• hellgren

    Betalar Era föräldrar något till bröllopet?

    Betalar Era föräldrar hela eller delvis bröllopet? Om ja, har ni frågat dem eller har de erbjudit sig? Och är de isf med och planerar och bestämmer?

  • Svar på tråden Betalar Era föräldrar något till bröllopet?
  • Aniara4
    MeaJ skrev 2012-02-03 17:20:20 följande:
    Enligt tradition så ska brudens föräldrar betala bröllopet.
    I den traditionen ingick att bruden fortfarande bodde hemma och inte hade någon egen inkomst. Det var föräldrarnas sista insats innan det blev makens jobb att försörja henne. Dessutom ingick då att det var föräldrarna som bjöd in till bröllopet, planerade festen och valde vilka som skulle bjudas in. Så tror jag få vill ha det nu.

    Nuförtiden har ju de flesta som gifter sig flyttat hemifrån (och flyttat ihop) för länge sen, tjänar egna pengar, och är oberoende av sina föräldrar. Så om föräldrarna vill vara snälla och bidra är det ju uppskattat i de flesta fall, men det är ingenting man som vuxen kan förvänta sig.
  • MeaJ
    Aniara4 skrev 2012-02-03 18:54:28 följande:
    Nuförtiden har ju de flesta som gifter sig flyttat hemifrån (och flyttat ihop) för länge sen, tjänar egna pengar, och är oberoende av sina föräldrar. Så om föräldrarna vill vara snälla och bidra är det ju uppskattat i de flesta fall, men det är ingenting man som vuxen kan förvänta sig.
    Precis,
    jag förväntar mig inte att min mamma eller mina blivande svärföräldrar ska bidra med några pengar.
    Det är jag och min m2b som bestämt att vi ska gifta oss. Det ska inte dom behöva betala för!
  • 1700tal

    Mina föräldrar bidrog med byrålådsguld till våra ringar när vi förlovade oss men ingen bidrar nåt till bröllopet. När jag nämnde till svärmor att vi inte skulle ha solosång på vigseln erbjöd hon sig att betala det. Men det var inte alls därför vi inte ville ha sång, hon tolkade det nog som att vi inte skulle ha råd/prioritera det. Sen pratade vi inte mer om det, ville inte gå in på solosångens vara eller icke vara just då.


     


    Så nej vad gäller både bidrag och bestämmelserätt!

  • ichboll

    Våra föräldrar har själva kommit med förslaget att dom ska dela på mat och dryck, ingentigt vi bad om men vi tar tacksamt emot när dom vill vara med och bidra. Det är både mina föräldrar o kommande svärföräldrar som delar på det....

  • KirsiLaa

    Jag har inte förväntat mig någon ekonomisk hjälp och trodde inte att någon av våra föräldrar skulle erbjuda det. Igår meddelade mamma dock att de planerade att betala kostnaden för festlokalen. Det var en rolig överraskning som vi gärna tar emot. :) 


  • goyan

    Vi vill betala för vårt eget bröllop, då det är vi som valt att gifta oss. Mina föräldrar har erbjudit sig att betala hela, men det går vi inte med på. Väldigt fin tanke, men tycker att de kan göra vettigare saker för sina pengar Glad

  • Pyttsan

    Vi har räknat med att betala allt själv, men nu har det visat sig att min mamma vill ge ett litet bidrag, det gjorde hon också till min syster och hon har räknat med att ge ungefär lika stort bidrag till min bror och mig. 

    Vi har inte bett om några bidrag, vi är ju över 30år och har varit självförsörjande länge, det skulle kännas konstigt. Däremot har vi bett om hjälp, rent praktiskt, med en hel del saker. Det är ju ett härligt tillfälle att umgås och de får hänga med barnbarnet.Flört 

    Jag tror inte någon av våra föräldrar tycker att de ska bestämma nånting alls, de bollar idéer och hjälper till så mycket de bara kan. Vi är otroligt tacksamma över familjernas insatser!Hjärta 

  • MalinH84

    Vi betalar allt själva, vilket vi också vill göra. Det är vårt val att gifta oss och att ha bröllopet som vi ska ha det!

    Däremot vet jag att de mer än gärna hjälper till att fixa inför det, som mamma som sa att hon skulle sy våra linneservetter (eftersom jag vill göra det själv så sa jag att vi kunde göra det tillsammans någon dag), eller andra småsaker som ska fixas nu innan den stora dagen! Jag tycker mer om det än att få en summa pengar!

    Istället önskar vi oss bidrag till bröllopsresan!

  • Sarahholm

    Eftersom jag och min fästman är relativt unga så bestämde våra föräldrar att de skulle betala hälften var. Visst hjälper vi till med så mycket vi kan men eftersom båda studerar blir det inte mycket pengar i kassan.

Svar på tråden Betalar Era föräldrar något till bröllopet?