• TBA

    Vad är det du absolut inte kan tänka dig att kompromissa med?

    Vi ska gifta oss nästa sommar och vår budget kommer vara ganska låg, iom mängder av utgifter som kommit "i vägen". Min m2b vill lägligt nog åka till Thailand (!!!) i vinter och vara borta i 3 veckor.... Vilket kostar! Men eftersom jag inte tagit ut någon semester i vinter så ska han åka med en kompis och jag får snällt jobba på. Nej då, jag är inte ett dugg bitter!!! ;)


    Jag vägrar dock kompromissa över ring och klänning. Det blir ingen kina-klänning för min del fast jag tänkt tanken och tittat runt lite. Den kommer jag lägga ca 15 000 kr på och det får bli så.. Enklast, går in i en butik, provar och testar och får all service på plats. Vill att det ska bli perfekt! Första gången jag gifte mig (jag var 20 och min svärmor bestämde rubb som stubb) så fick jag hyra en klänning för 2500kr som jag inte ens ville ha, så den här gången känner jag att jag vill unna mig exakt det jag känner är rätt:)


    Och ringen kommer jag troligtvis bära i resten av mitt liv så den ska kännas så pass underbar att den får hänga med ett bra tag:)


    Hur tänker ni då? Finns det någonting med bröllopet som ni bara känner - det finns inget annat, jag vägrar kompromissa och göra avkall på detta! Att t om känna att man är beredd att dra in på något annat bara för att det är så viktigt?


    Jag och min m2b är t ex inte överens om gästantalet då hans lista är 2 ggr längre än min. Men det kanske är så att det inte är ofta man samsas om exakt allting på ens stora dag?


     


     


     


     

  • Svar på tråden Vad är det du absolut inte kan tänka dig att kompromissa med?
  • BlåAugustibröllop

    Vi (läs jag) är inte så bra på att kompromissa bort saker. Så då fick vi hitta massa alternativa lösningar! :P Vi har ju ändå inte en "liten" budget (annars hade det inte gått!), men inte heller en så stor, särkilt med tanke på antalet gäster och att vi betalar övernattningen.
    Så kan förstå hur du känner. Min m2b fick välja bort en resa (dyr) som han och hans vänner skulle åka på, men han kom över det! (det lönade sig att tjata lite och visa vad saker kostar - särskilt sånna som är viktiga för han)

    Så, nu ska jag sluta ta över tråden! :P

  • TBA
    BlåAugustibröllop skrev 2012-04-18 00:59:06 följande:
    Vi (läs jag) är inte så bra på att kompromissa bort saker. Så då fick vi hitta massa alternativa lösningar! :P Vi har ju ändå inte en "liten" budget (annars hade det inte gått!), men inte heller en så stor, särkilt med tanke på antalet gäster och att vi betalar övernattningen.
    Så kan förstå hur du känner. Min m2b fick välja bort en resa (dyr) som han och hans vänner skulle åka på, men han kom över det! (det lönade sig att tjata lite och visa vad saker kostar - särskilt sånna som är viktiga för han)

    Så, nu ska jag sluta ta över tråden! :P
    Haha det är ingen fara.. Jag vet inte hur jag ska tjata och lyckas stoppa honom från att resa till Thailand, för han har bestämt sig (han blir deprimerad här över vintern och behöver sol) så han kommer tjata ihjäl mig om han INTE åker.. ;)
  • BlåAugustibröllop

    Skicka honom till Egypten eller något annat ställe som är närmare istället? Och billigare!
    Man behöver inte så stark sol för att återhämta sig från vinterdepressionen.

    Man får disskutera ang vad som är viktigt och prioritera! Jag tycker att har man bestämt sig för att gifta sig, så går det före dyra resor eller dyra hobbys. Man får stå över sånt ett tag.

    Dessutom så är det han som vill lägga ut ca 20-30 tusen extra (500 är en "billig" kuvert avgift, gånger 35) i mat och dryck  -  för hans lista är dubbelt så lång. (Om inte annat så kanske du får genom din lista med detta argument)

     
     

  • BlåAugustibröllop

    Jag har förresten skickat ett meddelande till dig med lite länkar till forumtrådar här på BT som handlar om att använda sitt eget guld till ringarna.

  • gbg2012

    Allt! hehe. 

    Nej men viktigast för mig var vigseln(så bokade fin kyrka och en solist), fin festlokal(där får man fin mat och allt) sedan ringen och fotograf för det har jag kvar sedan efter bröllopet. =) 

    Nu köpte jag ingen kinaklänning utan en brudklänning på rean och jag fick med skor och undekjol i priset så det kostade en tredjedel av det du ska lägga på brudklänning, så kan ses som bortprioriterat. =)

    Det här med att prioritera festlokal gör ju bröllopet betydligt dyrare eftersom jag ville ha gammalt och renoverat, älskar verkligen våran festlokal och den behöver inte smyckas ut något.  

  • gbg2012

    nu låter det ju som jag redan är gift vilket jag INTE är gifter mig 2 juni, igår hos frissan så sa jag min man så jag tror tydligen att jag redan är gift. Träffade prästen igår och gick igenom vigselakten och har på låtsas redan sagt ja. =)

    Vad gäller kompromissa så har vi ju bara kompromissat om solist för det var det enda han inte tyckte behövdes i övrigt så har vi exakt samma syn. Fast fotograf låg överst på han lista då han är väldigt intresserad av foto. =) 

    Ringen är hans mormors gamla ring som vi gjort om så den är klart viktig för honom då hon inte lever längre, men vi la inte ner en förmögenhet på ringen.  

  • Pyttsan

    Jag hade aldrig velat gifta mig utan mina vänner, så för oss blir det ett ganska stort bröllop. Och sambon vill att jag har en vit klänning, så har han alltid tänkt sig det.

    Annars kompromissar vi väl om det mesta tills vi hittar en lösning som passar oss båda, platsen vi valt och vår budget. Det gör väl alla, har jag trott.Glad 

  • Pyttsan

    Kom på en sak till, jag skulle aldrig kompromissa och välja en kinaklänning, blodsdiamanter eller Brasilianskt kött bara för att det är billigare. Då hade jag lätt valt att vara utan.

    För mig är det sjukt viktigt att bröllopet, liksom allt annat i livet, ska vara hållbart och etiskt försvarbart, det går inte att kompromissa med! 

  • repsara

    Hmm, skulle inte kompromissa med ringarna - de ska jag ha resten av livet. Har en separat budget för dessa för att inte behöva "snåla" =)

    Sedan tror jag det även är fotograf (till viss del), kan tänka mig en billig MEN jag vill ha en fotograf, ej någon duktig kompis eller släkting - för jag vill verkligen ha bra bilder.

Svar på tråden Vad är det du absolut inte kan tänka dig att kompromissa med?