71
    Kakan 81 skrev 2013-03-26 18:12:11 följande:
    Vad har ni kvar?
    Låter som om du har full koll Kakan :)
    Vi har en hel del kvar tyvärr......
    OSA är på söndag, så i början av nästa vecka bör gästlistan vara spikad så bordsplaceringen kan styras upp.
    Har möte med sömmerskan idag som ska försöka rädda min klänning (håll tummarna !)
    Menyn ska bestämmas o provlagas, gjorde ett försök i helgen o det var inte gott :(
    Blommorna ska beställas
    Väntar på namn på kantorn....
    Möte ska bokas in med solisten så vi får provlyssna lite :)

    Ååååå, får nästan panik, så jag slutar tänka efter nu hahahaha, vet att det finns en hel del till men jag styntar i det idag :)
Svar på tråden Maj 2013