Inlägg från: FruW |Visa alla inlägg
  • FruW

    Maj 2013

    Oslomyran skrev 2012-08-07 15:43:59 följande:
    Hej

    Här är en till den 18/5 2013.
    Vi kommer att viga oss i Prag och även ha middag/festen där.

    Vi åker ner nu i September och skal prov äta menyen och träffa bröllops agenten.

    Hur långt har ni andra kommit? De är ju ett tag kvar men de går ju så fort..

    Vad kul att ni ska gifta er i Prag! Det är så himla mysigt där. Vi ska gifta oss i England i maj nästa år (ej bestämt datum än) och kommer också åka dit nu i september för att kolla upp några ställen vi är nyfikna på.


     


    Kommer ni att ta med er familj och vänner? Vi hoppas på att bli 25-30 personer.


     


    Just nu känns det så segt att inte kunna göra något förrän vi bokat lokal och vigselförrättare, vilket vi inte törs förrän vi varit där. Alla andra verkar ha kommit så mycket längre! Och jag vill ha ett datum att drömma om. Oskyldig

  • FruW

    Vi har valt England för att min blivande är därifrån, och vi tvekade en del innan vi bestämde oss eftersom vi kände att hur vi än gjorde skulle vi "krångla till det" för folk. Men nu blir det där och jag håller tummarna för att de svenska gästerna vill komma :) Med tanke på att det är billigare med både hotellrum, mat och dryck där än i Sverige så tror jag nog att det ska kunna locka folk att stanna någon natt extra och se sig omkring lite. För vår del blir det såklart lite osmidigt att planera bröllop i ett land där vi inte bor, men vi hade fler gäster på min fästmans sida så då blev valet enklare.


     


    Oslomyran: Har ni redan bestämt menyn, eller ska ni bestämma den när ni varit där och smakat?

  • FruW

    Just det, inbjudningar kanske vi kommer skicka i december/januari, vet inte riktigt än faktiskt.

  • FruW

    Åh nej, nu har jag börjat känna mig jättestressad över att vi inte har bokat någon lokal än. Vill ju inte boka förrän vi varit där och tittat, men inser nu hur tidigt ute alla andra är och att hela maj kanske snart är fullbokad Rynkar på näsan Var inne på ett hotells hemsida igår där de fiffigt nog hade lagt ut kalendern med bokningar, och det var typ fullt varje helg (i form av bröllopsbokningar alltså). Det dumma är att inte alla ställen vi är intresserade av har den informationen upplagd, så vi hoppas ju att det fortfarande finns en chans. Annars får vi väl boka bord på en restaurang... 25 personer kan man ju lätt klämma in. Men det blir inte samma sak. Skit också att vi inte börjat tidigare!

  • FruW

    Vad frustrerande det är att inte kunna planera något riktigt än. Känns som att man måste vara ute så himla tidigt med att boka lokal osv, för annars finns det inga kvar, men allt det andra vill jag liksom spara lite på. Har tänkt vänta till efter nyår innan jag bestämmer mig för vilken klänning jag vill ha, tänkte att annars hinner jag säkert ändra mig, men skor har jag förstås redan kikat på. Tungan ute Musik till ingång och utgång funderar jag på, trots att vi ännu inte bokat lokalen... Men vi har ju två-tre favoritställen som det förhoppningsvis står mellan, och om två veckor ska vi äntligen åka och titta på dem! Sen får vi se till att boka illa kvickt så fort vi har bestämt oss. Guuud vad skönt det kommer att kännas när vi äntligen paxat vårt ställe och fått ett datum att planera kring!


     


    Vi funderar även på att ta något lite mer romantiskt foto på oss själva när vi är där och rekognoscerar, och sen använda det som save-the-date-kort till våra närmaste. Typ skriva "Den xx maj nästa år tänkte vi gifta oss just precis HÄR - och du är bjuden!" utan att avslöja var vigselplatsen är. Glad

  • FruW

    Oslomyran: Tack! Ja, det faller nog på plats snart, ska bli så skönt. Hur känns det för er, ungefär lika pirrigt kan jag tänka mig? När bestämde ni er för er lokal? Har ni både vigsel och middag där eller är de på olika ställen? 

  • FruW
    Oslomyran skrev 2012-08-27 19:35:34 följande:
    Hur går det för er andra då? Något nytt i planeringen?
    Är så nyfiken..

    Nu på fredag ska vi äntligen besöka två av de ställen vi spanat in där vi vill hålla vårt bröllop.Skrattande Är nyfikna på ett tredje också men de har inte svarat än, men hoppas vi kan kika på det också veckan efter. Men i övrigt ska vi försöka ta semester från bröllopstankarna, det har varit så himla mycket stress på sista tiden. Nu ska vi bara titta på ställena, njuta av semestern och sen får vi fundera på vilken lokal vi ska ta!


     


    Oslomyran, när åker ni ner till Prag?

  • FruW

    Hej, nu är vi tillbaka från vår kombinerade semester/spaningsresa i England, och av de tre hotell vi kikade på så hade vi en självklar favorit.Glad Vi har nu preliminärbokat det för den 11 maj, men det känns fortfarande overkligt och kommer inte vara helt hundra förrän vi bokat vigselförrättaren. Men vi njuter just nu av att ha hittat ett fantastiskt ställe som vi tror att vi kommer att ta! Vi kommer troligen att ha vigsel och middag i samma rum (fantastiska fönster!), men med ca en timme emellan för ommöblering, då vi och gästerna kan mingla antingen i salongen eller i trädgården (som är helt underbar) beroende på väder.


     


    Vi är så glada att vi hittat detta mysiga ställe, och hoppas att de svenska gästerna kommer att vilja stanna 1-2 nätter på samma hotell som vi för att få ut lite mer av vistelsen.


     


  • FruW

    suzzi: Tack! Ja maj brukar ju vara fint både i England och Sverige, men man kan aldrig veta riktigt hur vädret blir... Men det är mysigt inomhus också :) Det är inget lyxhotell direkt, lite gammalt och slitet på sina ställen men det är bara charmigt.


     


    Har ni långt mellan kyrka och festlokal eller kan gästerna enkelt promenera dit? Jag är sugen på att fixa någon sorts tipspromenad för de gäster som har lust :)

  • FruW

    Oslomyran: Ja det känns väldigt skönt! Pirrigt och härligt på samma gång. Hur var ert besök i Prag? :) Skriver mer senare.

Svar på tråden Maj 2013