Inlägg från: Jonna1983 |Visa alla inlägg
  • Jonna1983

    december brudar 2012, var är ni?????

    Och jag som är lika snabb och svara som vanligt. :P


    Vi har, tack vare m2b's kloka hjärna gångavstånd till festlokalen vilket kan bli mysigt (hoppas på snö!) med marschaller och kanske någon fackla så att alla kan gå tillsammans.


    Tänk, nu har jag bara 173 dagar kvar med mitt gamla efternamn, det känns lite häftigt! Ser riktigt fram emot att få ringa till alla kortutgivare och sånt för att ändra. Spännande!


    Det börjar också närma sig att tillkännage det kommande bröllopet. I början av juli ska föräldrar och vänner och annat löst folk få veta. Lite nervös för reaktionerna men hoppas på bara glädje. :)


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Äntligen semester!


    Hoppas ni haft en trevlig midsommar, vi ska fira lite ikväll med några vänner, hur ska jag kunna låta bli att säga någonting? Vill bara berätta NU! Men får vänta snällt ett par veckor till, det ska bara bli juli först.


    Vi har beställt våra save-the-date-kort, de är på väg nu. Kul! Även köpt pastellfärgad hobbykartong på CO, så när korten ska skickas iväg blir det vin- och pysselkväll i köket. Limstiftet redo! Har dessutom hittat inbjudningskort med samma mönster, så de får det bli. Jag är inte så särskilt kreativ och pysslig och har ingen lust att lägga väldigt mycket pengar på inbjudningarna, de lägger jag hellre på roligare saker. Vistaprint är väldigt bra, de kan jag rekommendera om man inte vill göra egna kort. Ibland är det tur att jag har m2b, han överraskar mig hela tiden genom att vara engagerad och tänka ut saker. Nu har han dessutom ordnat med serveringspersonal. Minst en gång om dagen påminner han mig om att vi faktiskt ska gifta oss. Det känns fortfarande lite overkligt!


    Håller tummarna för att vår toastmaster vill tacka ja bara! Han är gammal student och en hejare på både sånger och att hålla låda, han vore perfekt!


    I namndiskussionen så har jag redan bestämt mig för att ta A's namn, först tyckte jag det var lite kort ihop med mitt förnamn, men ju mer jag har skrivit det desto bättre passar det. Dessutom blir jag den 390e personen som heter det och det känns ju lite fränt. :)


    Trevlig helg!


     


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Godmorgon!

    Vad roligt att tråden är så aktiv, känns som att den kommer vara bra att ha de kommande månaderna! Och roligt med människor att dela saker med, sånt där som man inte kan berätta för nån annan eftersom ingen vet något. :)


     


    Igår hämtade jag våra Save-the-date-kort, jättesöta men lite små. De ska dock klistras på ett kort och läggas i kuvert så då kändes det lite bättre och såg inte så puttigt ut.


     


    Vår festlokal är jättefin, det är nästan dock så att jag hoppas att alla vi vill bjuda inte kan komma, för det blir liite trångt. Den ska vara städad klockan 8 (!) dagen därpå, jag undrar vem vi kommer behöva muta för att det ska ordnas. Å andra sidan är både min familj och mina vänner riktigt bra på att som ingenting få undan oreda, så jag tror att det kommer falla sig naturligt. I värsta fall myser jag och älsklingen kvar och gör det sista framåt morgontimmarna, det kan bli bra det med (dricka upp resten av champagnen, äta upp resten av tårtan och godiset och bara vara). Inte för att jag tror att det kommer hända, våra föräldrar hjälper nog till skulle jag gissa.


     


    Ha en fin dag i solskenet!


     


     


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    121201
    minuz Mönsterås
    Lycklig01, Norrbotten
    teddy, Skåne :)

    121208
    Vinterfrost, Rosersberg (Norra Stockholm)


    Jonna1983, Dalarna (Vi fick byta datum för att fina lokalen var ledig då, tur kyrkan forfarande fanns!)

    121212
    Memsan, Norrköping
    Pekkiisch4 Oskarshamn
    Jenny121212 Falkenberg
    SkövdeSophie Skövde

    121215
    sajenthi, Uppsala

    121222

    121229
    Arioso, Värmland


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Godkväll!


     


    Igår berättade vi för de första personerna, glada reaktioner och nu ser de fram emot en bra fest. I morgon ska en av mina bästa vänner få veta, hon var sjuk igår kväll så hon får en egen liten ceremoni. I morgon åker också korten ut med posten och på lördag är det dags för föräldrarna! Det pirrar lite i magen, man hoppas ju verkligen på fina reaktioner och inte bara "jaha, hur ska ni göra allt det här på så kort tid då"-suckar. Håll tummarna!


     


    Angående ringar så tycker jag det är toksvårt! Jag fick en väldigt enkel silverring av m2b för ett år sedan och jag kommer troligtvis bara ha en ring på fingret så jag letar efter något i vitt guld med diamanter. Tycker det är så svårt, alla säger olika om hur bra de håller färg och pratar om rhodinering och sånt där. För min del gör det ingenting att ringen "slits", det ska ju synas att jag har den på mig jämt. Så länge man kan få den fin när det behövs, till andra bröllop eller bara andra fester så tycker jag det är helt okej. Har hittat tre stycken fina på Guldfynd. Börjar jag titta på nätet blir jag bara snurrig i bollen, finns alldeles för mycket. M2b är också lite intresserad av typ titan eller något annat material, men jag tror nog i slutändan att det blir vitt guld där med. Mest för att ingen av oss tycker om att inte kunna prova ordentligt. Fanns visst några titanringar från Flemming Uziel har jag för mig, ska väl titta en sväng till på dom. Men usch vad svårt det är att välja! Ska väl snart ut och titta lite igen. Kanske kan hitta någon bra affär i Eskilstuna dit vi ska på dagsutflykt nästa vecka. :)


     


    Håller på med gästlistan nu, tycker det är jättesvårt var och hur man ska dra gränser. Hur många släktingar måste man bjuda egentligen? Visst, de är trevliga och så, men jag vet inte om jag är jätteintresserad av att ha alla med på festen... Hur bjuder man in trevligt till bara vigseln? Och kan man bjuda bara sina kusiner på festen? Det borde man väl kunna? Är det inte man själv som bestämmer? Sen det där med bekanta, hur himla generös måste man vara mot människor som man bara träffar på fest och inte har något gemensamt med i övrigt? Vi har inte varken hur mycket plats eller pengar som helst, vill ju hinna partaja med alla! Lite peptalk där tack! Nästan så man hoppas att några inte kan komma....


     


     


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Godkväll!


    Idag berättade vi för våra föräldrar! Ingen bröt ju precis ryggen av glädjeskutt, men jag tror de blev glada. M2b har inte så känslosamma föräldrar och mina och min syster verkade inte så förvånade heller. På måndag kommer också save-the-datekorten fram till alla andra och så ska vi till min farmor och berätta. Om 5 månader idag är vi gifta och i full fart med att ha bröllopsfest! Jippie!


    Försökte få ordning på det här citerandet, men det gick så där. Hur som helst.


     


    Vinterfrost: Jag tror vi fått ihop en bra gästlista med lagom många namn nu, tror dessutom att "det naturliga urvalet" kommer sköta en del. Vi måste nog till lokalen och mäta lite, så vi får se hur trångt det blir och efter det bestämma om några bara blir bjudna till vigseln. Vi har dessutom räknat med 17 barn, men jag tror ju inte att alla de kommer.


     


    Teza: Vilken lycka med maten! Min pappa sa att vi skulle få handla via honom på en grossist han har kort på, det kommer spara oss en del pengar. Dock måste vi nog catera en del, fast vi har inte frågat den privata cateringfirman på riktigt än, det kan ju faktiskt hända att de vill hjälpa till med någonting iallafall. Det löser sig! Men vad glad du måste vara för en sådan present! Han är säkert jättestolt!


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Nu har jag varit så där himla dålig på att vara med igen, men jag läser varje dag och tycker det är så roligt att ha er att räkna ner tiden med!


    Nu är vi helt officiella med att vi ska gifta oss. I byn där min mormor och morfar bor hade ryktet kommit före oss och mormor berättar så glatt för alla som vill veta. Jag tror hon är glad. Vi har/har haft en massa sjukdom i familjen under året, så alla är glada för att ha något roligt att se fram emot! Pappa kommer bli en klippa tror jag, han behöver något att fundera på och tycker om att hjälpa till. Mamma SMS'ade och berättade att de kommer lägga sig i allt, haha. Igår tittade hon på kronprinsessans födelsedag från Öland, messade och frågade om hon skulle ringa Danny efter att han sjöng Amazing - wedding edition. Jag sa ja! :) Haha, undrar om m2b skulle känna sig obekväm (han mobbar mig alltid för att jag tycker Danny är så söt). Vi har dessutom ändrat status till förlovade på Facebook, kanske på tiden. :P


    Har dessutom fått världens bästa svägerska, hon är så glad och erbjöd sig genast att fixa med hår och smink. Och hon ska till New York, gissa om hon ville shoppa. Är det någon som har tips på vad hon skulle kunna köpa med hem, som är billigare där? Hon kommer inte kunna gå förbi några affärer som har någonting med bröllop att göra, det sa hon själv. Världens gulligaste!


    En besvikelse har infunnit sig. En av de jag trodde var en av mina bästa vänner har inte överhuvudtaget sagt grattis. Lite påtvingat frågade hon hur långt vi hade kommit med planeringen, men hon verkar seriöst inte så glad. Jag tror hon känner sig lite omkörd, jag och A har ju inte varit ihop så himla länge kan man tycka och innan honom levde jag väl kanske inte världens mest moraliska liv. Och hon kanske ville vara först, vad vet jag. Lite tråkigt är det iallafall. Hoppas hon kan bli glad när bröllopet är iallafall! Jag vet ju hur jag reagerade när en av mina andra vänner berättade att hon var gravid, jag blev inte alls glad först utan bara ledsen för att hon hann före. Nu är jag bara glad! Så det hinner ändra sig.


    Kram därute!


     


     


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Hej!


    Idag har vi fått klart med vigselförrättaren, det känns bra. Dessvärre tackade toastmastern nej, men det ska nog dyka upp någon annan som vill ställa upp och kommer göra ett minst lika bra jobb.


     


    Jag som varit lugnet själv börjar få lite lätt ångest, det är farligt att titta på dukningar och bröllopstårtor på bild. Jag vet att allt kommer bli bra, naturligtvis, men jag har så lite estet i mig när det gäller dekoration. Svägerskan får nog rycka in lite och kanske någon annan pysslig person. På fredag åker vi till IKEA och försöker bestämma färgtema.


     


    Fråga: Har ni börjat fundera på mat än? Vi funderar på att catera (heter det så?) varmrätten och personal och göra efterrätt och tillbehör själva. Ska också ta reda på om bagerilinjen på en av gymnasieskolorna här fortfarande bakar på beställning. Det borde bli lite billigare. Vet att vi gjorde det när jag gick (för 10 år sedan...).


     


    Berättade för min chef idag att jag planerade att byta namn, skrev ju på anställningskontraktet med mitt nuvarande och jag tror faktiskt att hon blev glad för min skull. Fick dessutom min tjänst förlängd och skulle visst få löneförhöjning. Kom ju lägligt!


     


    Nu kan det inte bli höst/vinter fort nog. Tycker tiden går så oerhört sakta. Ser fram emot semester i september, då ska jag ligga i en solstol och läsa alla bröllopstidningar jag kommer över och dricka strawberry daiquris!


     


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Kära decemberbrudar!


    Vad roligt att det har kommit så många nya och ursäkta min långvariga tystnad. Bröllopet är inte inställt eller så, det har bara gått så väldigt fort på slutet och jag har haft lite semester och annat, men nu ska jag vara tillbaka. Nu är det mindre än 4 månader kvar, jag är kolugn och listorna börjar sakta men säkert bli klara. Har så mycket roligt kvar att pyssla med.


    För någon vecka sedan fick jag det efterlängtade paketet! Min klänning har kommit, dessvärre hade jag glömt att skicka med måttet för låren (halv sjöjungfrumodell) så den fastnade liksom på halva vägen. Panik, gråt och tandagnisslan. M2b säger som vanligt "det kommer att ordna sig", jag panikletar på en sömmerska och bokar en tid hos henne. Idag var jag där, snabb som en vessla satte hon sprättaren i sömmarna och sa att det inte var några problem. Hon måste sy i lite extra tyg då det inte fanns någon vidare sömsmån, men hon kommer att sätta ett pärlbroderi över så att det inte kommer att synas. Jag gav henne fria händer, jag vill verkligen kunna använda min klänning. Den har den finaste kjolen och ett ganska långt släp med broderi. Beställde den på Ebay och den kommer att ha kostat 2000 kronor. Tror att jag kommer att bli nöjd. Första provningen om en månad. :)


    I övrigt börjar det arta sig och fler och fler får reda på våra bröllopsplaner. Ska ha en dejt med min tärna snart så vi får prova lite håridéer och titta på hennes inköp från New York. Min ytterst frireligiösa faster blev jätteglad för vår skull och hoppades att de skulle få vara med. Gästlistan känns som det minsta problemet just nu, att människor vill vara med och fira vår lyckliga dag gör mig ju jätteglad och om det största problemet är att det kan bli lite trångt, so be it. The more the merrier! (Och dessutom har vi inte ens sett hur många som kommer tacka ja än när väl OSA-tiden är slut.) Jag läste om en blivande brud som gjort en Facebook-grupp för sitt bröllop, det tyckte jag var en rolig idé. Tror jag ska göra en sån jag också, speciellt eftersom jag vill att våra vänner ska hjälpa till med en partyplaylist till Spotify till festen. En playlist till middagen ska vi pussla ihop och dessutom tror jag det kan bli en hel del livemusik då jag har många duktiga musiker i familjen. Mycket sång ska det vara!


    Jag hoppas att ni inte stressar ihjäl er, försök att komma ihåg att det är er dag och det ska bli som ni vill ha det. Inte som något magasin, någon släkting eller någon annan vill ha det. Första intrycket av dukning och lokal ska vara stunning, men när vinfläckarna börjar komma, servetterna ramlat ner på golvet och gästerna börjat äta och prata, då ska det vara trevligt och skratten (och tårarna) ska vara många! Så försöker jag tänka och det får mig lugn. Nu räknar jag och M2b ner till tre saker, först ett nytt syskonbarn inom några dagar, kräftskiva med många vänner i mitten av september och sen en vecka till Rhodos. Där ska jag ligga och läsa bröllopsmagasin!


    Kram på er!


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Och ursäkta för att texten satt ihop, det är något konstigt med min webläsare. :( Hoppas ni kan läsa ändå...


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Godkväll!

    Jag kopierade och skrev ut listan som Fremm hade lagt ut, den var perfekt! Insåg att det var rätt många rutor som inte var ikryssade, men det är rätt mycket som är på gång också. Känns så skönt nu när klänningen är hos sömmerskan och jag inte kan hålla på att fundera på den. Längtar till provningen! Det kanske kommer en bild så småningom, när allt sitter där det ska. Haha. :)

    Har börjat fundera på mat. Det jag funderar mest över är egentligen potatis. Vi ska ha buffé och det lutar åt någon typ av marinerad fläskfilé, sallad, bröd och vegetariska alternativ. Men vad ska man ha för potatis? Jag är inte så förtjust i kall potatissallad, men det känns som att det är det enda som går att göra om buffén inte ska vara varm? Kan ni inte hjälpa mig med kloka idéer, tjejer (och eventuella killar förstås!)?

    När kommer ni att skicka ut inbjudningarna? Vi tänkte skicka inbjudningarna innan vi åker till Grekland i slutet av september, med sista svarsdatum i början av november. Det tror jag blir bra. Då hinner vi gott och väl planera mat och bordsplacering. Ser fram emot att ta en helkväll med gott vin och pyssla med bordsplacering med M2B.

    Ikväll är jag hemma och övar på att inte städa. Det går så där, men jag har heller ingen lust att ta tag i det just nu. Är ganska dålig på att bara vara hemma och inte göra någonting, så ibland måste jag öva på det. Poppar musik och tänkte slösurfa lite på Ebay kanske. :)


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Söndag kväll. Sex and the city på TV.


    Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta tag i när det gäller bröllopet. Dessutom börjar jag känna att människor i min närhet kanske blir trötta på mig. Jag försöker att inte ta upp bröllopsämnet utan vill låta andra börja prata om det. Jag vill ju inte att de ska tröttna innan det ens har hänt. :) För samtidigt som man vill gaffla hål i huvudet på folk så tror jag det är bättre att ligga lite lågt. Tur den här tråden finns!

    Om en månad åker vi på semester, när vi kommer hem ska vi börja ta tag i allt på riktigt. Ser fram emot det! Och mot semestern, en vecka på Rhodos i slutet av september, förlänger sommaren och kan gå utvilad in i hösten/vintern och bröllopsfix!

    Jag ska börja en liten övertalningskampanj för att få M2B att ha smoking på bröllopet, det är så himla snyggt och jag tror han skulle passa riktigt bra i det! Har ju alltid varit lite hemligt kär i James Bond. Vad tycker ni är snyggast? Måste fråga min tänkta brudnäbb om hon vill vara med också, har tänkt att kanske sy upp en klänning åt henne hos samma sömmerska som fixar min klänning. Det vore fint. Hoppas hon vill vara med!

    Så där, nu har jag fått skriva av mig lite så här på söndagskvällen. En ny jobbvecka framåt, en bra sådan med bra arbetstider och mycket socialt planerat. Härligt! Hoppas att ni har det bra i sensommaren! Kram!


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Okej, klockan är alldeles för mycket, ska verkligen sova. Var ju bara tvungen att gå in och säga hej. Verkar just precis som att det händer mycket. Klänningarna börjar ramla in. Min är fortfarande hos sömmerskan, där ligger den bra och väntar. Åh vad jag hoppas det blir bra!


    Idag beställde vi våra inbjudningskort! Ingen av oss är särskilt kreativ och dessutom vill vi lägga pengarna på det som är viktigt så det fick bli Vistaprint. M2B hittade en jättegullig design med ett slott och kungakronor. Lite sagotema och eftersom vi är en saga så passade det bra. Med tryck i fyrfärg, baksida i fyrfärg, exklusivt glansigt papper och kuvert betalade vi 245 kronor för 70 stycken. Inga pengar alls! Jättenöjd. Och frakten var gratis just nu, så där sparade vi också pengar. 2 veckors leveranstid, lite pyssel med adressetiketter och sen kan de skickas iväg. Hurra!

    Nu hoppas jag att ni får en fin fredag allihop!

    Kramar från Jonna


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Hej!

    Efter månader av tystnad tänkte jag hoppa in lite snabbt och bara säga att det är 5 veckor kvar och allt känns helt fantastiskt! Jag längtar halvt ihjäl mig nu. M2B drabbas en gång om dagen av insikten att jag ska bli hans fru, första gången han insåg det började han att gråta. Jag antar att det är ett bra tecken!

    Listorna börjar få många "klart"-kryss. Gästlistan är färdig så när som på några kusiner och någon farbror till M2B, bröllopsresan och lyxhotellet är bokat, maten ska provätas på torsdag, ringarna hämtades igår med färdig gravyr (en liten liten känsla av "njae" infann sig, men jag tror den har gått över, det var nog bara känslan av att det plötsligt var på riktigt), musiken är färdig (fina människor som vill spela för oss och en organist som är superpepp på vår lilla gimmick), håret och sminket är provat. Åhhh, kan knappt vänta längre!

    Brudnäbbens klänning blev jättefin, en väldigt bestämd 9-åring som avskyr att shoppa kläder är inte det lättaste. Till slut fick vi helt enkelt säga att vi bestämde, då var det okej. Jag hittade en jättefin pälsbolero med silverpaljetter, den föll henne inte riktigt i smaken men ett par glittriga paljettskor hjälpte nog till. Tror hon kommer känna sig superfin när det väl är dags!

    Klänningen tänkte jag prova i morgon förmiddag, skulle behöva tips på hur jag ska kunna stryka släpet (det är inte jätteskrynkligt, men det skulle behöva strykas litegrann, dubbla strykbrädor är nog min idé so far). Jag tycker så mycket om den. Måste sy i någon form av ögla att han runt handleden, tror jag iallafall. Ska testa lite i morgon.

    Det är superhärligt att läsa om alla era framsteg och era planer, tänk att inom en månad är det bara fruar här i tråden! Jag hoppas att ni fortfarande tycker att allt känns roligt och att nerverna inte tar överhanden allt för ofta! Så länge ni har med er ringar, vigselbevis och M2B så löser sig resten. :)


    Många kramar!
    Jonna, blivande fru Smeds


    121208 säger J+A ja.
  • Jonna1983

    Blommor - check!
    Vigselprogram - check!
    Kläder till samtliga inblandade - check!
    Placeringskort - check!
    Bordsplacering - check! (Det var ju superskoj att göra, fått ihop riktigt bra bord!)
    Idé till festprogram - check!
    Långa tomtebloss - check!
    Vigseln med all musik och annat - check!
    Toastmasterplaneringslördag - check!
    Adventsstädning + lussekattsbakning + adventskonsert  på lördag&söndag - check!
    Hår och smink - check!
    Spelmanslag - check!
    Mat - check!
    Dessert - check!
    Tårta - halvcheck, har inte sett det hända än... Mitt största bekymmer just nu, men det ska nog ge sig!

    Och bäst av allt, superlön som trillade in på kontot idag.
    Nu är det bara roligheter kvar att göra. Idén till festhäftena har jag knyckt härifrån (vi tänker skoja hej vilt med våra släktingar och vänner i våra presentationer. Alla kommer ha gjort något väldigt spännande i sitt liv och många kommer ha väldigt speciella dolda talanger!)

    Det känns som att det kommer gå bra det här! :)
    Kram till er alla och till er som gifter er på lördag, stort lycka till!


    121208 säger J+A ja.
Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????