Inlägg från: MsChevy |Visa alla inlägg
  • MsChevy

    Pormaskar, finnar.. ska snart gifta mig...

    Lider med dig o vet precis hur det känns! Fyller snart 30 o har problem med finnar...både i ansiktet o på ryggen...
    På sommaren blir det alltid bättre av att va mycket ute i solen o slippa massa kläder, men när hösten kommer börjar det om igen. Alkohol o skräpmat gör det ännu värre, samt godis o snax. O så självklart strax innan mensen. Rynkar på näsan
    Att dricka mycket vatten brukar vara ett knep för det rensar kroppen. Jag kör med ACOs peelingcreme när jag tvättar ansiktet för att gnugga bort all yttre smuts (avgaser, skit från jobbet, damm, m.m.) samt barnängens tvål. Kör jag med nåt annat får jag finnar direkt eller snustorr hy. Smörjer gör jag med Dove BodyCream, lagom återfuktande, går in fort och känns inte fet o huden blir len o mjuk. 

    O eftersom ni håller på med babyverkstad, kan jag rekommendera att du går till hälsokosten o köper Apiforce "bidrottninggelé". Det har använts i tusentals år av kineserna för att åka fertiliteten o gör dessutom underverk för hår, hud o naglar. Jag fick hår som en hollywood-stjärna, starka naglar o fin lyster i huden PLUS att jag mådde mycket bättre. Dessvärre hjälpte den inte oss gällande fertiliteten, men det berodde inte på den (snarare brist på sex pga jobbar motsatta skift).
    Jag ska börja med Apiforce igen, tror min kropp behöver det nu efter ca 10 veckors förkylning, är totalt tom på energi.

    Motion o frisk luft gör ju oxå underverk för huden, vad jag längtar ut på joggingrundan igen (har just nu problem med luftvägarna o grym hosta, går jag till bilen får andnöd). Och vad gäller smink, så testa dig fram till nåt som passar din hy. En del foundation ger mig finnar efter ca 20 min, det jag har nu (nåt billigt från Dollarstore faktiskt) är jättesnäll mot min hy när jag väl sminkar mig. Jag jobbar på industri, så jag behöver inte daglig makeup mer än mascara. Prata med personal på make up-affärer om dina problem o om du får några bra tips från hudterapeuten, får du gärna dela med dig Solig 

    Vill inte heller se ut som en pizza när jag gifter mig... 

  • MsChevy
    Anonym (Här är en till) skrev 2012-05-09 19:36:48 följande:
    Jag är 27år och har alltid haft finnar, sedan jag var 12år tror jag. Jag har betydligt större problem med det än pormaskar. Jag visar mig aldrig i linne eller t-shirt, nej, inte ens när det är 30 grader varmt på sommaren. Jag visar mig aldrig för någon, förutom min familj, utan smink heller. Inför bröllopet fick jag panik. Jag vill inte gå till en butik och pröva klänningar, jag vill inte ha en klänning med långa ärmar eller en som visade allt (axlar, rygg, armar). Hur löser man det då? Ingen aning. Jag har definitivt inte råd att gå på olika behandlingar och sådana saker och jag har riktigt extrem läkarskräck som gör att jag absolut inte kan förmå mig att gå till en läkare angående detta heller. Jag har lärt mig att leva med det, trots att jag mår dåligt av det. Det jag skriver hjälper inte ts alls, men hon får åtminstone veta att hon inte är ensam.
    Jag tror att du borde välkomna solen lite mer. Solig När det är varmt o soligt, göm inte huden med en massa kläder o hår för då blir det instängt o svettigt, dvs mer finnar. Iaf blir det så på mig. Det är jobbigt till en början, men du vinner på det i längden. 
    När jag är inne på jobbet o det är varmt o t-shirten kletas mot ryggen, det är finnar direkt. Så fort jag får chansen låter jag solen torka huden o ge den energi. När jag är hemma o solen skiner, av med tröjan direkt.

    Drick vatten o lägg om kosten så gott du kan. Studera dina matvanor o din menscykel. När får du mest finnar, vad gjorde du dagarna innan, vad åt du? Ofta kan man se ett mönster o då kan man kanske lära sig strukturera om livet så man inte stoppar i sig "finn-främjande" ämnen. Jag har hyfsad koll på det, men har lite för dålig disciplin på mig för att hålla det. Just nu har jag heller ingen energi eller matlust att äta nyttigt (även fast jag borde så ja blir frisk, men smaklökarna bara skriker efter osunt....morr...)
     
    Be läkaren om en remiss till en hudläkare, googla runt på huskurer mot dålig hy. Ge inte upp, göm dig inte! 
  • MsChevy

    Har nu googlat runt lite. Vitamin B5 ska tydligen vara bra mot akne.
    http://www.akne.se/Vitamin_B5

    Tea tree oljans olika preparat kan oxå funka, vet att jag använde det i mina tonår. (Hade faktiskt totalt glömt av den underbara oljan, funkar på myggbett, sveda, ja typ det mesta)
    http://akneakuten.info/tea-tree-oil-behandlingen/

    Prata med hälsokosten om Aloe vera-gel, vitamin B5 och tea tree olja. Sägs även att LCHF-dieten ska vara bra mot finnar, då kolhydrater tydligen ska ge en del finnar (vet inget om sanningshalten i den tesen)
    O så: ångbad, peela, bra återfuktare, INTE klämma o pilla.

    O om du går till en hudläkare o denne ger er ett preparat, googla runt först, läs om bieffekter. Jag fick Roacutan o mådde skit. Konstant trött, fick nästan som narkolepsi, förvirrad, konstiga tankar, okoncentrerad. Visst, de hjälpte, men inte ville jag riskera mitt liv för det. När jag läste en artikel i aftonbladet om en kille som hamnat på psyket för självmordstankar som han fått sen han börjat med roacutan så fortstod jag. En kille hade tom tagit livet av sig o skyllt på tabletterna i sitt sista brev o det var många som sedan rapporterade in om effekter av roacutan. Jag tvärslutade med dom o det tog mig en vecka att bli som folk igen. Mina betyg hade rasat från stadiga mvg o vg till g o ig, pga jag inte kunde hålla mig vaken eller koncentrera mig. Usch, vilka läskiga tabletter! (tror de är förbjudna nu, men är inte säkert)

  • MsChevy
    HanssonHanna skrev 2012-05-09 21:39:02 följande:

    Hej!


    Jag har också ätit Tetralysal då jag vid 2 olika tillfälen fått prickar runt munnen. Detta var i mitt fall en huddiagnos som heter Perioral Dermatit. För att undvika detta har jag varit noga med att köpa Cleansing Milk från Apoteket, snäll snäll produkt utan parfym. Detta har även kopplats ihop med högt flour intag, jag Fluxar varje dag men försöker att spotta ut och inte svälja den första minuten efter att jag Fluxat klart. Har även bytt till en snällt parfymfri ansiktsvatten. Är även noga med att smörja in mig noga med solskydd på dessa ställen då jag är i solen eller solariet. Så var lite försiktig med din hy så hoppas jag att detta inte ska vara något prolem på din stora dag!

    Mvh Hanna


    Vaddå, kan man få finnar av för högt flourintag? Seriöst, är det sant? Förvånad vi har nämligen väldigt hög flourhalt i vårt kranvatten hemma (egen brunn)
  • MsChevy

    Här är man snart 30 o har megafinnproblem! Blir såna där riktigt djupa underjordiska monstervulkaner som gör skitont o syns från månen ungefärGråter
    Har just nu två som gör riktigt ont, en på näsbenet (av alla ställen?) o en mitt på kinden (gör ryyyysligt ont) samt resterna av en under käkbenet som jag råkade riva sönder. O eftersom man aldrig kan låta bli att va o pilla på blämmor o finnar, så läker de ju aldrig undan ordenligt heller, så man har en massa småsår i hela nyllet... Får dessutom på axlar o ryggen ibland Rynkar på näsan

    Och det blir alltid värre om jag äter skräpmat eller fet mat, godis/snax samt när hormonerna är i obalans. Jag ska testa att smörja ansiktet med aloe vera gel på kvällen, iaf på problemområdena och försöka hålla mig undan allt för mycket onyttigheter...

    solsken o frisk luft gör underverk för min hud, på sommaren är hyn gyllenbrun, slät o fin o inte en finne så långt ögat når, varken på ryggen eller i ansiktet. Så nu längtar jag så innerligt efter sol o värmeSolig

Svar på tråden Pormaskar, finnar.. ska snart gifta mig...