Inlägg från: gbg2012 |Visa alla inlägg
  • gbg2012

    Bröllop 2 Juni 2012

    Emma84 skrev 2012-03-14 20:03:27 följande:
    Haha! Finns det andra saker som är viktiga än våra stundade bröllop? Hmm

    Jaja, men slutet gott, allting gott då
    ja precis!! Tur att vi har bt. Hur går det med festprogrammet? Vi ska sitta med vårt på lördag och sen på söndag ska toastmastrarna komma hit och tycka till. =)
  • gbg2012
    Emma84 skrev 2012-03-15 12:08:42 följande:
    Hmm, med festprogrammen. Ja du, jag har inte lagt ner så mycket tid på det än. Förutom gästpresentationerna som jag lagt ner mycket tid på att skriva något om varje gäst. Jag har skrivit ungefär 4 rader om varje person - än så länge är vi 76 st ja-tackande gäster. Jag har faktiskt inte tänkt att ha med så mycket mer i vårt häfte, välkomsttext, gästpresentationer, bordsplaceringen å kanske något korsord om oss eller "bröllopsbingo".
    Menyn tex (vi har en cateringfirma som kommer slå upp tält utanför festlokalen och servera grillbuffé) tänkte jag ha en ståendes på vardera bord (en sån där trekantig lite högre).
    Dock skulle jag vilja komma på någon lite roligare välkomsttext än bara "Välkommen till vår bröllopsfest. Hoppas att ni kommer njuta lika mycket som vi" typ
    Hur gör ni?
    4 rader gisses bra jobbat! Jag får som mest ihop tre och de jag inte känner så väl blir det två. Vi har 61 gäster som tackat ja(bjöd 65) så nästan alla kommer! =) 

    Vi ska ha välkomsttext, dikt,  meny, borsplacering och gästpresentation, presentation av toastmaster, intervju med oss där vi ska gissat vad den andra svarar,  tv-programmet som schema, Kanske procent av vad gästerna är som till exempel så många är gifta, jobbar med det, barncitat, Svaren på tipspromenaden(som också toastmaster går igenom med hjälp av ett roligt bildspel), roliga serier om bröllop, praktisk information som taxi och sånt, tack för oss. 

    Sedan eventuellt någon lek eller något.

    Vad ska ni ha för "lekar"?. Vi har en tipspromenad när vi är iväg och fotograferar oss, sen har vi uppdrag på tallrikarna över saker gästerna ska göra. Sedan skulle toastmastranrna hitta på någon lek. Funderar på att ha något mer om det inte blir så många tal som backup.  
  • gbg2012
    Imke1977 skrev 2012-03-14 12:56:35 följande:
    Hörni. Vad ska alla ha för ingångs och utgångsmusik. Och bröllopsvals?

    Själv är jag inte på det klara allt med något av det än. Allra minst Bröllopsvalsen. Om jag vill ha något romantiskt eller något mer roligt. Funderade ett tag på Marvin Gaye – Let’s Get It On.  Eller möjligen Nick Lachey – This I Swear

    Ingångsmarch går funderingarna till  Sleeping At Last – Turning Page - Instrumental eller Christina Perri – A Thousand Years från twilight filmen. Eller Robin Meloy Goldsby – A River Flows In You
    Ingång: Wedding marsch
    Utgång: Trumpet Voluntary

    Bröllopsvals: Vi ska dansa foxtrot till forever young med aplhaville. =) Denna låt kommer att köras live av vårt liveband. =) 
  • gbg2012

    Det är inte långt kvar och jag har äntligen kommit igång med träning! Vill ju hinna bli lite fit innan bröllopet! Jag har dragit ned på kolhydrater en del, men tycker jag är hungrig så det går sådär. Sen har jag ätit fisk för att bli mätt men så tycker jag inte om fisk!! Har inte ätit fisk på många år då jag varit vegetarian. 

    Men går tillbaka till att bara äta skaldjur nu(äter alltså inget kött vilket jag inte gjort på 14 år).

    Hur gör ni inför bröllopet, extra träning och mat och så eller äter ni som vanligt?

     

  • gbg2012
    Emma84 skrev 2012-04-02 20:46:45 följande:
    Hallå tjejer!
    Hur går det för er?

    Idag gick OSA-tiden ut för vår del! Härligt
    Nu kan man sätta igång på allvar med planering och bordsplacering!
    Inte en enda har tackat nej till vår dag. Känns jättekul, men samtidigt blev vi fler än vad vi räknat med Haha!

    Idag beställde vi äntligen ringarna, blev inte alls vad jag först tänkt mej. Men är SUPERnöjd!

    Tankar och idéer om bordsdekorationer!?! Kan vi inte brainstorma lite?
    Hur gör - och tänker - ni? Blommor på borden? Vilka? Annat?
    Påsk underbart massor av tid att fixa till bröllopet. 

    Det går bra! Vi har gjort klart en preliminär bordsplacering, Gästpresentationerna är nästan klara de flesta blev två meningar och en del med tre. =) Festprogrammet är också nästan klart,  ska skriva färdigt procent och göra en graf och lite till, men det mesta klart! 

    Imorgon ska vi åka till min m2b föräldrar och göra klart alla bordsplaceringskyltar och få input på saker att skriv om hans släktingar.  Sedan ska vi göra en egen ram som gästerna ska fotas med. 

    Vad gäller bordsdekorationer ska vi ha blommor som matchar brudbuketten. Så slingrande hjärta på tråd och vendela rosor. Sedan ska vi ha ett stort hjärta bakom oss i stål med blommor. Ska träffa floristen nästa lördag. Bordsekorationerna ingår i priset i lokalen. Vi kommer inte ha andra bordsdekorationer. Ljus och sånt kommer vi ha också och det ingår i lokalen. Sedan kommer vi ha flavous som är svarta organza påsar på tallrikarna som blir som dekorationer. Dessa kommer vi ha godis i. 

    Nästa helg ska vi provsmaka tårta och beställa den, bestämma allt praktisk i lokalen och bestämma festmeny med kock, provfotogarferas med vår fotograf.

    Ringen har vi hämtat och den är precis som jag ville ha den. Ska beställa ett par diamantörhängen nu i april- min m2b kommer ge de till mig i morgongåva. 
  • gbg2012

    alla brudar nu har vi gjort en layout till våra bordsplaceringsskyltar! Den gröna färgen stämmer inte och papret ska var tjock och inte lika vitt. Men övrigt vad tycker ni??? 


  • gbg2012
    LinnéaJonathan skrev 2012-04-12 11:14:48 följande:
    Jättefina! Glad
    tack! =)
  • gbg2012
    Imke1977 skrev 2012-04-03 19:14:38 följande:

    Kämpar med bordsplaceringen till förbannelse. Jösses.... det är skitsvårt. Jag får inte till det bara.... :-/


    Hur tänker ni kring det? Vi har ett honörsbord och tre tungor. Mina två bröder är toastmasters så dom bör ju sitta bredvid varandra. Kan man sätta all släkt i en tunga och vännerna i dom andra två? Enligt sed ska ju släkten sitta närmast honörsbordet. Men det blir skitsvårt.....


    Vi har ett honnörsbord och två bord ut. Vi har också toastmastrarna brevid varandra(mittemot). Sedan har vi blandat lite släkt och vänner. Brudföljet sitter långt fram och sen släkt. Vi blandar lite som sagt, syskon och vänner. Men de andra släktingarna sitter mer för sig. Honnörsbordet är våra föräldrar.
  • gbg2012

    Idag har vi beställt tårta, varit på planeringsmöte i lokalen(älskar våran lokal!! =)) bestämt bordsdekorationer och alla blommor med florist, bokat festmeny. Känns så skönt och det börjar verkligen kännas att det inte är långt kvar nu!! =)

     

  • gbg2012

    Så var denna helg snart slut. Provfotograferades idag med vår fotograf. Kändes bra. =)

    Kom på en sak ni som ska ha heldagsfotograf hur gör ni med maten?

    Vår fotograf kommer få en plats under middagen och vi har valt att betala ett kuvert till henne med. 

     

Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012