• mirre01

    48 per bröllop elegant men under 15000 ????

    jag har läst mycket på forum om allas budget, det som chokar mig är att folks budget är så hög :/ jag har valt att ha ett bröllop för 48 personer bjudna vi kommer äta toastskagen till förätt sedan marinerad fläskfilespett potatis gratäng med rödvinsås & sallad, (allt är hemlagat av min killes mamma) till efterätt serveras tårta och olika hembakade choklad bakelser bla


    samt att vi kommer bjuda på 5 drinkar 3 glas vit vin 3glas rött vin & skumpa till alla gäster i våran budget är även killen & tärnors kläder inräknade, allt utom min klänning och vi kommer inte upp i mer än 13000 i budget


    hur kommer ni upp i sådana höga kostnader ?`


    är det för ni anlitar firmor som sköter allt ?


    nyfiken :)

  • Svar på tråden 48 per bröllop elegant men under 15000 ????
  • mjeanettek

    Min budgett är 45000 och folkntycker det är billigt... ;) 5000 fotograf 5000 tält/utrustning 5000 musiker/toast 5000 brudklänning+ näbbklänningar(LITB) 5000 drycker (vin,öl, läsk) köpt i Tyskland + köpt på taxfree under året 4000 ringar 1000 konstgjorda blommor/brudbukett 1000 pynt divere (svärmor äger en interiör affär) 8000 Coop festfat till 80 personer 0 kr buffet personal (fått frivilliga) 1000kr ebay/favors 1000kr skor till brudbrudnäbb 1000kr Ikea fleecefiltar, champangeglas, diverse 1000kr inbjudningskort/tackkort 0 champage - min fasters bröllopspresent till oss :) Säkert mycke vi kunde ha tatt bort, men detta är det vi önskar ha :)

  • Pia01

    Det som kommer kosta absolut mest för oss är middagen. Vi vill inte duka, dekorera, laga mat, servera, diska, städa på vår största dag, så vi bjuder på middag inkl. allt vi vill ha på stället där vi ska vigas. Kostar mellan 700-1000 kr/pers. beroende på vad vi väljer för mat och drycker.


    Annars är jag bra på att fynda. Har köpt klänning för 1000 kr på eBay, budar just nu på ett par skor som jag nog kommer vinna, mitt bud på 49 kr har legat i en vecka och går ut i morgon, maken kommer att hyra frack, en kompis som är makeupartist ska sminka mig gratis (hennes val), håret gör jag själv eftersom jag är väldigt petig, en annan kompis som är hobbyfotogtar och en duktig sådan ska ta kort under dagen, och sedan tillkommer det inbjudningskort och program m.m. Men vi tror att vi landar på 50-60000. Summan steg lite då jag hittade mina drömmars ring som kostade betydligt mer än jag tänkt och den ska ha en sten också innan den är klar :P


     

  • mirre01

    nej :) missa lite poster :) hade dottern skrickandes brevid


    skumpan har vi köpt ett billigare mousserande vin 600 kr


    inbjudan kostade oss 89 kr i papper sen ladda vi ned ett program för inbjudningar och gjorde dem själva


    fotograf är ej inhyrd har en kompis som har foto som intresse,


    make up o hår 600 kr


    transpor 400


     

  • mirre01

    bag in box som en kompis tagot med från tysklan 3 liter för 89 kr :)


    Tokig skrev 2012-05-10 20:02:31 följande:
    Vad har ni för vi? Tre glas per person, då behöver ni drygt 29 flaskor. Det ger en budget på 27 kr/flaska... Stämmer det verkligen? 60 kr/person för en trerätters är också galet billigt. Nä, jag får faktiskt inte ihop er budget! Om lyckas ni är det fantastiskt :)
  • georgialee

    Serveringspersonal
    Lokalhyra
    Dekorationer
    Smycken/Accessoarer
    Gåvor till tärnor, bestman, värdinnor, sångare osv.
    Band/DJ
    Solist
    Porto för STD(om man har det), Inbjudan, Tackkort
    Gästböcker
    Vickningsmat
    Bröllopsresa - några extra poster som man ibland glömmer att räkna in

  • mirre01

    vokan är köpt från lidl i tysklan där en vodka kostar 70 kr vi har turen att inhandla all alkohol därifrån


    Tokig skrev 2012-05-10 20:06:16 följande:
    Usch jag låter gnällig men 5 drinkar x 48 personer. Om man tänker att det ska vara 4 cl i varje drink så har ni budgeterat att vodkan kostar 1:50 kr/cl. Var har ni hittat detta? Vill ha tips :D
  • mirre01
    Green skrev 2012-05-10 20:42:36 följande:jag har kontaktat hotell & resturang som lånar it 3 elever som skall servera på vårat bröllop :) detta fick jag gratis, men kommer ge dem en liten gåva
    Du ska inte ha brudbukett eller gå till frisör, make up artist eller få manikyr?

    Jag tänkte också ha ett billigare bröllop men det blir dyrare ju längre tiden går Flört mycket för att min kinaklänning var katastrof så där gick 900:- i sjön plus att jag fick hosta upp 3700:- för en klänning i butik.

    Men allt kan ju bli så billigt eller dyrt som man själv önskar.
    Har man en halv miljon så gör det ju inget att klänningen kostar 20 000+.
    Man köper kläder till tärnor och näbbar.
    Tårtan går ju tydligen loss på 85:- biten.
    Trerätters kräver bordservering och personal till det.
    Dom som är mer finsmakare än jag dricker inte bag in box vin för 150:- utan det kostar det minst per flaska.
    Fixa transport från vigselplats till festen.
    DJ/liveband är dyrt.
    Fri bar likaså.
    Brudbukett- från 1000:- och uppåt
    Frissa, smink och naglar blir nog från 2000 och uppåt
    Fotograf.
    Solist eller andra musiker till vigseln.
  • mirre01

    du har nog absolut rät där faktiskt


    Dejli skrev 2012-05-10 20:50:29 följande:
    Tycker det är väldigt lätt att komma upp i andra summor även om man inte har firmor som gör allting...

    Många köper en mycket dyrare klänning, ringar för åtminstone några tusen, om man inte vill ha hemgjord tårta går det på några tusen om man inte köper t ex Ica Maxis färdiga, lokaler i större städer kostar ofta mer än det ni får ge, kanske måste man hyra porslin, bord/stolar etc om det inte finns i lokalen.

    Kanske vill man kosta på sig lite lyxigare mat även om man gör mycket själv, vill ha ett liveband, betalar serveringspersonal etc. Fixa håret som flera påpekat kostar ju en slant. Era gäster kanske inte dricker så mkt alkohol, annars har ni en ganska låg budget för det till så många personer.

    Om ni är nöjda med ert bröllop så är det ju toppen att ni kommit undan så billigt. Många önskar sig kanske "lite mer" utan att det för den sakens skull blir överdådigt, och för 50 personer tycker jag nog det mesta under ca 30 000 ändå är relativt låg budget i många fall, beroende på var man bor och vad man kan få hjälp med från släkt och vänner.
  • mirre01

    spännande att se hur allas budget är :) vi har som sagt gjort nästan allt ensama och fått det otroligt billigt, och allt utom killen kostym är inhandlat , :)

Svar på tråden 48 per bröllop elegant men under 15000 ????