Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Head Over Heels skrev 2012-03-08 08:48:08 följande:
    Jag sitter och funderar på temafärg... Gillar färgen cerise, men har även funderingar på färgen petrol (min blivande man är väl inte överförtjust i cerise), är det någon som tänkt ha petrol eller som vet en sida där man kan hitta lite inspiration?
    För färger så är bästa bloggen (enligt mig) http://www.theperfectpalette.com Man kan söka på er färg och sen har dom flera olika färg-kombinationer och inspiration för den färgen. 
  • pulmonate

    Finns det inte redan en 18/8 sida? Eller var det bara "Augusti"? 

    Jätte kul att vi är så många!

    Vårt bröllop blir i slottet i Malcesine, Lago di Garda, Italien. Därefter middag vid Verona.

    Vi har fixat:
    - Klänningen har jag fått hem, men måste tas in lite i midjan samt småmodifikationer.
    - Slottet bokat
    - Restaurangen bokat. Vi ska bestämma menyn 13 April.
    - Inbjudningskorten är utskrivna och ska skickas inom närmaste veckorna
    - Fotograf bokad (vän).
    - Dekorationer bestämda men måste fortfarande göras (mycket DIY).
    - Fått grupprabbatt på hotellet i närheten av restaurangen för alla gästerna (circa 120pers).

    Det känns som att vi gjort mer...Men det blir iaf lite uppehåll nu i planeringen fram tills en månad circa, sen får vi ta tag i det ordentligt! 


  • pulmonate


    Det snackades färgtema. Detta är vår Colour - Pallette. Ganska klassiskt. 
    Jag ville ha grått och gult ifrån början men alla tyckte jag var knäpp, så det fick bli något mer klassiskt istället! haha. Våra främsta färger är: Champagne, Dark blue-grey.  
  • pulmonate
    MariaFredrik12 skrev 2012-03-08 11:06:35 följande:
    Pulmonate: det där låter helt underbart! Det är så fint vid Gardasjön också. Hur kommer det sig att ni är just där (förutom att det är vackert)? har ni kanske en koppling dit?
    Hehe, tack ska du ha! Jo, kopplingen är att vi bor här vid Gardasjön! Jag har bott i Italien i 7 år nu och min blivande man är italienare. 
    Jag hade egentligen alltid föreställt mig ett bröllop på Hven, men så såg jag detta slottet och blev kär


     
  • pulmonate
    fasit skrev 2012-03-08 11:24:42 följande:
    Finns det speciella traditioner kring bröllop som ni ska följa som kommer från italien??
    Ja det finns en del som är annorlunda, men vi kommer nog att ta till oss dem delarna vi själva gillar. Men sen finns det traditioner som de följer som vi inte kan bestämma över. Till exempel att bruden kidnappas på väg mellan vigseln och festen av brudgummens kompisar, och så ska brudgummen "vinna tillbaka" henne genom att göra något vännerna tycker (t.ex. sjunga, eller något mer vågligt..). 
    - De kastar ris på brudparet, men det gör dom nog i Sverige också.
    - Man ska ge mandelgodis till gästerna (5st) som symboliserar hälsa, lycka, kärlek, rikedom..och..? (hjärnsläpp).
    - Kvällen innan bröllopet så komer brudgummen till tjejens hem (liten gammal tradition eftersom paret inte skulle bo ihop före vigseln) och sjunger, spelar musik mm. Sen bjuder tjejens familj upp honom och bjuder på mat.
    - Maten är en jätte viktig del utav italienska bröllop. Man ska äta mycket och länge och bra. Vi var på ett bröllop för några år sen och åt i SJU timmar! Jag skojar inte!

    Ja så det är inte så jätte mycket som skiljer sig åt tror jag.  
  • pulmonate
    Head Over Heels skrev 2012-03-08 16:25:55 följande:

    Det är lite grön/blå/turkos färg :)


    Ja det är fint! Ingen verkar förstå vad "Champagne" är heller, trots att jag tyckte det var så självklart Vi har desutom flera nyanser i vår colour palette som är liknande så folk har blivit lite förvirrade. Men det är egentligen bara tärnorna som måste ha koll på vad det är för färg eftersom deras klänningar ska vara i den färgen. De får själva välja dem så de kommer inte att vara exakt likadana, vilket jag tycker om.
  • pulmonate

    Vi räknar med att rätt många av de vi bjuder inte kan komma. Både för att vi gifter oss mitt i när folk har ledigt här i Italien och de som vill resa bort kommer att göra det. Samt så är det ca 50 pers ifrån Australien som är bjudna där jag bara tror att 11 kommer. Likadant svenskarna är jag inte 100% hur många som kan och har råd att komma då. Så vi har 177 på listan men räknar på att det kanske kommer runt 120.
    Men det lär vi se på OSA dagen! :) 


  • pulmonate
    lolliepopsie skrev 2012-03-17 14:32:40 följande:

    Dukning då?


    Vi kommer inte att ha möjlighet att provduka i festlokalen innan :S


    Får nog provduka hemma,men man vill se helheten känner jag.


    Om något inte stämmer så blir det viss panik sådär dagen innan bröllopet!


    Vi kommer att ha väldigt många detaljer och dekoration så det gäller allt klaffar!


    Fy så nervös jag är !!


    Vi för alltid
    Det är väl inget att vara nervös för! Det viktigaste är att vart bord "funkar", dvs att det inte blir för mycket detaljer. Åk till festlokalen och ta foto så att du har rätt för dig angående avstånd mm. Är det en restaurang du ska vara på så kan du förmodligen åka dit när de har dukat för något annat tillfälle, kanske till och med för ett bröllop. 
    Det jag personligen har mer "panik" över det är att allt ska klaffa. Bussarna som ska hämta gästerna, att folk lyckas ta sig ifrån flygplatsen till hotellet utan att de ringer och ber mig köra fram och tillbaka, att det funkar språkmässigt med vårt 3-språkiga bröllop, att inte klänningen ska spricka! (har en tajt modell på klänningen vilken är svår att sitta i... tänk om den spricker!?! fy!), att man spiller på sin vita klänning. 
    Det är av dessa anledningarna man måste planera så mycket inför ett bröllop så att allt ska gå så smidigt som möjligt. 
    Jag tycker jag har varit väldigt klar i både inbjudan och hemsidan om info men de få som har fått se dem än frågar ändå saker som jag tycker är så enkla att förstå
  • pulmonate
    Jay skrev 2012-03-20 23:36:08 följande:
    Bridezillavarning! Nån som känner igen sig?

    Vi har i alla fall FINALLY beställt våra inbjudningskort. Det var ju verkligen en sån grej som skulle ta en kväll, men tog en månad av val och kval. Och kostade mycket mer än försvarbart. Och nu är jag skitnervös att dom inte ska vara fina. Dessutom har min klänning landat i Sverige från Kina. Är så nervös att jag inte ens kommer våga packa upp den :)
    Åh vad roligt! Du måste berätta hur det gick! Jag har ju också beställt min online och är överlag mycket nöjd. Ska göra några småändringar men den är såå fin Håller tummarna för dig!

    Bridezilla varning? eh, JA! Men ärligt, så här mycket pengar lär man ju aldrig mer lägga på en fest. Det blir dyrt även om man inte gör något "speciellt" så då kan man lika bra planera väl så att allt blir så bra som möjligt! Bara man bjuder 100 pers på 3 rättersmiddag utan att tänka på dekorationer eller något så är det ju dyrt, eller hur? Jag vill att det ska bli en oförglömlig fest för allihopa (inte bara för mig). Och sen tycker jag att det är otroligt kul att planera saker, tänka på dekorationer, färgkombinationer, roliga idèer, smarta lösningar, mm. Det är bara kul för alla om allt funkar så smidigt som möjligt osv.  
Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3