• Äldre 14 May 10:08
    8298 visningar
    67 svar
    67
    8298

    Tror du på Gud?

    Tror du på Gud?
    Rösta och utveckla i tråden Solig

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Tror du på Gud?
  • Äldre 14 May 10:10
    #1

    Japp!

  • Äldre 14 May 10:14
    #2

    Jag satte "kanske".
    Om jag ska klassa mig som något så är det Agnostiker.

    Jag tror att det finns något där ute. Sen om man kallar det för Gud, Ödet eller Wicca (eller något annat) är oväsentligt.
    Det jag har svårast för med kristendomen är bilden av den här högre makten som en farbror i vitt skägg som sitter på en tron bland molnen och dömer oss här nere. 

  • Naive
    Äldre 14 May 10:36
    #3
    Chicita skrev 2012-05-14 10:14:05 följande:
    Det jag har svårast för med kristendomen är bilden av den här högre makten som en farbror i vitt skägg som sitter på en tron bland molnen och dömer oss här nere. 
    Kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv... 
  • Äldre 14 May 11:07
    #4

    Ja, det gör jag. Jag har vissa svårigheter med delar av kristendomen men har min personliga tolkning av den, vilket det känns lite som att de flesta har. Men jag är troende.

  • FruSSE
    Äldre 14 May 11:20
    #5

    Nej.
    Jag tror att man lever och sen dör man. Det blir svart. Punkt. Ingenting mer händer för den personen som dött.

    Det är hissnande och lite läskigt att komma till den insikten men det får en att leva här och nu. Att uppskatta det här livet, för det är det enda man får. Att se himmel och helvete nu och veta att det enda sättet man lever vidare är genom andra människor. I att de minns en.

    Det får en dessutom att faktiskt tacka MÄNNISKORNA som står bakom vetenskapen som räddar liv, som hjälper människor när de har det svårt, som ger tak över huvudet. Det är inte "Gud" som ska tackas, det är människorna (vilket jag tycker folk som tackar Gud ofta glömmer). 

  • Silent Ninja
    Äldre 14 May 11:48
    #6

    Jag tryckte nej.

    Jag tror inte på gud, och har väldigt svårt för den kristna religionen som i guds namn har begått mord och andra avskyvärda handlingar mot människor med annan uppfattning.

    Jag tar även stort avstånd mot den patriarkaliska överheten!

    Kristendomen är en religion som tillkommit av män, och är till för män. Den smutskastar och nedvärderar kvinnor som lägre stående väsen som ska hållas kort och finnas till för att behaga män, och vara dem behjälpliga... 

    Hyckleri och lögner är inte min melodi, och därför har jag valt att gå ur kyrkan.

    Jag tror på kärlekHjärta 

  • Äldre 14 May 12:05
    #7

    jag satte ett kanske, för att jag tänker lite som chicita. jag tror på gud, eller något liknande. men jag anser inte att jag är kristen, för jag lever inte som en. jag lever allmänt inte som en troende, men jag tror, och hoppas att det finns någon högre makt. jag ogillar tanken på att det ska bli bara.. svart. inget där. hemsk tanke. 

  • Emelie 87
    Äldre 14 May 14:23
    #8

    Nej.. 

    All respekt till dem som är troende, men jag tror inte på någon gud. Det finns säkert något övernaturligt där ute, men jag har väldigt svårt för att köpa existensen av en allsmäktig skapare som allting kan härledas tillbaka till.


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • Silme
    Äldre 14 May 15:03
    #9

    Nej.

    Tror på vetenskapen och människan.
    All respekt åt de som tror och det får människor göra om de vill och mår bättre av det. Det jag inte tycker om är organiserad religion, när man skadar människor i religionens namn och försöker övertyga/tvinga på andra det man själv tror på för att det är "det enda rätta".


  • juni12
    Äldre 14 May 19:55
    #10

    Jag förstår att man inte skulle vilja tro på en Gud som är en farbror som sitter på en tron bland molnen och dömer oss. Jag är kristen och den Gud jag tror på är nåt helt annat :)

Svar på tråden Tror du på Gud?