• daniiel

    Här sitter jag och tänker på logistik! Hur tänker ni?

    Vi anlände till kyrkan ca 30-40min före vigseln. Vi hade frågat prästen innan och han tyckte det var lämpligt. Då var toastparet redan där och höll koll, solisten och vår vän som spelade gitarr övade och vi prövade gå längs gången en vända. Gästerna släpptes in i kyrkan (det var soligt, så de flesta väntade utanför innan, men det fanns bänkar i "hallen" också) ca 15min innan vigseln började.

    När vigseln var klar, så gick vi ut först ur kyrkan med brudföljet. Medan gästerna gick ut smög vi tillbaka in i brudkammaren och gick ut en gång till när alla gästerna var ute ur kyrkan. Då blåste alla gästerna bubblor och det blev kramkalas.

    När det var över, så kom bilen och hämtade oss. Då såg ju alla gäster den fina bilen :) Vi blev då skjutsade till fotograferingen. Ja, vi fotades efteråt och jag struntar i vad andra säger, jag tycker det är bästa alternativet, speciellt om man har en så pass tidig vigsel som vi, kl.13.00

    Efter fotograferingen hämtade bilen oss igen och körde oss till festlokalen där alla gästerna väntade ute vid festlokalen. Då såg ju alla bilen återigen. Där blev det mer blåsa bubblor och brudskålen utomhus innan vi gick in och satte oss :)


  • daniiel
    teddy skrev 2012-02-27 21:57:05 följande:
    Ja, vad gör det att ni fotades efteråt?! Det är väl bra de me! :) Som jag skrev innan tror jag att vi kommer fotas både före och efter, hehe... vill ju få alla chanser att få en bra bild! ;)

    Dock tror jag att det kan bli lite svårt för vår del att ha väntande gäster utomhus då vi gifter oss i december... annars kanske man, alltså vi brudparet, kan va i intilliggande församlingshem innan, om man nu vill säga inte kommer direkt innan det börjar menar jag... kanske en idé?
    Haha nej, jag menade inte så, menade bara på att så många alltid propsar på att man ska fota innan för det är sååå mycket bättre och ifall man vill det (och det passar bättre i tex tidsschema), ska man göra det, men att fotas efteråt var väldigt skönt tycker jag och inte alls så dåligt som vissa vill få det att låta som :) Dessutom behövde jag inte stiga upp kl.5 på morgonen då ;P

    Menar du innan vigseln? Gästerna hade tillgång till en stor foaje i kyrkan med sittplatser, om det nu hade varit vinter :) Då hade vi nog släppt in i själva kyrkan lite tidigare också. Har inte kyrkan där ni ska vara någon brudkammare? Alltså något litet rum där ni kan vänta medan gästerna anländer? :)
  • daniiel

    Brudkammare... ptja.. ett litet rum är det i kyrkan där brudparen kan vänta medan gästerna sätter sig. Jag trodde det var något som fanns i många kyrkor. Jag tror vissa kyrkor har både sakristia och brudkammare, men i annat fall används nog sakristian som brudkammare. Finns kyrkor som har fler kammare också. I vår kyrka hade den, brudkammaren, en separat ingång på sidan av kyrkan där vi gick in, även fast vi anlände ett tag före alla gäster. När alla gästerna sedan hade satt sig, så stängdes ju portarna på framsidan och vi gick runt kyrkan på utsidan och in foajen där vi stod tills dörrarna öppnades igen, alltså när ingångsmusiken började spelas.


  • daniiel
    1700tal skrev 2012-02-28 11:47:02 följande:
    Ah, ser nu när jag googlar på det att vissa kyrkor gjorde ett litet rum som brudkammare i samband att man byggde toaletter och kapprum på 70- och 80-talet. Då förstår jag, hade aldrig hört talas om det. Det kan jag inte tänka mig att vår kyrka har dock men ska kolla.
    Ja, fast i kyrkan vi var, så fanns det tidigare än så. Nåja, vad man än kallar det - ett litet rum i kyrkan där brudparet (och brudföljet) kan vänta före vigseln :)
  • daniiel
    teddy skrev 2012-02-28 13:17:26 följande:
    Jo daniiel, jag hänger med på vad du menar. Jag tror nog att vi dock inte kommer att ha tid att va där så mycket tidigare... fotografering innan o sen måste man nog hinna få i sig nåt att äta med... "öva" i kyrkan får vi göra nån annan gång, hehe!

    Men som det ser ut nu så kommer vi nog inte ha nåt fint åk utan vi nöjer oss nog me en vanlig bil som vi kan åka fram och tillbaka i... vi ska ju ta oss till fotograferingen, var den nu komma hållas?, och sen till kyrkan, och sen till festlokalen osv och det enklaste är ju att ta en befintlig bil så att säga...Glad

    Men skulle vi nu välja att ha en lite speciell bil eller något hade vi nog valt att ha den från kyrkan och till festlokalen tror jag... nu när jag tänker efter är nog de så vi, i så fall, kommer göra... 
    Har dock redan bokat upp fästemannens ena bror som chaufför! Han kommer att köra med oss hela dagen och vi kommer att köra med honom, haha! Flört 
    Nej, jag förklarade bara vad en brudkammare var och hur vi gjorde :) Alla har ju olika tidsscheman osv, så man måste ju anpassa efter sig själv :)
Svar på tråden Här sitter jag och tänker på logistik! Hur tänker ni?