• LillaJ­ag
    Äldre 12 Jun 10:48
    24711 visningar
    37 svar
    37
    24711

    Hur mycket ge i present när man ger pengar?

    Hej allihopa!


    Ni som är bröllopstokiga borde ju kunna svara på den här frågan ;)

    Jag ska på bröllop i juli och av olika orsaker bestämt mig för att ge pengar. Det är en kompis som jag inte sett på ett bra tag (vi har tele- och mail-kontakt) som nu ska gifta sig. Min sambo och jag är bjudna. Eftersom detta inte är där jag bor krävs både hotell och flyg (om det nu spelar nån roll?).


    Hur mycket tycker ni att vi borde ge per person? Jag tycker detta är så svårt!! På samma gång som jag inte vill ge för lite så är det ganska höga kostnader med flyg+hotell+äta ute m.m. Vad är "normalt" att ge för ett helt "normalt" bröllop?


    Vore oerhört tacksam för hjälp!! :)

  • Svar på tråden Hur mycket ge i present när man ger pengar?
  • Äldre 12 Jun 10:51
    #1

    Jag och min fästman skulle nog ge 500 kr var, alltså 1000 kr sammanlagt.

  • Freaki­e
    Äldre 12 Jun 11:01
    #2

    Var på ett bröllop för ett par veckor sen där brudparet önskade sig reskassa till bröllopsresan, jag och min man la 500 ihop vilket jag tyckte kändes rimligt då bruden var en studiekamrat till mig. Men det beror nog på hur väl man känner brudparet och vilken typ av bröllop det är (grillfest, buffé eller slottsbröllop etc.)

  • llinda­81
    Äldre 12 Jun 11:09
    #3

    jag tycker med att 500.- ihop blir bra.. vi fick pengar o resepresent kort av alla våra gäster, o snittet låg nog på 500.- /par av våra kompisar

  • Jenny 03
    Äldre 12 Jun 11:19
    #4

    Skulle nog ge 1000 kr. 500 per skaft för mig och min sambo.

  • Äldre 12 Jun 11:23
    #5

    Om dom vet att ni har höga omkostnader för att ta er till deras bröllop så tror jag inte att dom skulle fundera över om dom "bara" fick ett fint kort med ett Grattis i.
    Allt över det är ju en bonus.
    Ni ska ge det ni kan och vill. Om det är 0:- eller 1000:- spelar ingen större roll. Visst kan brudparet bli besvikna om ni inte ger dom något alls. Men det säger mer om deras förväntningar tycker jag. 

    Om man tittar tillbaka i trådar här som har med gåvor att göra så verkar snittet hamna på runt 200:- per person när man pratar "minimigåva"
    I ert fall så skulle jag om jag hade råd, försökt ge en femhundring.
    Skillnaden mellan 400 och 500 är inte så jättestor kanske, men det ser mer ut och känns mer att få 1 femhundralapp än 4 hundralappar. (Det kan till och med kännas mer att få 1 femhundralapp än 5 hundralappar) 
     

  • Cosy
    Äldre 12 Jun 11:24
    #6

    Omkring 500 tror jag skulle gett (tillsammans med min sambo)


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • LillaJ­ag
    Äldre 12 Jun 11:36
    #7

    Oj, va roligt med så många svar! Tack så mycket! :)

    Vissa verkar dock tycka 500 och vissa 250 per person... Visst sätter vi mycket pengar på resan MEN vi kunde ha bokat tidigare, valt vandrarhem framför hotell och så... Hur mycket pengar dom har satt på bröllopet vet jag inte men något överdådigt är det inte, jag vet att dom inte har det bra ställt.


    Va svårt det är! Jag vill inte verka snål men på samma gång vill jag inte ge för mycket heller, hoppas ni förstår vad jag menar! Skulle ju iofs kunna ge typ 800 kr också ;)


     


     


     

  • Cosy
    Äldre 12 Jun 11:44
    #8

    Nu har u valt att ge pengar, men ibland kan man komma undan med att ge mindre pengar om man ger en liten personlig present också. TYp en flaska vin, chokladpraliner, två par strumpor-för kalla fötter beroende på vilken relation man har till brudparet


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Bettin­a
    Äldre 12 Jun 11:47
    #9

    På vårat bröllop fick vi utav ca 65 gäster mellan 300 och 500/par. Tycker det är rimligt.
    Summor som 1000 kr är alldeles på tok för mycket tycker jag.
    Om du dessutom lägger pengar på flyg+hotell och det inte är bästisen tycker jag att 300 kr (för er båda) räcker mer än väl
    De är väl glada för att ni kommer och firar med dem, det är ju det viktigaste
     

  • MalinL­arsson
    Äldre 12 Jun 11:53
    #10

    1000 kr tycker jag är alldeles för mycket! Jag skulle näsan känna min dum som brud om jag fick 1000 kr av ett vännerpar som behövt flyga och haft boende till mitt bröllop. 500 kr räcker alla gånger!

Svar på tråden Hur mycket ge i present när man ger pengar?