• hellgr­en
    Äldre 9 Dec 11:27
    19239 visningar
    94 svar
    94
    19239

    Betalar Era föräldrar något till bröllopet?

    Betalar Era föräldrar hela eller delvis bröllopet? Om ja, har ni frågat dem eller har de erbjudit sig? Och är de isf med och planerar och bestämmer?

  • Svar på tråden Betalar Era föräldrar något till bröllopet?
  • AndroS­id
    Äldre 9 Dec 11:31
    #1

    Det här är inte helt bestämt ännu...
    Vi har egna pengar och planerat utefter detta, men båda våra föräldrapar har på senare tid kommit fram till att de nog vill hjälpa till ekonomiskt.
    Jag frågade mina föräldrar om de kunde tänka sig att hjälpa till, hans föräldrar erbjöd sig när de hörde att mina skulle göra det.

    Folk får komma med förslag gällande vad de vill ha, men i slutändan är det vi som bestämmer Flört

  • 120530
    Äldre 9 Dec 11:39
    #2

    Vi planerar också utifrån att vi skulle betala själva. Sedan erbjöd hans föräldrar att bidra med en summa som täcker drygt halva kostnaden för maten. Jag berättade då detta för mina föräldrar för att det inte skulle komma fram senare och det då skulle bli konstigt. De erbjöd sig då att sponsra med samma summa. Om det är sponsring till bröllopet eller en bröllopsgåva har vi inte benat ut, det kan vara vilket som.


     


    De är inte med och bestämmer något, isf hade jag inte tagit emot gåvorna eftersom jag vill få ha bröllopet på vårt sätt.

  • Äldre 9 Dec 11:39
    #3

    Min mamma hjälpte till genom att spara 500:- i månaden till oss från att hon fick höra att vi skulle gifta oss. Det var det bidrag hon klarade av att ge. Både ekonomiskt och fysiskt. Om hon hade varit frisk så hade hon gärna hjälpt till mer handgripligt också.
    Svärmor sydde alla stolsöverdrag och långservetter och svärfar snickrade en skrivpulpet som också funkade som förvaring för pengagåvor.
    Pappas sambo bakade bullar till kvällsfikat (eller tja snarare morgonfikat). Och alla (utom mamma då) kom dagen innan och hjälpte oss ställa lokalen i ordning, samt stannade och städade med oss på natten.

    Så någon stor ekonomisk hjälp fick vi inte, och det hade vi inte förväntat oss heller då vi vet om hur deras ekonomi är.
    Men den fysiska hjälpen var nästan mer värd än alla pengagåvor dom kunde tänkas ge.

    Ingen la sig i hur vi skulle ha bröllopet, eller vilka vi skulle bjuda. Dom bara fanns där som stöd och hjälp.
    Jag tror dock att om det hade varit mer ekonomisk hjälp så hade dom nog varit intresserade av att ha en inblick i vad vi gjorde med pengarna.

  • Madele­neResc­hke
    Äldre 9 Dec 12:10
    #4

    Mina föräldrar betalar hela bröllopet. Sedan får vi även en summa pengar som bröllopsgåva och som är tänkt skall gå till bröllopsresa.. De kommer med tips & råd men det är hela tiden vi som avgör. Jag älskar att de är involverade och verkligen engagerar sig så mycket det går..

    Hans mor har inte ekonomin att hjälpa till med den saken - men finns där och kommer med tips och råd hela tiden vilket också är guldvärt!

  • Äldre 9 Dec 12:47
    #5

    Mina föräldrar bidrog med ca 2500kr och min makes med samma summa, alltså sammanlagt 5000kr. Det var inget vi bad om och vi förväntade oss inga pengar alls. Självklart blev vi ju glada över den summa vi fick ändå :)

    Det skulle aldrig falla oss in att låta våra föräldrar betala mer än så heller. Definitivt inte betala hela bröllopet. Det är inte de som ska gifta sig och vi anser inte att det är deras utgift heller. De har annat att spendera sina pengar på.

  • förlov­adflic­ka
    Äldre 9 Dec 13:02
    #6

    Vi betalade alla stora saker själva men mamma tyckte det var så kul så hon köpte en massa fint :) men tycker det är lite skillnad för jag bodde hemma fram till bröllopet...


  • aniara
    Äldre 9 Dec 13:05
    #7

    Ja våra føräldrar kommer betala festen. Den utgør ca halva vår budget, som vi satte innan vi visste att de ville ge oss bidrag. Vi har definitivt inte bett om några pengar och vi kan relativt enkelt betala allt själva, men våra føräldrar har det gemensamt att de har ganska gott om pengar och inte så stora utgifter, och vi sparar också till hus vilket kostar många gånger mer än brøllopet. Hade vi inte fått pengarna av våra føräldrar nu hade vi fått dem i arv om 20 år så jag ser ingen anledning till att vi inte skulle ta emot deras hjälp.

  • aniara
    Äldre 9 Dec 13:06
    #8

    Tillägg: de är inte med och bestämmer i vår planering. Det är fortfarande vår fest.

  • Viccan
    Äldre 9 Dec 13:12
    #9

    Vår tanke är givetvis att detta är något som vi vill göra eftersom detta betyder mkt för oss och därför ska vi kosta på detta till den nivån vi  vill och klarar av de.

    Men sedan så kommer jag från en annan kultur där bröllop är något stort och viktigt i ens liv och därför så betalar alltid brudens föräldrar brudens klänning och gärna hela bröllopet.
    Så min mamma (har ej pappa) erbjöd sig att betala en del av bröllopet men vi tackade Nej pga att min mor har en väldigt taskig ekonomi då hon är ensamn och pensionerad. Men däremot skulle vi tacka ja om mina svärföräldrar erbjöd sig eftersom de har de väldigt gott ställt. Men som sagt detta är inget vi kommer att be om utan de får isåfall komma från dom själva att de vill hjälpa till.

    Vi klarar oss ändå och pengar är som sagt inget problem eller något man ska lägga så stor vikt vid eftersom de viktigaste är att man får varandra :)

  • Äldre 9 Dec 13:14
    #10

    Vi hade inte räknat med att de skulle göra det men sedan erbjöd sig mina föräldrar att betala för vår hotellvistelse under bröllopshelgen samt sminkning och frisör för mig. Min killes föräldrar har ordnat en buss som ska transportera våra gäster. I övrigt betalar vi dock allt själva.

Svar på tråden Betalar Era föräldrar något till bröllopet?