Inlägg från: Jonna1983 |Visa alla inlägg
  • Jonna1983

    december brudar 2012, var är ni?????

    Hej på er!

    Om ingenting har hänt över helgen(typ att fem par till har ringt till pastorsexpeditionen och bestämt sig för samma datum) så blir det decemberbröllop, 1a december närmare bestämt. Tyckte det såg bäst ut i skriven text, alternativet var den 8e, men det såg inte alls lika bra ut. Detaljer. :)

    Lokal är preliminärbokad, bystugor är ju inte så himla flashiga, men desto mer får man tänka på dekorationer (jag behöver verkligen en hobby, så varför inte bröllopsfix!) och på att göra det bästa av det!

    Vi har inte gjort någon ren budget än, men min första preliminära ligger runt 35000. Tror på att man kan göra väldigt mycket själva med mycket fantasi, hjälp från vänner och bekanta. Det viktigaste är ju faktiskt att det blir en härlig fest med vännerna, inte att visa upp hur mycket pengar man har. Att boka kyrka och lokal var det första vi ville göra, sen är det ju detaljerna som är det roliga. Lite jobbigare att stå utan lokal när det börjar närma sig än utan servettringar. :)

    Det ska bli sä härligt! Kul att det fanns några fler decemberbrudar här. :)

    /Jonna

  • Jonna1983
    teddy skrev 2012-05-22 15:42:08 följande:

    121201
    minuz Mönsterås
    Lycklig01, Norrbotten
    teddy, Skåne :)
    Jonna1983 (Mellersta Sverige, säger inte mer än så än så länge...)


    121208
    Vinterfrost, Rosersberg (Norra Stockholm)

    121212
    Memsan, Norrköping
    Pekkiisch4 Oskarshamn

    121215
    sajenthi, Uppsala

    121222

    121229 


    Vad roligt med en lista! Vi är några stycken iallafall då. Igår fick jag bekräftelsemail från pastorsexpeditionen och jag blev alldels pirrig, tokflinade hela kvällen på jobbet! Nu känns det att det är på riktigt. Sambon är livrädd, men glad han också. Haha. :)

    7 månader kvar. Har redan blivit fast i forumet här på BT, människor är så oerhört kreativa! Jag kommer knycka massor av idéer. Fastnade dessutom på Ebay igår... Hela dagen innan jobbet bara försvann. Ooops!

    Vi har inte berättat något för någon än, det är alltid lika roligt när människor säger "men kan inte ni två gifta er så vi får gå på bröllop", då ler jag lite inombords. Funderar på om man skulle skicka ut ett save the date-kort, när tror ni det passar? Inte för tidigt, jag tänkte att kanske i juli räcker?

    Nästa sak på listan tror jag faktiskt är ringar, har hittat en så fin så jag måste nog ta med mig sambon och prova den i verkligheten så att jag hinner ändra mig. :)

    Kram till er!
    Blivande fru S. 121201.
  • Jonna1983
    teddy skrev 2012-05-23 20:15:25 följande:
    Ni som har datum 121201 (som vi!), vilken tid på dagen ska ni ha vigseln?? :)
    Vi har nu spikat 14.00 :) 
    Vi har vigsel klockan 15.00. Mörkt kommer det ju nästan att vara oavsett och jag tyckte även det såg snyggast ut i skrift (viktiga detaljer det där). Ville gärna ha första tiden också, om det skulle vara så att någon mer vill gifta sig den dagen, har ingen lust att trängas eller stressa, bli försenad är inte riktigt min grej.

    Har så smått börjat tänka på save-the-date-kort, vet att det finns väldigt mycket små gulliga kort på DollarStore (den affären kommer  att bli min bästa vän de kommande 7 månaderna, redan sett att de har pärlor och annat pyssel för inga pengar alls) och det kan nog räcka. Vintern kan ju vara lite lurig om folk bestämmer sig för att åka till Thailand eller något annat trams, så ett save-the-date kan nog vara en bra idé känner jag.

    Nästa vecka ska vi titta på lokalen, försökte rita en bordsplacering och tror att det kan bli trångt. Är det någon av er som har någon bra ide när det gäller att placera barn? Och hur ställer ni er till barn på bröllopsfesten över lag? Jag är så kluven, dels vill man ha en superfest för alla sina vänner och låta alla släppa loss, samtidigt vill jag ha med alla mina syskonbarn och bara dom är 8 stycken. Troligtvis kommer de ju inte orka vara vakna så länge (förutom en av dom som antagligen kommer hålla låda till midnatt, haha), så kanske att man fixar någon typ av sovplats med lite madrasser och kuddar. Leksaker, popcorn och DVD-film är också en bra idé. Men som sagt, jag är lite kluven. Just när det är alkohol inblandat så vill jag ju inte utsätta barn för fulla människor och jag vill heller inte att gästerna ska behöva passa barn. Hur skulle ni tänka?

    Kram på er i sommarsolen!
  • Jonna1983

    Det är inte helt självklart det där med barnfrågan. Vi har inga egna barn, men som sagt, en hel drös syskonbarn. Funderar på att leja någon lite äldre kusin att mot betalning vara lite barn-ansvarig, naturligtvis ansvarar föräldrarna för sina barn mest, men att det finns någon som sätter igång film och poppar popcorn när det behövs. Vi planerar för buffé på motttagningen, just med tanke på barnen, de tycker nog inte att det är särskilt kul med en lång sittning. Får de däremot gå och hämta vindruvor och kex eller vad de nu vill äta så håller de sig nog glada lite längre. Vi kommer, om lokalen räcker till, dessutom befinna oss nära hem till både min syster och mina föräldrar, det känns bra. Så det kommer troligen bli barn med på festen, med förhoppning om att föräldrarna har sunt förnuft. Finns säkert några extra farmorar/mormorar som nog kan vara lite barnvakt också på kvällen. :)

    Idag var jag så kreativ, har tänkt på vilka vi ska "hyra in" som eventpersonal (duka buffebord, hålla efter tallrikar, diska o s v). Skrev därför ihop en "Platsannons" om kvällen som vi tänkte skicka ut till de som kan tänkas vilja hjälpa oss under kvällen. Hoppas att den faller i god jord! Jag tyckte att jag var lite rolig faktiskt. :)

  • Jonna1983

    Jag tror  att jag gör så också, bjuder man in med barn så får de människor som har barn bestämma själva. Sen kan man ju vara lite snäll och ha förberett för barn. Ska bli så roligt!

    I helgen var jag och m2b på bröllop. En härlig tillställning med mycket dans (och ett alldeles för långt tal från brudens föräldrar...) och trevliga människor. Blev alldeles lugn i mitt inre, de hade gjort det väldigt enkelt men fint. Saknade dock både brudvals och bröllopstårta, det tycker jag hör till! Även m2b hade åsikter om detta och gjorde klart att vi både ska dansa vals och bjuda på tårta (av någon sort), trots att han inte gillar sockerkaka. Jag tror att vi kommer få ett minst lika bra, om inte bättre, bröllop om nu snart bara 7 månader! Extra roligt att få vara jättehemlig och låtsas som att det inte alls pågår febril aktivitet i huvudet. :)

    Hur tror ni att Vistaprint ställer sig till att man beställer visitkort från dom, men utan att skriva företagsnamn och massa telefonnummer, utan istället göra ett save-the-date-kort? :) Pysslade lite med det idag och det kan bli jättefint! Det kan ju vara värt ett försök... Kanske inte riktigt gillas.

    På prioriteringslistan står nu: färgtema, gästlista, save-the-date-kort och att titta på den ring jag har sett ut så att jag måste leta efter någon annan om den inte alls är så fin i verkligheten.

    Hoppas att ni hade en fin pingsthelg i solskenet!

  • Jonna1983

    Ja, det var roligt att se att ens bild i huvudet faktiskt är fullt genomförbar! Och att man med små medel kan få saker och ting väldigt bra. Har fått min m2b att börja tänka nu också, blev alldeles glad idag när han kläckte ur sig "jag tänker på det mest hela tiden". Härliga tider!

    En tur till IKEA kommer det absolut att bli. Ska försöka komma fram till färgtemat bara. Vinterbröllop passar ju bra med mörkblått och silver. Är lite sugen på att ändå blanda in lite rosa. Får se vad A tycker också, nästan viktigare att han känner att han är nöjd. :)

    Vad trist med tråkig bröllopsbutik! Det är ju verkligen en sån grej man vill ska kännas bra.Hoppas att du hittar en bättre affär! Jag har två att välja på, får se vilken som känns bäst. Cape har jag också tänkt på, tittar lite på Ebay men hittar bara kortärmade boleros, jag skulle vilja ha en riktig Rödluvan-huva. .)

  • Jonna1983

    Den första förändringen i planeringen genomförd. Idag bokades festlokal m2b hade en mycket bättre idé än vad jag hade och jag blev förtjust.  Dock var den bara ledig helgen efter vi hade bokat vigseln, men man får ju anpassa sig och då bestämde vi helt enkelt om. Så nu blir det vigsel den 8 december, det känns bra det också! Det var ju ändå ett alternativ från början. Vi provgick i altargången i kyrkan också idag, det kändes bra!
     
    Vi var dessutom och tittade på ringar häromdagen, det är ju verkligen toksvårt det där! Blev jättekär i flera stycken och inser att jag nog måste börja tänka hur jag vill att den ska se ut. Och hur hans ska se ut. Och om jag vill ha en eller två. Aaargh! Tur det är 7 månader och en vecka kvar, ska nog hinna hitta den perfekta ringen så småningom. Om en månad ungefär ska vi låta människor veta också, ska bjuda hem de närmaste vännerna på middag och låta dom vara med.

    Skulle behöva en personlig tränare nu också så blir det här bra. Sägs ju att brudklänningar brukar vara bra motivation till träning, men jag är inte så säker. Känns inte så för mig. Ska fundera under sommaren hur jag ska få bort sambokilona innan vintern. Haha. :)

    Önskar er en trevlig helg!


    121208 säger J och A ja.
  • Jonna1983

    Tack! Det gick ganska fort att vänja sig vid nya datumet,  har skrivit det några gånger i text och det ser bra ut.
    Haha, nåja, en månad hit eller dit, det är inte så noga.

    Vad många detaljer du har fått klart! Det måste kännas skönt. Vi är glada över att ha kyrka och lokal bokade, tankarna snurrar just nu på färgtema (för att kunna fortsätta med inbjudningar och save-the-date-kort). Jag tror att det lutar åt midnattsblått, silver och små detaljer av rosa. Ska pusha den idén lite mer till sambon. Vi ska prata med den präst vi skulle vilja ha och så ska vi tänka ut om det är någon musik vi behöver fixa noter på till kantorn till utgångsmarschen. Åhhh, jag vill inte alls jobba, jag vill pyssla. Nu nu nu! Och helst berätta för någon, men det får jag inte för sambon. Haha.

    Vad roligt det är när listorna börjar fyllas på utan att kännas oöverstigliga. Blir bara inspirerad hela tiden och tankarna snurrar runt allt, bra att ha ett jobb där jag kan sitta och dagdrömma lite! :)

  • Jonna1983

    Godkväll!


    Nu var det länge sen jag var här och gafflade. :)


    Jag är just nu i det läget när det känns som att allt är för tidigt att börja med och samtidigt vill jag göra allt. Igår kom jag på att jag glömt favoritaffären Clas Ohlson när jag letade efter lite tjockare papper att klistra fast save-the-date-korten på, och där fanns det. Blir nog en liten sväng förbi där någondag, de hade också självhäftande bård på rulle som nog kan bli en bra detalj! Ser fram emot att beställa korten, ha en pysselkväll och stoppa dom i kuvert och skriva adresser. Jag hoppas på åtminstone några glada tillrop, jag vet åtminstone en av mina kompisar som kommer bli glad. Man vill ju att alla ska tycka det är roligt!


    Färgtemat är färdigbestämt, jag har gjort en mental bild av hur jag vill att dukningen ska se ut. Här om dagen var vi dessutom in på en av guldsmedsaffärerna här i stan och nej, jag blev inte ett dugg klokare över vad jag vill ha för typ av ring. Diamanter och vitt guld vet jag (eller något som liknar det, om ni har tips så säg till!), men inte modell. Tur det är lite tid kvar. I övrigt hoppas vi att toastmastern tackar ja och att annars våra back-ups vill. Vi har troligtvis oxå bestämt vigselförrättare, om allt går som det ska med hennes bebis så ska en gammal kompis till min m2b viga oss och om hon inte kan så blir det hennes man. Mycket praktiskt!


    Med lite tur har vi dessutom hittat någon som har tryckeri för inbjudningarna, kanske han annars har lite kontakter och vet någon som inte är hutlöst dyr. Vistaprint har många fina designer men jag tycker inte jag får plats med all information om toastmaster, allergier och annat.


    Och till sist, jag har ramlat in på Ebay och där kan man ju bli ruinerad om man skulle sätta den sidan till. Vad mycket roliga saker det finns! Har bestämt att det ska bli små askar vid varje plats med lite smått och gott i, typ tuggummi, ett uppdrag, några karameller och kanske något mer. Finns massa fina just där, hitade supergulliga som såg ut som vagnar, de tyckte m2b var lite väl söta och inte så stylish. :)


    Är dessutom lite sugen på att köpa fortune cookies till tårtan och kaffet på kvällen. Ebay är farligt!


    Hoppas ni har det bra i den här sega sommaren som aldrig vill börja!


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Teddy: Ryktet säger den 8e december. Haha. Jag tror att eftersom nästan allting finns planerat på papperet så känner jag mig inte alls särskilt stressad. Vet förstås att det finns en hel del som kanske inte blir som det är tänkt, men i värsta fall blir det varm korv och marängsviss på vårt bröllop och massor av champagne, det blir bra det också. Om inte min privata cateringfirma vill ställa upp så får vi väl lösa det på något annat sätt. Känns som att de stora bitarna är klara och om det så bara skulle bli vi två på bröllopet (nu lär det inte hända med min jättesläkt) så får vi desto mer champagne. :) Jag undrar om jag vet vad jag gett mig in på. Är bara så säker på att allt kommer bli bra, helt oavsett dukning och färgtema. En fest med våra bästa vänner kan ju inte bli annat än lyckad. Sen blir det ju klart roligare om detaljerna också är på plats.


     


    Ska bestämma oss för design på save-the-date-korten, men just nu är m2b lite konvalecent så nu väntar vi på att han ska piggna till och bli sitt vanliga jag igen, så ska vi ta tag i det igen! I övrigt planerar jag med jämna mellanrum och kommer på nya saker.


     


    Hur långt i förväg behöver man skicka in såna där papper om namnbyte tror ni?


     


    121208 säger J+A ja.
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????