Inlägg från: chrpe |Visa alla inlägg
  • chrpe

    21 juli 2012, är vi fler??

    Men fy så hemskt. Särskilt nu när det är så kort tid kvar. Hoppas nya sömmerskan löser det galant!


    lundabrud skrev 2012-07-11 18:00:49 följande:
    Jag har ju haft lite problem med min skräddare och klänningen. Lämnade in den i april då den var för stor och för lång, och en del andra saker skulle ändras också. Han började jobba på den för typ 2 v sedan och har bara klantat sig sedan dess. Först när vi skulle prova klä'nninen förra veckan så hade han sytt in den såpass mycket att det fattades hela 8 cm i ryggen. Det var slarvigt, ojämnt, och han hade inte gjort det han lovat. Han skulle göra ändringarna tills i går och då var klänningen fortfarande minst 4-5 cm för liten i ryggen så att det inte alls gick att stänga dragkedjan. Han hade sytt upp kjolen men inte spetsen som ligger över kjolen. Ryggen var ojämn fortfarande. I dag när vi skulle prova igen bestämde jag mig för att om den inte passar perfekt nu så tar jag den till en annan skräddare och betalar en mycket liten summa för det arbete han lyckats med (i princip bara att korta av den på längden, delvis) samt för underkjolen som jag skulle köpa.
    I dag hade han sprättat upp alltihop igen så att vi var tillbaks där vi började, dvs klänningen är för stor. Vi är alltså tillbaka på ruta 1 och det har gått 3 månader.
    Nu fick jag med mig en bekant som känner en sömmerska i stan som tack och lov syr om klänningen till fredag (som är deadline då vi åker på söndag). Hon noterade massor av fel som han hade gjort och jag är så glad att jag tog beslutet att avsluta överenskommelsen med den förra skräddaren och byta till en annan som verkar veta vad hon gör.

    Imorgon ska jag prova klänningen hos "nya sömmerskan" och då ska hon ha sytt om hela ryggen och sytt in den. Är nervös...

    Den förra skräddaren ville ha 700 spänn för "sitt arbete". Dum som jag är gick jag med på att pröjsa 500 kr i min "chock" (han skulle ju inte ha ett skit då han bara förstört och egentligen sprättat upp det som han gjort igen) men nu blev det så. Han hade trots allt kortat av den på längden och jag fick en underkjol på köpet.

    Är så irriterad nu. Och stressad.
  • chrpe
    AnnL skrev 2012-07-10 06:52:15 följande:
    Igår hämtade jag klänningen hos sömmerskan och den var perfekt!! Åh så skönt att kunna släppa den punkten!!! Nu ska den bara till kemtvätten för att strykas till. Sedan är det bara att inhandla färskvarorna till snittarna så är allt klart. Vågar man säga det? Tungan ute

    Ni som fotas efter middagen, har ni någon underhållning för gästerna? Vi serverar snittar och till det alkoholfri dryck, sedan ska alla gäster som ska sova över checka in och bära in sin packning. Alla gäster ska fotas och slutligen ska alla trycka sitt fingeravtryck på vårt bröllopsträd. Vi har gjort en frågesport att ha som reserv.. Tilläggas ska att det finns ganska mycket att se på i området runt omkring. Vad tror ni, kommer dom få tråkigt? Fotningen tar 2h.
    Skönt att du är nöjd med klänningen och att du kan släppa den biten.
    Vi fotas innan vigseln. Jag tror i ert fall att gästerna bara tycker det är skönt att få mingla runt i lugn och ro. Vi kommer ha en bordplaceringslek innan vi kommer till minglet. Där bordsherrarna får en lapp med en beskrivning av bordsdamen. Sen ska de leta upp henne. Blir ett sätt att få folk att prata med personer de inte känner. Det kanske kunde vara ett alternativ. (Du skrev, fotas efter middagen. Antar att du menar innan?)
  • chrpe

    Jag har faktiskt bara ett orosmoln och det är vädret. VILL INTE HA REGN!!! Men de som gift sig under en regnig dag säger att de knappt tänkt på att det regnat, så vi får väl hoppas på att man inte bryr sig så mycket om det nu skulle bli regn!

  • chrpe
    synanceia skrev 2012-07-09 18:45:26 följande:

    chrpe: Vad duktiga ni är! Vi har inte ens börjat med våra festhäften. :P Vad har ni för innehåll i den? 6 blad låter ju alldeles lagom tycker jag.


    Vi har som sagt 6 blad. Varav det totalt blir 24 sidor =) Men det är "bara" 22 sidor som vi skrivit på.
    Det låter mycket, men blev alldeles perfekt. Till barnen har vi gjort pysselhäften istället.

    Det som är i är t.ex. en välkomsttext, meny, barmeny, info om gästerna, mittuppslaget är bordsplaceringen, taxi nr, vett och etikett regler, ordbok då vi har många gäster från skåne och örebro/dalarna, roliga samtalsämnen, barns tankar om kärlek. mm.  
  • chrpe
    AnnL skrev 2012-07-12 08:20:34 följande:
    Haha ja det menar jag Skrattande Vad rolig grej med leken!! Jo det känns som att innan de har checkat in på sina rum, blivit fotade och stämplat i gästboksträdet borde vi ha anlänt :)
    En del vill säkert hinna ringa hem till barnen om de har barnvakt, fräscha upp sig, gå på toa etc. =)
  • chrpe
    Dina skrev 2012-07-12 08:19:35 följande:
    Håller med dig chrpe! Regn undanbedes! fast jag försöker övertyga mig själv om att det är som med snö: snöflingor på slöjan betyder pengar... Cool 
    Annars börjar det bli nervöst nu... jisses vilken tid det tar innan man somnar på kvällarna! Nervös, förväntansfull, sprallig och allt däremellan! Nu är ringarna äntligen färdiga iaf och de blev precis som vi hade tänkt oss! Drömmer
    Pengar är ju aldrig fel =)
    Man får se det positiva i det hela! (Försöka ivf).

    Jo nu börjar jag bli nervös jag med. Kommer ihåg när vi sa, det är 300 dagar kvar nu. Och idag är det bara 9 dagar kvar. =) Tjoohoo!
  • chrpe
    lundabrud skrev 2012-07-12 14:00:10 följande:
    Mitt stora orosmoln (förutom, obviously, klänningen som jag för övrigt ska prova idag med nya sömmerskan) är att jag själv inte ska slappna av ordentligt utan försöka "lösa massa problem" eller leta efter detaljer under dagen. Att jag ska va stressad över att andra inte gör vad de lovat (jag är sån som gör allting själv eller åtminstone kontrollerar att andra gör det de ska, vilket tar lika mycket tid som att göra det själv). På vår dag vill jag bara vara lycklig och njuta av tiden som står still. Det ska vara OK om saker går fel. Frågan är hur mycket jag kommer leva upp till det... Har svårt att lämna ifrån mig ansvaret (såsom att färdigställa snittar, fixa fördrink, fixa i ordning saker mm). Nån mer som känner igen sig?
    Tyvärr känner jag inte igen mig helt. Jag känner mig nipprig att jag ska glömma en massa innan. D.v.s. glömma saker till festlokalen, dit vi ska göra oss i ordning etc. Men sen känner jag att jag kommer bara släppa allt, det får bli som det blir. Där festen hålls finns det massa personal som sköter mer eller mindre allt. Dukning, bordsdekorationer etc. Så vi behöver inte tänka på något sånt alls, blir det krångel så får toastmaster ta det =)

    Försök att tänka redan nu att det inte blir några snittar, tårtan går sönder, klacken går av på skon etc. Hur hade du kunnat lösa det? Är det värt att lösa det?

    Jag tänker t.ex. att personalen tappar tårtan i golvet. Ja men då får det väl vara så, ett roligt minne. jag får väl säga jaha hugg in och ta en sked och smaska på =)
  • chrpe

    Jag kollar vädret varje dag. Det visar allt från sol och molnigt med lite regnstänk och idag visar det Regn regn och åter regn. Men man får väl se hur det ser ut i slutet av nästa vecka. Det brukar ju ändras, eller??? Åh är så nervös för regnet.

  • chrpe

    En vecka, Tjohoo! Om exakt en vecka är jag fru! :) Och nu ska vädret bli bra, Hoppas det förblir så!

  • chrpe

    Låter som en fantastisk dag!


    synanceia skrev 2012-07-15 16:55:41 följande:
    Igår fick jag också min möhippa! Jag hade inte ens räknat med en, då de flesta av mina vänner bor på annan ort.
    Jag blev kidnappad redan på för middagen och de band för mina ögon och stoppade hörlurar i öronen på mig. Musiken som gick på repeat var Bruno Mars - Marry you. Så hade de dukat fint till picknick och vädert var underbart med lite solglimtar och alldeles lagom varmt. De hade verkligen ansträngt sig, tänt ljus, dukat upp god mat som de själva hade förberett. Jag blev alldeles rörd!

    Senare fick jag gå på manikyr och tipspromenad. På kvällen spelade vi in en låt i en studio, där jag sjöng och de agerade som kör. Jag fick sjunga Marry you, som hade varit som ett tema hela dagen. På kvällen åt vi på en kubansk (tror jag) restaurang och dansade till sent på natten. Jag fick till och med dansa lite salsa med kocken på slutet, som kom ut för att fråga hur vi tyckte att maten var. En helt underbar och oförglömlig dag! Jag är så lycklig!
  • chrpe
    JessicaR skrev 2012-07-15 21:03:26 följande:
    Hej jag gifter mig också nu på lördag. Jag är galet nervös just nu och lär inte kunna sommna i natt heller, jag kommer vara helt slut på bröllopet. 
    Det jag är orolig för är när man ska vigas och alla står och tittar på en, ne usch nån mer som känner som jag?

    hoppas ni alla andra 21 juli brudar får en fantastisk dag och att solen skiner på oss. 
    Hihi, jag är tvärtom. Jag längtar till dess att kyrkklockorna ringer och portarna får gå upp =)
  • chrpe

    Jag kan inte sova. Natten till lördag somna jag 03:00, natten till söndag somnade jag 05:00 och i natt så somnade jag 02:00. Jag kan inte slappna av. Men jag är ju inte nervös, varför är det så? Nu blir jag i stället nervös att jag kommer vara helt slut på lördag. Kan ni sova?

  • chrpe

    Jag gråter också jätte lätt nu. Kan vara vadcsom helst. Läste ett inlägg här på BT som var fint och började böla. Du är inte ensam

Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??