• Head Over Heels
    Äldre 5 Mar 16:11
    53515 visningar
    402 svar
    402
    53515

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Vi ska gifta oss den 18 augusti 2012 och har precis börjat planera... Snackar gärna lite här med fler som ska gifta sig det datumet Hur ligger ni till i planeringen? Tankar och roliga idéer på allt från kläder, ring, vigsel, fest med mera mottages gärna!

  • Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3
  • lollie­popsie
    Äldre 17 Mar 09:35
    #41

    Tack för svar :)


    Då skickar jag dom i början på veckan!


    Känns nog bäst så också,för det finns en del att pyssla med.


    Bordsplacering och festprogram m.m


    Är det någon mer än jag som börjar känna sig stressad?


     


    Fick igår hem en rabattkupong! Där en guldaffär med några kända märken hade 50% rabatt på deras vigsel och förlovningsringar!


    Så dit skall vi och titta,kanske hittar jag min drömring där?


     


    Måste skriva ny lista över allt små pyssel som skall göras..


    Tusen ting att göra och nästa vecka börjar jag nytt jobb Nattjobb!


    Vi för alltid
  • Head Over Heels
    Äldre 17 Mar 09:39
    #42
    1700tal skrev 2012-03-17 09:23:08 följande:

    Vad kul! Vilken modell föll du för då? Gillade du nån särskilt eller har du mest fått klart vilken siluett osv? Själv beställde jag flera kinaklänningar som blev jättebra, varav den sista ville jag verkligen ha. Men efter mer viktnedgång så blev den alldeles för stor. Så gick istället till butik och fastnaden för en klänning där, på rea.


     


    Vad blev det för festlokal?


    Jag föll för en modell som är ganska rak, "tuptopp" med snörning i ryggen, så svårt att förklara ;)


    Det blir en våning i stan som man kan hyra för fest och andra evenemang...

  • sannas­ofia
    Äldre 17 Mar 10:31
    #43

    Det verkar som att det finns två 18 augusti trådar (?) jag trodde att jag skrivit här, men så verkar det ju inte som att det är.. 

    Iallafall så ska jag och sambon också gifta oss då och det känns som att det mesta börjar falla på plats. Kyrka, festlokal, fotograf, tårta, smink, hår är bokat och klänningen är köpt. (Blev till slut en NIXA med knappar hela vägen ner på släpet, något som jag alltid har tyckt varit så fint!!) 

    Inbjudningskorten är skickade och i nästa vecka ska vi prata med den som ska laga maten, kolla blommor och gå till guldsmeden för att se om de kan göra om min mormors gamla ring till mig. Just nu är det en slät guldring, men jag skulle vilja ha några diamanter på Glad 

     

  • Jersey
    Äldre 17 Mar 10:35
    #44

    Idag skulle jag åkt och kollat på bröllopsklännig, men blev ändrade planer då mannen har migrän. Men medans barnen tittade på film har jag iallafall hunnit med att börja med våra inbjudningskort! Vi har tänkt att skicka ut den i början på april.


    Nästa helg ska vi kolla på restaurangen som vi tänkt ha middagen på. Nu börjar det hända lite mer i planeringen =)


     

  • lollie­popsie
    Äldre 17 Mar 14:32
    #45

    Dukning då?


    Vi kommer inte att ha möjlighet att provduka i festlokalen innan :S


    Får nog provduka hemma,men man vill se helheten känner jag.


    Om något inte stämmer så blir det viss panik sådär dagen innan bröllopet!


    Vi kommer att ha väldigt många detaljer och dekoration så det gäller allt klaffar!


    Fy så nervös jag är !!


    Är på jakt efter turkosa vaser / tillbringare,men jag tycks inte finna några som är fina!


    Och festprogrammen sitter jag med så fort jag får tid över!


     


    Vi för alltid
  • Äldre 17 Mar 16:45
    #46
    lolliepopsie skrev 2012-03-17 14:32:40 följande:

    Dukning då?


    Vi kommer inte att ha möjlighet att provduka i festlokalen innan :S


    Får nog provduka hemma,men man vill se helheten känner jag.


    Om något inte stämmer så blir det viss panik sådär dagen innan bröllopet!


    Vi kommer att ha väldigt många detaljer och dekoration så det gäller allt klaffar!


    Fy så nervös jag är !!


    Vi för alltid
    Det är väl inget att vara nervös för! Det viktigaste är att vart bord "funkar", dvs att det inte blir för mycket detaljer. Åk till festlokalen och ta foto så att du har rätt för dig angående avstånd mm. Är det en restaurang du ska vara på så kan du förmodligen åka dit när de har dukat för något annat tillfälle, kanske till och med för ett bröllop. 
    Det jag personligen har mer "panik" över det är att allt ska klaffa. Bussarna som ska hämta gästerna, att folk lyckas ta sig ifrån flygplatsen till hotellet utan att de ringer och ber mig köra fram och tillbaka, att det funkar språkmässigt med vårt 3-språkiga bröllop, att inte klänningen ska spricka! (har en tajt modell på klänningen vilken är svår att sitta i... tänk om den spricker!?! fy!), att man spiller på sin vita klänning. 
    Det är av dessa anledningarna man måste planera så mycket inför ett bröllop så att allt ska gå så smidigt som möjligt. 
    Jag tycker jag har varit väldigt klar i både inbjudan och hemsidan om info men de få som har fått se dem än frågar ändå saker som jag tycker är så enkla att förstå
  • Jay
    Äldre 17 Mar 17:20
    #47

    Hey girls. Gifter mig också 18 augusti. I Rättvik. Vore kul att hänga här med er :)

    Lolliepopsie - stressad är bara mitt förnamn. Efternamnet är panik. Sitter med excelark och sliter mig i håret typ. Jag är uppenbarligen sämst på att fixa bröllop, hahhaha.

    Vi har inte ens beställt våra inbjudningskort. Vi säger hela tiden: Äsch, det är inte så viktigt hur dom ser ut... Det är ju bara ett inbjudningskort, inget att lägga massa energi på. Men varje vecka kommer vi på en ny idé, så det blir aldrig nåt beställt. Suck.

  • Jea
    Äldre 20 Mar 16:33
    #48

    Vad kul de tär att läsa om alla er andra och hur långt ni har kommit i er planering...


    Vi gifter oss oxå 18/8 och har kommit en ganska bra bit på väg. Kyrka, lokal, klänning och min blivandes kläder är fixade. Har spanat in en ring, men har inte bestämt mig till 100% ännu. I Amelias bröllopstidning (förra nr) fanns det en rabattkupong på Guldfynd med 25%. Där har jag troligen hittat en fin ring. Läste här om en av er tjejer som skulle kika på ringar på någon affär där de lämnade 50% på vissa utvalda vigselringar. Vilken affär var det?


    Rabatter gillas!

  • sannas­ofia
    Äldre 20 Mar 17:17
    #49

    Idag har vi varit och beställt vigselring, åh så fina ringar det finns, men jag visste ganska direkt vad jag var ute efter. Rött guld med 9 stycken 0,3 diamanter var vad budgeten klarade av. (Visserligen hade vi budgeterat ringen med en mindre summa, men den var ju så fin) 

    Jag har märkt att det hela tiden tenderar att dra iväg med kostnaderna, någon annan som har samma problem? Flört  Som tur är så kommer brudbuketten att kosta mindre än vad vi budgeterat för (puh) då jag valde att ha Dahlior istället för rosor och de andra blommorna, Fresia bland annat, är relativt billiga och rätt säsong. 

  • Jay
    Äldre 20 Mar 23:36
    #50

    Håller med dig Sannasofia! Vår budget drar också iväg. Många grejer där man typ: Amen, det är ju bara några hundra/ några tusen mer... Nåja. Man får skylla sig själv - det är ju man själv som väljer.

    Jag har noterat att jag är mycket mer noga med grejer än jag trodde. Jag FÖRSÖKER tänka: Äh, det är bara ett bröllop, det behöver inte vara perfekt, ingen kommer tänka på det, det är inte värt det. Men ändå står jag där med egendesignade monogram handbroderade på ekologiska linneservetter i exakt samma nyans som tärnklänningarna snart. Ja, inte riktigt. But u get my point. Bridezillavarning! Nån som känner igen sig?

    Vi har i alla fall FINALLY beställt våra inbjudningskort. Det var ju verkligen en sån grej som skulle ta en kväll, men tog en månad av val och kval. Och kostade mycket mer än försvarbart. Och nu är jag skitnervös att dom inte ska vara fina. Dessutom har min klänning landat i Sverige från Kina. Är så nervös att jag inte ens kommer våga packa upp den :)

Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3