Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Lantligt tema, någon mer?

    Vår fest var i vårt ombyggda stall, det var lantligt och avslappnat. Inte alls så välkoordinerat som Daniiels underbara inspirationsbilder, men helt perfekt för oss.

    Vi hade ljusslangar längs takfoten, gjorde egna lampor av ljusslingor och gamla järnhjul, gjorde blomarr med rosor, gräs o lite andra blommor, hade vitt porslin och pappersservetter i olika blommönster. Klädde in vår gamla veteranbil med tyll och ljusslingor (den är under renovering och kunde inte flyttas ut ur lokalen ).
    Hängde fiberduk i mjuka sjok från taket till väggarna (för att dölja den inte så snygga delen av väggen).
    Pga brandrisken hade vi inga levande ljus, men det var mysigt ändå. 

    Min brudbukett är nog den jag var allra mest nöjd med, beställde den hos florist och beskrev vad jag var ute efter. Fick en helt underbar skapelse som såg ut att vara hämtad från dikesrenen, precis det jag ville ha. Bild finns säkert  i mitt galleri, säg till om ni inte kan se den.

     

  • Darling Daisy

    Nu ska vi se om det funkar m bilder:
    Här är min bukett, det är daggkåpa, blåklint, stjärnflocka (min favvo), buskrosor, prästkrage, brudslöja och en blå blomma som jag inte minns namnet på. Alla gräs är plockade hemma i dikesrenen.
    Jag bad floristen om en busig, icke strikt, bonnig bukett i hängade form och talade om vilka färger/blommor jag inte ville ha. Jag är mer än nöjd - skicklig florist med god smak och fingertoppskänsla! 


  • Darling Daisy

    Knyttan m fl: Jag ska se om jag hittar lite mer bilder från festen, de finns på en annan dator. 

  • Darling Daisy

    Skakar liv i den här tråden med några bilder från vårt bröllop i stallet. Det är inte så jättetydliga bilder på hur vi pyntat, men förhoppningsvis kan ni få lite inspiration i alla fall.



    Hemmagjorda blomsterarrangemang, i skålarna "gottis" från ikea. Dekorsanden är också från ikea.



     
  • Darling Daisy

    Fler bilder: 



    Tårta och kaffe serverades i ett partytält i trädgården.


    Små buketter på väggarna (fastsatta m häftpistol)

     
  • Darling Daisy


    Min mammas egengjorda stolsöverdrag (till brudparets stolar)



    Mamma band också en blomsterbåde i form av ett hjärta som hängde över våra platser.



    Mycket björkris, i fönster och bundet kring stolparna i stallet.

     
  • Darling Daisy

    Björkris även på utsidan... Med mycket björkar, rejält snöre och en häftpistol kommer man långt!



  • Darling Daisy

    Det här är den bästa bilden innifrån stallet/festlokalen.
    Där hade vi hängt fiberduk från taket ned till väggen för att dölja den omålade glespanelen. Fluffigt och snyggt. Där fiberduken sitter fast i väggen är det en liten "hylla", där har vi lagt vit raggarslang/ljusslang som gav ett jättevackert stämningsfullt ljus fram på kvällen.



    Och så här såg det ut en månad senare, när våra getter fick flytta in (honnörsbordet stod till vänster på bilden, framför dörren)


     
  • Darling Daisy
    Loveit skrev 2012-07-02 21:04:35 följande:
    Ni har säkert något skogsföretag där som du kan testa ringa :) Nu är tråden rätt död men vill höra hur andra tänkt göra med brudklänning? Lantlig stil? "Vanlig" stor? Själv har jag beslutsångest.
    Jag hade en vanlig brudklänning (en lilly). Den hade ett litet släp (typ 40 cm), så jag var lite orolig över hur den skulle funka på betonggolv och gräsmatta. Under fotograferingen var jag jättenoga med att hålla i släpet, men efter vigseln struntade jag i det. Släpet blev förstås smutsigt, men jag hade i alla fall inte tänkt sälja klänningen. Det var förvånansvärt lätt att gå och dansa i klänningen och den satt skönt från kl 10.00 - 03.00.
  • Darling Daisy
    amerika skrev 2013-03-03 12:43:04 följande:
    Vi ska inte direkt ha lantligt tema, men lite enklare /shabby chic" (fast jag avskyr det ordet, men hittar inget bättre nu...) och flera av era bilder ger inspiration
    Jag har surfat runt på de olika kina-sidorna och det är ju fantastiska klänningar, men sådana som på denna bild finns ju knappast.... Var hittar man klänningar i denna stil, någon som vet? Jag vill ha ÄRM och SPETS och det tycks vara en helt ute omodern kombination...
    Om du vänder dig till någon av de bättre kinaföretagen, så syr de upp din klänning efter bild. Då kan du välja helt själv, så att du får rätt ärmlängd, spets och tyll och hela fadderuttan

    Jag är inte helt uppdaterad på vilka siter som är bäst, men tippar på att Landybridal eller Dinobridal fortfarande gör bra klänningar efter foto (köpte själv en underbar klänning från Landy 2011). Kolla med Daniiel och de andra i Kinaklänningstråden, de har superkoll!  

    (och era inspirarionsbilder är fantastiska!! Även om jag redan är gift är det roligt att kika in ibland
Svar på tråden Lantligt tema, någon mer?