• MariaM­agdale­na
    Äldre 24 Jul 09:28
    42541 visningar
    179 svar
    179
    42541

    Vinterbröllop!

    Är det fler än jag som planerar för ett vinterbröllop??


    Vi gifter oss den 26/1-2013 och nu börjar planeringen ta fart på allvar Det som är spikat just nu är bröllopsresan, ringarna så det är en hel del som återstår :-P


    Det hade varit kul att utbyta tips och ideér med andra som oxå planerar ett vinterbröllop!

  • Svar på tråden Vinterbröllop!
  • Fremm
    Äldre 19 Aug 00:22
    Doofie skrev 2012-08-18 16:34:53 följande:
    Hur har ni tänkt dekorera? Jag vill så gärna att det ska vara mysigt i festlokalen.
    Vi har ju träd och trä/rutiskt tema på det hela och lyckades hitta fina dekorationer på Granit när vi var förbi Stockholm på semestern.
    De hade precis sånna klädnypor i trä som jag tänkt att vi kulle klämma ihop meny/festhäfte/trycksaker med och även ha som bordsplacering. Även dymon om skriver ut de fina lapparna är köpt på Granit. Tog bara ett snabbkort när vi provade hur det funkade och ser ut!


    Dessa tänkte vi ha blommor/dekorationer i:


     Sen hittade vi passande barkljus på Lagerhaus i två storlekar:


    Någon annan som har bestämt hur ni ska dekorera?? :)
    Riktigt fiffigt och läckert alltihop, gillade klädnyporna och dymon, har använt min dymo mkt - det är riktigt läckert! :)
  • Fremm
    Äldre 19 Aug 00:23
    lycklig01 skrev 2012-08-18 18:06:06 följande:

    Ska på IKEA imorgon och handla inför bröllopet! Ska köpa ljus, ljusstakar och knoppa lakan! Är det något jag glömmer!? vad ska ni andra köpa från IKEA? vi var 1,5 h till IKEA så man vill inte missa något!


     


     


    Jag ska kika efter ljusslingor när det närmar sig, vet inte om de har så mkt sånt där än... eller oxå ska jag kika på rusta... vill ha mkt myspysbelysning i lokalen! :)

    Är det många av er som tänkt ha vitklädda stolar? Jag är i valet och kvalet...
  • Fremm
    Äldre 19 Aug 00:26
    lycklig01 skrev 2012-08-18 18:37:05 följande:


    Superfint! Din beskrivning om dukning och decos låter toppen! Riktigt genomtänkt! :) Har inte själv kommit så långt än men pompoms vore roligt, det svåra är att veta hur man ska hänga upp dem då det är rätt högt i tak i den lokalen vi ska vara i. Hur ser det ut för er, är det lätt att fästa i taket i er lokal?
  • lyckli­g01
    Äldre 19 Aug 08:55

    Vi har också väldigt högt i tak men kan nog fästa i portalkarmarna! Pappa skulle fixa en hög stege så vi får upp dem! :)


  • Fremm
    Äldre 19 Aug 10:36
    lycklig01 skrev 2012-08-19 08:55:27 följande:
    Vi har också väldigt högt i tak men kan nog fästa i portalkarmarna! Pappa skulle fixa en hög stege så vi får upp dem! :)
    Okej va bra, jag ska kika om vi oxå kan fixa det trots högt till tak för det är riktigt fint och läckert! :)
  • MariaM­agdale­na
    Äldre 19 Aug 20:02
    Doofie skrev 2012-08-18 13:57:22 följande:
    Visst har jag en lite provisorisk bild, tagen via mobilkamera. Ursäkta mina crazy eyes, sambon fotade när jag inte var riktigt beredd :P


    Den är verkligen superfin!
  • MariaM­agdale­na
    Äldre 19 Aug 20:06

    Hur ska era män göra med ringarna? Ska dom ha en eller två? Ni vars killar som bara ska ha en, trär ni den på hans finger vid vigseln ändå?


     


    Eftersom vi har bytt ut våra förlovningsringar så lutar det just nu åt att han får den ringen vid vigseln, men skojjigt att höra hur ni andra gör =)

  • lyckli­g01
    Äldre 19 Aug 21:37

    Har varit på IKEA idag, känns skönt att dukar,ljus, ljusstakar är klara! Övertalade till och med min m2b att köpa knoppalakan till att täcka stolarna så nu har jag beställt organzlöpare till borden och tyll till stolarna på ebay, och så följde det med lite små saker som diamanter,rosblad och hjärtan :) känns skönt att det är klart :)


     


    ang ringar: Min m2b har bara en ring (förlovningsringen). I sverige är det bara kvinnan som får en ring under vigseln, man har tydligen förlovningsringarna på sig och så får kvinnan vigselringen! vet dock inte hur det funkar då mannen också har en ny ring, det borde ju inte vara nå problem att mannen får på sig sin under vigseln också :) Det är i allafall så här jag har fått förklarat för mig, sen kanske det är olika


  • Fremm
    Äldre 20 Aug 09:39

    MariaMagdalena: Ja du, bra fråga... vi kommer bara ha en ring till mig och jag har nog tänkt att han ska trä på den på mitt finger och ha sin förlovningsring kvar på sitt finger... vi förlovade oss i början på året så det va ju inte så längesen. Men kör nog enligt svensk tradition där...


    lycklig01: va kul att du hittat lite på Ikea! :) Är i valet och kvalet om vi ska klä stolarna, det skulle ju vara så fint men frågan är om det är värt pengarna och arbetet? Hur menar du med tyll till stolarna - hur ska du ha det? Bild? Var köpte du organzalöpare? Vi funderar på att ha sizoflor som löpare det är prisvärt, skirt och fint men det gäller att hitta rätt nyans! :)

  • fruwes­terlun­d
    Äldre 20 Aug 10:37
    MariaMagdalena skrev 2012-08-19 20:06:37 följande:

    Hur ska era män göra med ringarna? Ska dom ha en eller två? Ni vars killar som bara ska ha en, trär ni den på hans finger vid vigseln ändå?


     


    Eftersom vi har bytt ut våra förlovningsringar så lutar det just nu åt att han får den ringen vid vigseln, men skojjigt att höra hur ni andra gör =)


    min blivande ska bara ha en ring. De kommer vi att liksom ta på vid vigseln  Det är ju som en symbol. 
Svar på tråden Vinterbröllop!