• Chicita

    BT-Veteraner

    Känner att jag saknar nånstans att bara snacka om allt mellan himmel och jord med alla trevliga människor som varit här länge. Och som alltså redan är gifta...
    Inte om något speciellt ämne utan bara prata.
    Ett ställe att umgås, att kanske ta en cyberfika, bestämma träff eller bara "vara".
    En plats att prata om jobb, hundar, gymmet, bil, hus och hem osv...

    Jag har sett att det finns trådar där det pratas om barn och familj.
    Men när man inte har barn så känns det inte som rätt ställe att hänga. Även om man säkert skulle vara välkommen. Jag vill inte förbjuda barnprat här, men det är alltså inte så att man "måste" ha barn för att få vara med och prata.

    Skulle gärna se att vi undviker bröllopsämnen så det här inte blir en "fråga dom gifta-tråden".
     

  • Svar på tråden BT-Veteraner
  • Chicita

    Snart dags för nyårsfirande då. I morgon bitti sticker vi upp till "pepparkakeland" igen (dvs Älvdalen Flört)
    I kväll har jag varit på "julbord" med jobbet. Vi sköt upp firandet eftersom vi inte hittade någon bra dag innan jul, och ingen var så sugen på julbord heller egentligen.
    Men i dag så gik vi ut och åt och tog något glas vin också Glad Jättetrevligt...

  • Nikkita

    God fortsättning på er alla Skål
    Hoppas att ni haft en mysig avslutning på det gamla året & en bra start på det nya Glad

    Vår nyårsafton blev väldigt lugn. Jag åkte hem till en vän & åt middag där, medan mannen åkte till en annan vän & åt där (vi hade nämligen dubbelbokat oss, vilket aldrig händer annarsObestämd)
    Hade en super mysig kväll med en massa skratt & underbart sällskap. 23.00 kom mannen & hämtade upp mig, så firade vi sista timmen tillsammans. Vi korkade upp champagnen & tittade på fyrverkerierna ( i tryggt förvar inomhus). 

    Idag var jag tillbaka på jobb efter julledigheten & hade verkligen fullt upp. Jobbar med rekrytering & det fanns mängder med ansökningar att gå igenom... Men skönt att ha att göra iaf & tiden flög förbi. Jag jobbar till tisdag nästa vecka sen bär det iväg till Indonesien 1 vecka Solig Skön & lugn start på det nya året kan man sägaFlört

  • Chicita

    Det låter som en jättebra start på året Nikkita Glad

    Svärföräldrarna brukar fira på ett speciellt vis (väldigt väldigt lugnt och enkelt, en speciell maträtt som dom bara äter den dagen och inget direkt att dricka till eller så. Kanske lite mousserande på tolvslaget). Och jag och maken brukar fira lite mer, men inte genom att ut och partaja, utan vi lagar trerätters (även om det inte behöver vara så jättespeciellt, halvfabrikat funkar liksom) och dricker vin till maten, dukar fint osv.

    Så svärföräldrarna lät oss bestämma eftersom att maken ändå inte äter den mat som dom brukar äta på nyår, och att vi ändå hade fått laga specialmat åt honom då...

    Så nu blev det mina "isbrytare" som förrätt. Sen helstekt strutsfilé med potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt och vanlig enkel chokladpudding med vispgrädde till efterrätt.
    Svärmor hade frågat om vi skulle ha lite ostbricka till nattamat och det lät bra. Vi la till lite saker (päron, camembert och riktig blåmögelost. Istället för sån på burk som är bredbar).
    Och så blev det vin... Vitt torrt vin till förrätten och ostbrickan. Ett rött mustigt vin till varmrätten och sen riktig champagne till tolvslaget.

    Svärmor blev lite lullig efter förrätten eftersom hon inte är van att dricka vin Flört 

    Vi hade tur med fyrverkerierna också.
    Mycket mindre där uppe än hemma. Visst smällde det, men typ 95% skedde ju runt tolvslaget, bara några enstaka raketer från kl 20. Så det var bra för vovven som hatar när det smäller Glad 

  • TheD

    God fortsättning till alla er! Jag tycker inte om att komma tillbaka till Sverige när man har haft det härligt utomlands! Men jag har iaf fått färg vilket går på sekunder för min del ;) Så det är jag jättenöjd med. Sen at skolan börjar på tosdag ska bli mindre roligt ;)

  • Chicita

    Välkommen hem TheD Glad
    Nej det här trista vädret är man gärna utan, förstår att du gärna hade stannat utomlands ett tag Flört

  • daniiel

    Även jag önskar god fortsättning till er och hoppas att ni hade en bra nyårsafton! Det låter som att ni fick det riktigt mysigt Chicita :) Osis med dubbelbokningen för er Nikkita, men det låter ju som att det löste sig bra ändå :) Vi åt hämtmat från Max (dottern fick välja), var ut en sväng med hunden (som inte alls brydde sig om raketer och smällar) och annars satt vi i mjukbyxor hemma och såg film, skjutsade makens syster med sambo och tolvslaget spenderade vi hos svärmor och svärfar. Åkte dit ca 1 timme vid tolvslaget bara, för dom har bra utsikt för alla fyrverkerier :)

    TheD, låter inte alls så tokigt att ha fått lite färg såhär mitt i vintermörkret och på sätt och vis är det ju bra att inte längta hem, utan att verkligen ha njutit av semestern :) Hoppas ni får det bra på er semester också Nikkita! :)

    ___________________________________________

    Jag ber om ursäkt för att jag bara hoppar in här med gnäll nu. Först och främst så funkar inloggningen extremt dåligt fortfarande och jag överväger att göra en ny användare, för nu är jag väldigt less.. urk.

    För det andra så fick en mindre trevlig överraskning idag och det var att vi mest troligt inte kommer bli beviljade vårdbidrag, vilket betyder att vi får fortsätta att leva på fruktansvärt lite pengar och sedan bara känslan av att FK inte tror på det man skriver och skriver om det skrivit och sagt och lägger till och drar bort saker helt själv.. ja.. fy, vad jag är arg och ledsen! Dessutom ska kompletterande uppgifter vara inne senast 9 januari, hur ska vi hinna med det, då vi fick brevet idag? Jag måste nog ringa upp handläggaren, men hur ska jag kunna prata lugnt och sansat med personen?

    För det tredje, så fick vi under julen erbjudande om en lägenhet. 500kr billigare i månaden och närmare dotterns skola och makens jobb, tyvärr var vi på plats nr.10 och fick inte lägenheten. Nu har vi erbjudande om en annan, 900kr billigare i månaden, ännu närmare jobb och skola, men visserligen 20kvm mindre än vi bor nu samt på tredje våningen utan hiss vilket inte är optimalt för dottern eller för hunden. Ska på visning 9 januari iaf, men det känns som att vi inte kommer få den heller, då vi är på plats nr.13 där.

    Usch, nytt år känns inte kul alls. Jag tyckte förra året var dåligt, men redan nu känns det som att det här kommer bli ännu sämre. Och alla runt om är så lyckliga. Väntar fler barn, ska köpa/bygga hus, får nya jobb till höger och vänster, åker på semester hela tiden, renoverar hemma osv osv. Visst, jag är glad för deras skull, jätteroligt.. men.. när är det våran tur? Min tur? Vi har väntat och kämpat i flera år nu och orken och positiviteten håller på att ta slut..

    Såja, nu har jag fått gnälla av mig lite. Känns genast bättre :)


  • Chicita

    Ja jag känner igen det där daniiel.
    Det känns som att man får all världens problem staplade på varandra.
    FK är nog bland det värsta man kan ha att göra. Jag försökte få ett papper på att min fotskada kunde klassas som arbetsskada under tiden jag gick på rehabilitering.
    Bara sådär "ifall att" inför framtiden liksom. Jag ville inte lita på att någon skulle komma ihåg eller hitta papperna om min skada ifall jag fick mer problem med foten i framtiden eller om AF tänkte tvinga mig att söka jobb jag inte skulle klara av pga skadan.
    Efter tre års bråk med FK så säger senaste handläggaren (som verkade vara totalt nyutexaminerad baserat på åldern och hennes ihärdiga slående i regelpärmen) att jag nog inte kunde räkna med förtidspension...

    Va? Förtidspension? Jag hade aldrig sagt något om det. Jag ville jobba. Men jag kunde inte jobba med vad som helst och jag ville vara säker på att dom inte efter 10-20 år när foten kanske brakade ihop helt, inte skulle säga att jag inte hade någon arbetsskada.
    Ojdå, jaha säger tjejen... Dom hade någonstans på vägen börjat utreda mig för förtidspension alltså, men hon visste inte riktigt när...
    *suck*
    Jag fick mitt papper i alla fall Tungan ute 

  • Nikkita
    daniiel:  Åh vad jag tycker synd om dig / er. Vet hur jobbigt det är med FK & alla deras frågor / misstro när man redan är i en utsatt situation. Tack & lov har jag sluppit dåliga handläggare själv, men alla har inte den "turen" tyvärr. 

    Jag hoppas innerligt att det går vägen för er & att de beviljar er pengarna (& att ni snart får ett bättre boende givetvis). Håller fingrar & tår för er & skickar en cyber kram Solig 

    Det blir ingen riktig semester i Indonesien, vi åker dit med jobb. Dock lär det bara bli 4 timmar med möten om dagen, så gott om tid för att njuta lär det bli iaf Glad De har dessutom planerat en del utflykter, så vi hoppas att det blir till några intressanta ställen. På grund av medicinen som jag tar får jag tyvärr inte sola, det lär gå åt en himla massa HÖG solskyddsfaktor. Så någon färg lär jag inte få med mig hem Obestämd Men det duger bra med värmen (gillar ändå inte att ligga stilla & pressa)!
  • Nikkita
    Chicita:  vad gott med struts. Har gjort det en gång & köttet blev jätte mört. Åh, nu blir jag hungrig oxå Flört
  • Chicita

    Ja struts är suveränt gott...
    Det smakar ju oxfilé, men utan så mycket bindväv och senor som det kan vara där. Och nästan inget fett alls, även om det ändå är saftigt och mört.
    Vi brukar åka ut till strutsfarmen här på somrarna och äta deras hemlagade strutsburgare med klyftpotatis och sen ta någon kula strutsglass (alltså glass gjord med strutsägg som bas) och kanske kaffe med strutsäggskaka *hehe*

    Trist att behöva jobba hårt med solskyddsfaktor och undvika solen. Men jag håller med dig om att det inte är så kul att ligga och pressa i solen.
    Du får använda täckande kläder och hatt och hålla dig så mycket du kan i skuggan. En lång luftig kjol och en tunn tröja kan göra väldigt mycket utan att bli så varmt Glad

Svar på tråden BT-Veteraner