• daniiel

    Klarar vi detta inom budget?

    Jag tror absolut att ni kan klara det :)

    Buffé och att man lagar maten själv kan verkligen dra ner kostnaderna. Som någon skrev ovan, så kan man lämna tillbaka överbliven alkohol till systembolaget. Där måste ni ju bara se till att ni har pengar att lägga ut när drickat ska köpas. Bubbel till brudskål går ju att ordna jättebilligt om man inte hemskt gärna vill ha med alkohol. Cider är ju perfekt till en sådan sak och både Ica och Coop har sitt eget märke, både päron och äpple. Annars kan man ju köpa cider på systemet, blir ju även det billigare än "the real deal".

    Tårta kanske ni kan baka själva också? Annars kan man ju komma ganska billigt undan med att bara beställa vanliga prinsesstårtor, men med vit marsipan :)

    Kolla också runt bland vänner, säkt och bekanta, även deras vänner släkt och bekanta. Någon kanske är jätteduktig på att sjunga och vill sjunga på vigseln? Någon annan kanske har en fin bil ni kan åka i, en duktig fotograf som kan fota er, några som vill hjälpa till att laga mat, dekorera, städa, servera, stå i baren osv.

    Gifter ni er på sommaren är det ju väldigt enkelt att plocka egna blommor till buketter, knapphålsblomma, bordsdekoration och liknande.

    När det gäller ringar kan man ju faktiskt köpa silverringar, så länge man tål det, och då kan man komma under 500kr för två ringar. Annars, om man vill ha guld och äkta diamanter, så är ju auktionssidor bra :) Om ni, era föräldrar eller mor- och farföräldrar inte har gamla smycken som ni kan få och antingen göra om till nya ringar, sälja eller kanske använda?

    Klänning går ju att fynda på tex Blocket, men du kan ju också kika in i trådarna som handlar om sk. kinaklänningar. Jag har själv ett par sådana och betalade inte mer än 1500kr för en ny, fin brudklänning som blev precis som jag ville ha den :) Min make köpte en kostym på Dressman och betalade för kavaj, byxor och skjorta ca 1500kr. Det finns ju dock billigare. Han köpte efteråt en kosym från Bronprix.se för 600kr och även den är jättefin :)

    Jag tror som sagt absolut att ni kan klara er inom budget, så länge ni båda två är med på att försöka. Du skulle ju kunna kika runt lite och göra en preliminär budget som du kan visa din blivande och då kan ni diskutera vidare utifrån den :)

  • daniiel
    MsChevy skrev 2011-11-09 21:32:03 följande:
    Mitt förra bröllop gick som sagt på 10 000:- o planerades i 3½ månad. Så allt är genomförbart!Solig
    Det håller jag med om :) Vet ett par som spenderade typ 5000kr allt som allt och planerade sitt bröllop på under en vecka, så verkligen allt går ;P
Svar på tråden Klarar vi detta inom budget?