• LillaJag

    Hur mycket ge i present när man ger pengar?

    Hej allihopa!


    Ni som är bröllopstokiga borde ju kunna svara på den här frågan ;)

    Jag ska på bröllop i juli och av olika orsaker bestämt mig för att ge pengar. Det är en kompis som jag inte sett på ett bra tag (vi har tele- och mail-kontakt) som nu ska gifta sig. Min sambo och jag är bjudna. Eftersom detta inte är där jag bor krävs både hotell och flyg (om det nu spelar nån roll?).


    Hur mycket tycker ni att vi borde ge per person? Jag tycker detta är så svårt!! På samma gång som jag inte vill ge för lite så är det ganska höga kostnader med flyg+hotell+äta ute m.m. Vad är "normalt" att ge för ett helt "normalt" bröllop?


    Vore oerhört tacksam för hjälp!! :)

  • Svar på tråden Hur mycket ge i present när man ger pengar?
  • LillaJag

    Oj, va roligt med så många svar! Tack så mycket! :)

    Vissa verkar dock tycka 500 och vissa 250 per person... Visst sätter vi mycket pengar på resan MEN vi kunde ha bokat tidigare, valt vandrarhem framför hotell och så... Hur mycket pengar dom har satt på bröllopet vet jag inte men något överdådigt är det inte, jag vet att dom inte har det bra ställt.


    Va svårt det är! Jag vill inte verka snål men på samma gång vill jag inte ge för mycket heller, hoppas ni förstår vad jag menar! Skulle ju iofs kunna ge typ 800 kr också ;)


     


     


     

  • LillaJag

    Det som jag tycker är jobbigast är om brudparet öppnar presenterna med alla gäster närvarande (har ännu inte varit på ett sådant bröllop så jag vet inte hur det fungerar) och säger summan på vår present. Skulle ju inte vara så roligt om någon annan (som är ungefär lika nära) gett mycket mer eller mycket mindre pengar...


     


    Jag tycker också att 1000 kr verkar mycket, frågade min moster som jag anser kunna "vett och etikett" och hon tyckte 1000 kr sammanlagt. Jag tycker ju däremot att det är väldigt mycket pengar...


     


    500 blir kanske bra då!!

Svar på tråden Hur mycket ge i present när man ger pengar?