Inlägg från: FruW |Visa alla inlägg
  • FruW

    Maj 2013

    Oslomyran: Vilket fantastiskt ställe, och kyrkan är ju verkligen vacker! Skönt att allt gick så bra och att ni bestämt allt med middagen nu.


    weddinghelena skrev 2012-09-13 11:12:17 följande:
    FruW- Dö läckert ställe ni hittat 

    Tack så mycket, Helena :)


    Blev lite exalterad häromdagen när vi fick en plötslig bröllopsinbjudan från en vän (till min fästman) till ett bröllop i Storbritannien nu i november. Nu har vi dock räknat på det och det blir tyvärr svårt (både ekonomiskt och praktiskt) för oss att tacka ja :( Hade varit jättekul och även en bra inspirations-/informationskälla för vårt eget bröllop i maj, så nu är jag ju lite besviken. Men det var verkligen en sen inbjudan! Vi ska se till att skicka våra inbjudningar ett halvår innan, och även informera muntligt till vissa redan innan.


    Hur är det med er andra, har ni gått på några bröllop i år som ni kunnat ta inspiration ifrån?

  • FruW

    Nu har vi bokat vigselförrättare också, sjutton vad dyrt och en massa krångel men det är det värt.Glad


     


    Den 11 maj kl 15:00 kommer vi att vigas! Ska berätta för mina föräldrar nu i helgen, det blir pirrigt! Hela engelska sidan vet redan, men har hållt det hemligt här i Sverige fram tills nu.


     


    Västerås13: Kanske börja fundera på inbjudan, vilken sorts mat ni vill ha och kläder? Tungan ute Vi har ett par maträtter på g men det bestäms nog inte förrän efter nyår någon gång, så det är ingen brådska. Däremot kan ju inbjudan vara bra att börja fila på.

  • FruW
    tagetuss skrev 2012-09-30 20:18:21 följande:

     


    Åh vad kul att du ska prova klänningar, lycka till och se till att ha roligt! Glad


     


    Jag håller med om det där med blommorna, känns för mig som att det inte är det mest brådskande. Tycker mest det är kul att kika runt och få inspiration till blomsterdekorationer, men jag har långt ifrån bestämt mig och vi har inte valt någon florist än. Det gör vi nog 1-2 månader innan skulle jag tro.


     


    Vad långt ni har kommit allihop!

  • FruW

    tagetuss mfl: Vad kul att ni tagit tag i inbjudningskorten, det borde vi också göra. Vi lutar dock åt att köpa färdiga eller beställa på nätet. Jag har en känsla av att jag inte kommer orka med allt jobb med att göra egna, och så kommer jag inte bli nöjd i slutändan för att jag är en sån perfektionist. Obestämd Men jag tänkte fråga, tror ni att det blir billigare att göra egna jämfört med att beställa färdiga? Eller gör ni egna för att ni vill få dem precis som ni vill ha dem? Känner mig lite tråkig för att jag inte orkar pyssla, men tror samtidigt inte att våra gäster kommer märka nån skillnad :)


     


    Kakan 81: Vore jätteroligt att få se din klänning och inbjudningskort! Visa oss! Skrattande


     


    Vår budget låg från början på 20 000 men har nu fått ändras till 25 000 för att avgiften för vigselförrättaren var så jäkla hög.. morr... Men smakar det så kostar det, antar jag, och det är ju bara en dag i livet! Vi har bara ca 30 gäster, men att det ändå kostar så mycket beror på att all mat och dryck ordnas av hotellköket, så även om vi försöker hålla en liten budget så är vi inget typiskt budgetbröllop på det sättet att vi lagar all mat själva m.m. Vi sparar in på klänning, hår och smink - det är åtminstone planen, får väl se sen om jag ändå vill ha ett proffs som sminkar mig i slutändan :) Det vi lägger lite mer pengar på är nog själva vigsel-/festplatsen och att få vigselförrättaren att komma dit. Fotograf kommer nog svärföräldrarna att betala. Hur ser det ut för er?

  • FruW

    Hej alla gamla och nya :)


     


    Ja vissa saker ligger lite på is, vi tänker inte ta tag i kläder förrän runt nyår till exempel, och menyn lär väl också bestämmas någon gång däromkring. Däremot måste vi verkligen ta tag i inbjudningarna, så att vi får till alla formuleringar och lyckas klämma in all information vi vill ha med. Snygg layout vore ju inte heller dumt :)


     


    Vilka vackra inbjudningar och klänningar ni lagt upp här i tråden!Glad

  • FruW

    tagetuss: Vilken fin ring, och ååh vilken vacker klänning! Jag gillar också den typen av klänningar, vill helst ha en mer påklädd överdel och inte axelbandslöst. Hoppas att du lyckas hitta någon bra beställare som kan sy upp den.

  • FruW
    CharliesChoice: Välkommen hit! Äsch, känn dig inte stressad :) Man tar saken i den takt det passar tycker jag. Jag vill inte boka/köpa allt för tidigt, för då kommer jag ju inte ha något skoj kvar!
  • FruW

    tagetuss: Vilken vacker ring! Älskar också grönt :)


     


    CharliesChoice: Rolig idé med inbjudningarna!


     


    Vi har äntligen tagit tag i inbjudningarna nu, har skjutit på det så länge pga tidsbrist men igår satt vi och kollade på olika alternativ på vistaprint. Vi är inte så pyssliga av oss och jag vill inte ta mig vatten över huvudet, så det blir nog både smidigast och billigast att beställa en färdig design. Det är bara så svårt att välja, är lite kär i flera alternativ nu. Hoppas min andra hälft kan fatta ett beslut åt oss, han är mindre velig.Glad Glad att det går framåt!!!

  • FruW

    LinneaR och fia1982: Jag gifter mig också den 11 maj HjärtaSkrattande Snart bara ett halvår kvar!


     


    Men hörni, vi filar ganska hårt på våra inbjudningar nu, känner inte ni att man vill skicka ut dem ganska långt i förväg? Men det beror ju lite på vilka gäster man har. Vi kommer nog försöka skicka dem i början av december, med tanke på folk som behöver planera och boka flyg + hotell m.m. Det är kul men pirrigt!

  • FruW
    LinneaR skrev 2012-11-04 20:44:09 följande:
    FruW: Bor ni i England eller Sverige? Antar att din kille är från England:)

    Vi bor i Sverige, men har ju kommit på den smarta idén att gifta oss i England... Bara för att göra allt lite krångligare! :)


     


    Vi skickar inte ut några save-the-date, har redan berättat för alla vi tänker bjuda och vissa av dem har börjat efterfråga inbjudningskort med närmare information. Har hittat en design vi gillar men nu är det texten/infon som vi har problem med istället. Hoppas lösa alla frågetecken inom den närmaste veckan, är så sugen på att beställa våra inbjudningar! Glad


     


    fia1982 skrev 2012-11-04 20:23:49 följande:

     


    Så här ska vår inbjudan se ut.......



    Jättesöta!! Vi funderar också på att ha lila på våra kort... även om vi inte har någon speciell temafärg :)
Svar på tråden Maj 2013