• Stike
    Äldre 12 Apr 21:42
    66169 visningar
    162 svar
    162
    66169

    Var reser/reste ni på bröllopsresa?

    Berätta om var ni ska resa eller hur det var och var ni var på resa! Fästmannen drömmer om 2 veckor i Maldiverna, men vi vill gifta oss på sommaren och åka på resa dagen efter bröllopet! Jag tror inte man kan åka på sommaren, eller?

  • Svar på tråden Var reser/reste ni på bröllopsresa?
  • Fjonke­n
    Äldre 4 Jul 14:13
    #51

    Vi ska åka till Kalifornien och bila runt mellan San Fransisco, Los Angeles och såklart Las Vegas m.m. Can't wait!!! Vi ska åka i september 2013, men jag vill ju åka nuuu Tungan ute

  • Äldre 4 Jul 14:30
    #52

    Det där med bröllopsresa är högst oklart för oss. Vi gifte oss 26 maj och tog ett par nätter efter det i min pappas lilla torp. Det var ljuvligt att bara njuta av tystnaden och naturen, och vi gillar charmen i torrdass och hårtvätt i 10-gradigt vatten, innan det har varit fullt ös medvetslös igen efter bröllopet.

    Tanken från början var att ta en sista minuten-resa någon gång i september, men nu har maken fått jobbkontrakt hela september, möjligtvis med chans till förlängning. Jag får dessutom förhoppningsvis in en rejäl fot i min bransch denna sommar, som kanske skulle kunna ge lite jobb under hösten. Så vi skjuter på alla bröllopsreseplaner - kanske vi kan få till någon i mars eller så. 

    Härligt att läsa om allas reseplaner!  

  • teztro­ll
    Äldre 4 Jul 14:53
    #53

    Vi gifter oss 14 juli och åker till New York 17-26 juli. Ska bli så roligt =) Vi har drömt om New York i flera år och nu blir det äntligen av =)

  • Melton­85
    Äldre 4 Jul 21:11
    #54

    Gifter oss först i november men Dubai åker vi till på måndagen efter bröllopet :)

  • JuliBr­ud89
    Äldre 4 Jul 21:33
    #55

    Vi gifter oss nu den 28 juli (!!!) och har ønskat oss pengar till resan. Planen ær Maldiverna, har hittay en superbra sida. Så vi får se. Åker før hoppningsvis i aug nån gång :D *Hoppas hoppas*

  • paet
    Äldre 5 Jul 10:36
    #56
    JuliBrud89 skrev 2012-07-04 21:33:54 följande:
    Vi gifter oss nu den 28 juli (!!!) och har ønskat oss pengar till resan. Planen ær Maldiverna, har hittay en superbra sida. Så vi får se. Åker før hoppningsvis i aug nån gång :D *Hoppas hoppas*
    Vad för sida har du hittat?
  • lindaf
    Äldre 5 Jul 11:15
    #57

    Vi har precis byggt hus och har inte jättestor budget, dessutom vill vi åka i november, och kan bara ta en veckas semester. Detta reducerar alternativen till Egypten eller Kanarieöarna. Så i mitten av november åker vi till Teneriffa och bor på ett fyrstjärnigt "vuxenhotell" designat för par, med t.ex. solstolar för två och liknande. Det ska blir jättehärligt!

  • LL 2010
    Äldre 5 Jul 12:45
    #58

    Många verkar åka till karibien och är ute efter sandstränder. Absolut inget fel i det men jag har tröttnat lite på vita sandstränder då jag jobbade i Kenya och därefter just Karibien (på Bonaire). Vill inte sitta på ett hotell och få allt serverat - jag vill se, uppleva saker, dyka, klättra i berg osv.

    Vi gifter oss 28 juli i Kroatien och sedan åker vi 4 veckor i september på en upplevelseresa i Vietnam, Laos och slutligen Borneo. Ni som funderar på BUDGETresor - ni skulle ta en tankeställare och åka till Asien. det finns så gott om billiga hotell och mat som är helt fantastisk som varken är "all inclusive"-mat eller skitiga små skjul. Att åka till Laos eller Egypten kan bli samma pengar! 
    Vi reser t.ex till  Hong Kong för 4600 tur och retur! Därifrån kommer vi att resa ner till Vietnam, sedan vidare till Laos och flyga till Borneo. Det går att leva för billiga pengar där och eftersom flyget, maten och hotell/B&B är billigt så blir det pengar kvar till upplevelser och shopping!

    Det viktigaste, tycker jag, är att var man än åker (till torpet i skogen eller till lyxhotell på Bahamas) så ska det finnas kärlek i luften, att man gör det till en resa man kommer titta tillbaka på och känna att det var något speciellt. vi komemr inte att spendera en förmöghenhet på vår resa, men jag är redan nu övertygad att vi kommer att få ett minne för livet. Smakprov från vår resa: bada i vattenfallen i Laos, kryssning i Vietnam, rida elefant, bestiga två olika berg, njuta av solen på stranden (ja det också), besöka tempel, dyka i vatten med otrolig biologsik mångfald (hoppas vi ser djävulsrockor!) dricka härligt färgglada drinkar, besöka gamla vänner i deras malaysiska by, kolla in orangutanger och sköldpaddsuppfödning, äta intressant mat och MEST AV ALLT: älska varandra och pussas hela dagarna.

    Må bra alla brudar, hoppas ni hittar era favoritresemål.

  • chippe­n
    Äldre 5 Jul 15:42
    #59

    Lite kul apropå bröllopsresa. Hittade detta på thehairpin.com om amerikanska presidenters bröllopsresor.


    • Barack and Michelle Robinson Obama: The California coast


    • George and Laura Welch Bush: Cozumel, Mexico (cut short because George needed to return to his Congressional campaign).


    • Bill and Hillary Rodham Clinton: Haiti


    • George and Barbara Pierce Bush: Sea Island, Georgia


    • Ronald and Nancy Davis Reagan: Phoenix

  • LillaC
    Äldre 5 Jul 20:22
    #60

    LL2010: Åh Borneo, där var vi (inte på bröllopsresa) för något år sedan. FANTASTISK dykning/snorkling på Sipadan en bit utanför fiskebyn Semporna i Sabah-provinsen. Helt klart värt ett besök, det är känt som en av världens bästa dyksighter. Fast ni kanske redan har tittat på det.

    Vår bröllopsresa blir till Sicilien. Vi gifte oss i maj men kommer inte åka förrän i höst pga att vi verkligen ville åka till Sicilien men ville undvika den värsta hettan och trängseln. Riktigt kul att ha något att se fram emot. Vi hoppas på god mat, vacker natur och intressanta sevärdheter. Samt en del sol och bad .

Svar på tråden Var reser/reste ni på bröllopsresa?