Inlägg från: IkaMus |Visa alla inlägg
  • IkaMus

    Maj 2013

    Hej!

    Vi gifter oss 18:e maj. Det blir en kyriklig vigsel på Borgholms slott.  Just nu håller vi på med save the date kort. Eftersom varken vi eller våra gäster bor på Öland känns det viktigt att folk får reda på datumet så att de kan skriva upp det i sina kalendrar. Tanken är att inbjudningarna ska skickas ut efter nyår när folk har kommit tillbaka till sina rutiner.

  • IkaMus

    Även om någon har samma budget som er så kanske ni värderar helt olika saker. Därför är det jättesvårt att säga om det är värt för er att betala pengarna för en fotograf. Vilka andra alternativ till fotograf har ni? Trots att min fästmans mamma är duktig på att ta bilder har vi bokat en fotograf av framför allt två anledningar. Dels vill vi att hon ska få vara gäst på festen och njuta utan att ha något uppdrag att tänka på (hon kommer säkert fota ändå). Den andra anledningen är att bilderna är bestående och med en duktig fotograf ökar chanserna för att känslan från dagen fångas på bild. Och vem vill inte kunna visa det för sina barnbarn? :)

  • IkaMus

    Detta riktar sig både till er som ska gifta sig utomlands och till alla andra; hur har ni valt plats för bröllopet? Har ni valt en plats där ni bor, där flest gäster bor eller som ni bara tycker om av någon annan anledning? Eftersom vi inte har valt en plats som varken ligger där vi eller några av gästerna bor känns det som att man krånglar till det lite. Samtidigt skulle vi inte vilja gifta oss någon annan stans. Det var farfar som introducerade Öland till familjen på 50-talet och sen dess har vi helt enkelt fortsatt att åka dit flera gånger per år (själv kom jag dit för första gången ungefär 30 år senare, några veckor gammal).

  • IkaMus

    Jag känner att ju mer som bokas och bestäms desto verkligare blir det. Innan något så väsentligt som datum och plats är spikat känns det ju lite flytande. Men sen kan allt ta fart ganska fort och hela bröllopet börjar ta form :)

  • IkaMus

    Kakan 81: För oss med och igår skickade vi ut våra inbjudningar. För oss, som bokade datum för ungefär ett år sen, börjar det äntligen kännas som att det närmar sig Glad.

  • IkaMus

    Oslomyran: Angående vad det ska stå om gästerna är mitt tips att försöka skriva så lite om folks yrken som möjligt, utan att istället fokusera på anekdoter och intressen. Syftet med informationen är, som jag ser det, att försöka skapa samtalsämnem för gästerna. Att fråga vad någon jobbar med är ju inte så svårt att komma på. Och föresten, vem vill snacka jobb när man är på bröllop?Flört

  • IkaMus

    Går det inte att redigera sin dåliga stavning? Nu ska jag sluta bomba tråden Glad

Svar på tråden Maj 2013