• daniiel

    Hur billig buffé kan man göra?

    Ni behöver inte oroa er, detta gäller inte en bröllopsfest, utan en vanlig fest då vi tänkt fira vår första bröllopsdag tillsammans med våra vänner, innan ni börjar prata om att man inte ska vara så snål osv. Vi funderar fram och tillbaka på hur vi ska lägga upp festen, vad vi har råd med osv. Nu funderar jag alltså på en buffé eller någon form av billig mat att bjuda på.

    Ös på med billiga förslag alltså, ju billigare desto bättre! ;P Varken vi eller gästerna är kräsna och måste äta finmaten, bara vi blir mätta i magen och har trevligt under tiden :P

    Vilken summa ska man räkna med per person ungefär?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-09 21:03
    Jag kan ju tillägga att det blir nog kring 20 personer, max ca 30st, inga vegetarianer eller någon matallergi.
  • Svar på tråden Hur billig buffé kan man göra?
  • Chicita
    daniiel skrev 2012-06-10 11:54:27 följande:
    Tack, den var ju jättebra och där fick man ju in lite klädsel också ;P Hur får man in att de ska ta med sig egen dryck? Det kommer ju som sagt att finnas några enkla alkoholfria alternativ, men de flesta lär ju vilja dricka vin eller öl, men det är inget vi har råd att bjuda på.
    Ah men då får vi ändra då Flört

    Favorit i repris!

    För ett år sedan sa vi ja.
    Detta vill vi fira idá.
    Vi står för maten, du är gästen
    när vi nu bjuder in till festen.
    Ta på dig kavajen och masa dig hit
    Det blir mycket gott, men ta med egen sprit 
    En dag att fira med de vi älskar mest
    Det är därför vi vill att just du blir vår gäst.

    Datum, tid och underskrift
  • Solstice

    Ett rim är ju väldigt kul!

    Vi skrev faktiskt finkläder, dock ej jeans som klädkod då vi inte ville ha det så formellt men ändå undvika att folk som i just jeans och t-shirt, som visserligen också kan vara snyggt vid rätt tillfälle.

  • lordoz
    J2012 skrev 2012-06-10 06:50:34 följande:
    Några goda såser är det som gör en bra buffé tycker jag :). 

    Hoummous är gott till det mesta, tzaziki likaså.
    En riktigt "latsås" jag brukar göra till kött är att köpa en färdig chilibea och blanda med en burk lätt creme fraiche. En annan väldigt lätt och god sås är att smula getost (jag brukar köra de lite billigare som finns som små rullar), blanda med creme fraiche och har i lite vitlök och svartpeppar, kanske lite pepparrot om man har det.

    Enkelt, superlyxigt och jättegott är det att baka bröd i långpanna. Då rör man ihop en lös deg med bara lite jäst på kvällen, kalljäster och välter ut i en oljan långpanna och låter jäsa en liten stund till. Inget som behöver knådar eller fixas med, bara röra och låta stå. Blir supergott foccaccia, lite segt och med bubblor som riktigt bröd ska vara :)

    Jag brukar göra "falsk västerbottenpaj": Köper den billigaste osten (men gärna en med lite mer smak) och gör precis som en vanlig västerbottenpaj, ingen märker någon skillnad ;). 
    Har du recept på brödet? :)
  • chrpe

    Klädkod kan vara sommarfin annars?


    Men varför skulle de misstycka kavaj? Jag tror det funkar jätte bra.

  • daniiel

    Ja, det var ju enkelt att ändra rimmet :) Jag tror vi kör på det, för då får man in att vi bjuder mat, att de ska klä upp sig lite samt ta med egen dryck :)

    Haha jag uppmärksammade inte ens det om brödet, men J2012, jag tar också gärna receptet på det. Lät både gott och enkelt :)

    Har googlat runt lite på recept, men är det någon som har förslag på någon paj och två sorters pastasallad som är goda?


  • Chicita
    daniiel skrev 2012-06-10 19:32:35 följande:
    Ja, det var ju enkelt att ändra rimmet :) Jag tror vi kör på det, för då får man in att vi bjuder mat, att de ska klä upp sig lite samt ta med egen dryck :)

    Haha jag uppmärksammade inte ens det om brödet, men J2012, jag tar också gärna receptet på det. Lät både gott och enkelt :)

    Har googlat runt lite på recept, men är det någon som har förslag på någon paj och två sorters pastasallad som är goda?
    Ett rim är personligt och informellt för mig.
    Det betyder att någon har tänkt till lite för att göra eller hitta ett passande rim, men att det inte är "Ni är välkomna att bevittna/ närvara vid bla bla bla... Eder närvaro skulle förgylla osv osv... 
    Sen behöver det ju inte vara så jättesnofsigt som jag skrev nu, men du förstår nog vad jag menar Flört 

    Ja foccatia är jättegott Glad 
    Har inte gjort det själv någon gång men kocken på hotellet brukar göra olika varianter (den absolut godaste varianten är saltad med havssalt ovanpå och har lite paprikabitar och oliver nedstoppade i degen) 
  • daniiel

    Har försökt räkna lite löst på vad vi nog kommer få lägga ut för en buffé med ungefär det vi tänkt oss och det slutliga priset blir ca en tusenlapp, alltså ca 40kr/person om vi blir 25 personer. Det var mindre än vad jag hade trott, men det kom som en positiv överraskning :) Då har vi räknat lite i överkant dessutom. Så nu måste vi bara boka en lokal så vi kan skicka ut inbjudningarna :)


  • Chicita
    daniiel skrev 2012-06-11 11:10:07 följande:
    Har försökt räkna lite löst på vad vi nog kommer få lägga ut för en buffé med ungefär det vi tänkt oss och det slutliga priset blir ca en tusenlapp, alltså ca 40kr/person om vi blir 25 personer. Det var mindre än vad jag hade trott, men det kom som en positiv överraskning :) Då har vi räknat lite i överkant dessutom. Så nu måste vi bara boka en lokal så vi kan skicka ut inbjudningarna :)
    Härligt Glad
    Och det är alltid skönt med marginaler ifall att något drar iväg i pris eller man får för sig att lägga till något eller helt enkelt bara för att man kanske har råd att unna sig själv något extra också Glad
  • daniiel
    Chicita skrev 2012-06-11 11:18:26 följande:
    Härligt Glad
    Och det är alltid skönt med marginaler ifall att något drar iväg i pris eller man får för sig att lägga till något eller helt enkelt bara för att man kanske har råd att unna sig själv något extra också Glad
    Ja, jag håller med. Jag tycker om att avrunda uppåt just för att slippa otäcka överraskningar. Hellre att det blir några slantar över i slutändan som jag kan spendera på något annat :)

    Vi ska ha festen lördag 11 augusti (bröllopsdagen är måndag 13 augusti), visst bör jag kunna sätta OSA till tex 29 juli då och skicka inbjudningarna till helgen typ? Då får de ändå nästan 2 månaders förvarning och drygt 1 månad på sig att kolla jobbscheman osv.
  • Chicita
    daniiel skrev 2012-06-11 11:22:23 följande:
    Ja, jag håller med. Jag tycker om att avrunda uppåt just för att slippa otäcka överraskningar. Hellre att det blir några slantar över i slutändan som jag kan spendera på något annat :)

    Vi ska ha festen lördag 11 augusti (bröllopsdagen är måndag 13 augusti), visst bör jag kunna sätta OSA till tex 29 juli då och skicka inbjudningarna till helgen typ? Då får de ändå nästan 2 månaders förvarning och drygt 1 månad på sig att kolla jobbscheman osv.
    Ja det tycker jag blir jättebra. 
    Hoppas att alla vill komma och att ni får en jättebra dag Glad 
Svar på tråden Hur billig buffé kan man göra?