• Hanna05

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    BlomAnna skrev 2011-10-19 14:06:09 följande:

    Ja visst får man göra som man vill och kuvertavgifters vara eller icke vara hör ju inte hemma i denna tråd egentligen,men det blir ju knas att säga att man har en budget på 40 000 när gästerna betalar sin egen mat om du förstår hur jag menar?


    Sen tycker jag väl knappast att 1 av 5 bröllop är vanligt, men men det är ju relativt. Jag har aldrig varit på ett bröllop med kuvertavgift. Kanske skiljer det sig mellan olika delar av landet vad vet jag. Jag skulle bli upprikitgt förvånad om någon i vår bekantskapskrets bjöd oss på bröllop och hade kuvertavgift.


     


    varför hör det inte hemma här?
    Jag tycker inte det blir knas, men det är ju vad jag tycker.

    Jag menade inte att 1 av 5 bröllop är vanligt. Ville bara poängtera att jag varit på ett med kuvertavgift, och att det är vanligt bland vår vänskapskrets att ta kuvertavgift. Jag ser inget fel i att ta det, då jag kan tycka det är skönare att betala för sig än att måsta söka en present som sedan ändå står och dammar på någon vind.

    Jag var emot kuvertavgifter tidigare, men jag mognar också och anser nu att det är helt okej! Man ändras som person ibland :)
  • Hanna05
    baby freeze skrev 2011-10-19 14:54:23 följande:
    Jag tror att BlomAnna menade att själva diskussionen om huruvida det är bra/dåligt/rätt/fel att ta kuvertavgift inte hör hemma här. Jag håller med eftersom dessa diskussioner bara brukar sluta med sura miner, så jag tycker att vi lika bra kan säga att vi tycker olika och återgå till att tipsa varandra om olika sätt att få sina drömmars bröllop utan att spendera allt man har!
  • Hanna05
    Fiaa skrev 2011-10-20 12:53:04 följande:
    På tal om kuvertavgift.. Vi ska på ett bröllop nu till vintern vart dom tar en kuvertagvift på 400kr/pers. Vilket vi inte ens höjt ögonbrynet för. Tycker inte alls det är fel med kuvertavgift. Men däremot kan jag tycka att just 400kr/pers kanske är "max" :)

    Vi ska själva ta en kuvertavgift. Vet inte riktigt om vi kom fram till det själva utan det var nog mest våra familjer som tyckte det.. "Vad ska ni med 10 brödrostar till?!" o.s.v

    Men men.. Det blir nog säkert bra :)
    400 kr var ganska mycket. Vi tänkte ta 250 kr/pers i början men alla i släkten säger vi ska ta 300 så då gör vi det :P haha.

    Vi kom inte heller fram till kuvertavgift själva utan var familjerna som pressade oss till det, dom tyckte vi skulle göra det! :)
  • Hanna05
    daniiel skrev 2011-10-27 01:34:38 följande:
    Vi gjorde ett till varje gäst. Du har inte kollat upp vad det skulle kosta om du gjorde ett i tex publisher och sedan fick det utskrivet på ett typ tryckeri? Så gjorde vi och fick alla våra häften, 65 festhäften och 65 vigselprogram, för drygt 400kr.
    Vad är publisher och vistaprint?

    Jag vill också göra festhäftet själv men har inte word hemma!
  • Hanna05
    RedHead skrev 2011-10-31 11:02:43 följande:

    Jag ska skicka ut Save the dates men det är bara för vi gifter oss på midsommarafton. tyckte det verkade bra då folk ha ganska lätt för att snabbt boka upp sig på högtider. Men ska skicka ut dom runt nyår sen så ska jag skicka inbjudningarna i mitten av april.


     


    Vi kommer med bli ca 50 pers + - 0. Gubben ahr ganska stor släkt så flest gösterär nog från hans sida, sen är bekanta nästmest och min släkt är inte stor, ca 10 pers som är bjudna.:P


    Varför inte bara skicka ut inbjudningarna redan vid nyår istället? Slipper det bli dubbelutskick!
  • Hanna05
    RedHead skrev 2011-10-31 19:12:51 följande:

    Håller med Imke. Vill inte skicka ut inbjudningarna för tidigt då kanske folk glömmer bort när det väl är... Man vill ju inte ringa och påminna folk, sen kostade save the date korten 65 kronor och sen inbjudningarna kostar inte mer än 100kr ca.


    Så blir inte så farligt dyrt.


    Fast jag kan tycka att save the date är som en inbjudan så tycker det blir lite "kaka på kaka" :)
    Skickar man inbjudningarna runt Januari så borde väl de flesta ändå veta och meddela direkt? Sen kan man sätta ett tidigare OSA kanske runt april månad och de som inte svarat , ringer man upp och kollar med :)

    Jag tycker inte det är lika kul att skicka ut en inbjudan då alla redan vet att vi ska gifta oss då ? Det blir lite fel i mina ögon :P Men det är ju vad jag tycker :)

    Vi kommer gifta oss i Aug och skickar våra inbjudningar i Januari.
  • Hanna05
    Nudax skrev 2011-10-31 22:23:40 följande:
    Fast jag tycker också att det beror helt på vilka man bjuder. Om man bjuder avlägsna släktingar, kusiner, mostrar och fastrar och allt möjligt... ja, då kan jag tänka så att jag skulle vilja skicka save the dates. Men om man som t.ex. jag bjuder endast närmsta familj och vänner (ändå 50 pers) så känns det lite fånigt att skicka save the dates först och sen inbjudningar på det också. Blir så högtidligt/övertydligt. Alla som ska bjudas är ju liksom sådana som jag pratas vid med varenda vecka ändå, tror knappast de glömmer bort att jag ska gifta mig =P Så för min del känns det som om det räcker gott med inbjudningskort i Januari inför mitt bröllop i Juli. Vi kommer att ha ett OSA datum på senast 31/3 d.v.s 3 månader på sig men ändå med gott om tid för oss att sen kunna beställa allt som beror av antalet gäster + göra bordsplaceringar, gästbeskrivningar och allt det kan vara.

    Summa summarum: Alla gör olika och inget sätt är bättre än det andra, man anpassar ju helt enkelt sitt sätt till sina gäster och vad man vet behövs/funkar för just den/sin "målgrupp".
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2011-11-01 08:18:16 följande:
    Ja som sagt Alla gör vi som vi tycker och känner passar just dom personerna rätt Den behöver man inte spekulera så mycket mer i det
    Och save the date kort behöver knappast vara dyrt om man pekar på det. Jag skickade ut via e-mail :-P
     Nja jag tänker inte så mycker på kostnaderna, jag tänkte mer att det inte är lika roligt att få ett inbjudningskort ifall man redan fått en annan "inbjudan" före. Blir som ingen överraskning ! :)
  • Hanna05
    annapanna88 skrev 2011-11-02 11:20:30 följande:
    Är det någon som har koll på det här med priser när man gör om gamla guldsmycken till nya?
    Jag har lämnat in en gammal guldring i 24 karats guld till en guldsmed för att ha ska göra om den till en vigselring som passar min förlovningsring.
    Det ska alltså ändras bredd och storlek, de ska graveras in mönster på utsidan, likadant som på förlovningsringen, och det ska sättas in tre små diamanter, det ska även graveras på insidan naturligtvis.
    Igår var vi hos guldsmeden för att få en pisuppgift, 6800:- skulle han ha för det!
    Är det bara jag som tycker det är dyrt? Vi ska ju inte betala för något nytt guld utan bara de tre diamanterna och arbetet... Är detta ett rimligt pris?
    Om det bara är för diamanterna och arbetet så tyckte jag det lät dyrt. Beror väl kanske på hur stora diamanterna är :P

    Jag har en guldring med 9 diamanter.
    Betalar 7100 för den.
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2012-01-10 11:00:35 följande:
    Jag har fått guld av min mamma och gjorde min egen ring. Och jag ska även göra om förlovningsringen lite i formen så att den matchar vigselringen. 6 st 0,04 stenar blir det i. Och allt kommer gå på endast 7500 kr. Och då putsar han upp M2B ring oxå

    Har man eget guld kan man komma väldigt mycket billigare undan om man går till en guldsmed.
    Även om man vill att ringen ska se ut som en som redan finns. Den jag ska göra "finns" redan kan man säga. Men där kostar den ca 9000 kr.
    Jag gick till en guldsmed, min vigselringer kommer innehålla 9 diamanter (stenar) och är av rött guld. Den kommer också gå på 7500 kr inkl gravyr och putsning utav både min och min mans förlovningsring. Tycker jag är ett bra pris! :) 
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)