• Hanna05

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Tänk på att detta bara är en dag, och lägg inte ner en förmögenhet på det här!
    Gifta blir ni faktiskt ändå.

    Ni kan ju faktiskt ha ett alkoholfritt bröllop :)
    Ta festen med era vänner istället före eller efter bröllopet :) Där alla betalar sin egen alkohol.
    Eller så på möhippan/svensexan om ni har det.

    Man måste inte ha alkohol på bröllopsfesten, man är väl inte där för att dricka egentligen? ;)

  • Hanna05
    Sara1291 skrev 2011-10-02 21:45:56 följande:

    Varken jag eller blivande dricker och kommer av den anledningen inte att ha alkohol på vårt bröllop. Jag tror vi sparar massor med pengar på det!

    En liten anekdot: När min mamma gifte sig var det också alkoholfritt, men en av hennes bästa kompisar gick och köpte öl på en bensinstation bredvid. Alltså sjysst eller? Gör man så? Hoppas ingen får för sig att göra detsamma på vårt bröllop.


    Vi kommer inte heller att servera alkohol, även om vi dricker annars.
    Vet inte om jag egentligen riktigt tycker det hör till.. men största anledningen var att man inte får servera alkohol där vi ska ha festen. Så vi valde bort spriten framför lokalen, för den är SÅ vacker!

    Dom som inte kommer pga att det inte finns alkohol, kan lika gärna stanna hemma :)

    Sen ska man ju inte ruinera sig heller, det kommer en dag morgonen efter bröllopet också.. Man ska kunna leva då med :) Det är väl egentligen vigseln som är det viktiga och inte festen? :P
  • Hanna05
    BlomAnna skrev 2011-10-03 08:29:53 följande:

    Självklart kan man ah alkoholfritt men både jag och min blivande uppsakttar ett gott glas vin till maten så för oss känns det självklart att vi ska servera alkohol då.


    Att ta festen med våra vänner före eller efter känns inte aktuellt, vi vill ju att de ska vara med och dela vår dag och vi skulle nog aldrig komma på tanken att bjuda in till fest och sen låta gästerna stå för mat eller dryck själva.


    Tror ingen går på bröllop för att supa sig full, har aldrig varit med om det och är verkligen inte orolig för att det ska hända på vårt bröllop heller.


     


    Du förstod mig fel..
  • Hanna05
    drömmer skrev 2011-10-03 09:49:37 följande:
    Vi kommer också servera alkohol på bröllopet. Vi blir ca 100gäster och räknar med ca 10.000 i alkohol från Tyskland. Bor också nära och det blir inte jättemycket kostnader. bensin ca 1 tank och sen bron och färjan. Färjan får man ju dock tillbaka det mesta om man är snabb i Tyskland vilket brukar gå bra så det räknar vi med .
     Kommer dock inte köpa ngt avancerat utan det blir öl och vin till maten, och vatten såklart, och sen lite likörer till kaffet. I den fri baren efteråt kommer det inte heller vara avancerat utan det blir öl, vin, kanske lite cider och ev ngn enkel drink. Vill egentligen inte ha sprit på bröllopet eftersom det lätt kan bli lite för mkt, men det kommer inte vara så att folk kan gå och hämta hur de vill ändå utan de blir serverade så då kan barpersonalen se till att drinkarna inte blir så starka ;).
    Om du inte vill ha sprit, varför har du det då? :) bara en onödig kostnad!
  • Hanna05
    BlomAnna skrev 2011-10-03 08:29:53 följande:

    Självklart kan man ah alkoholfritt men både jag och min blivande uppsakttar ett gott glas vin till maten så för oss känns det självklart att vi ska servera alkohol då.


    Att ta festen med våra vänner före eller efter känns inte aktuellt, vi vill ju att de ska vara med och dela vår dag och vi skulle nog aldrig komma på tanken att bjuda in till fest och sen låta gästerna stå för mat eller dryck själva.


    Tror ingen går på bröllop för att supa sig full, har aldrig varit med om det och är verkligen inte orolig för att det ska hända på vårt bröllop heller.


     


    Jo, för enligt dig lät det som att jag menade att man bjuder in till privat fest och tvingar gäster att köpa alkohol och mat. ? & att de sedan inte ska komma på bröllopsfesten. Var inte riktigt så jag menade...

    Jag menade att man har bröllopsfesten som planerat och bjuder in de man vill, men att man på bröllopsfesten inte serverar alkohol (vilket blir betydligt billigare)

    Sen kan man istället för att servera alkohol på bröllopsfesten, ha en "vanlig" fest hemma och bjuda in de närmsta vännerna. Dansa, dricka och ha skoj! :) Antingen före bröllopet, eller efter för att fira :) Så slipper hela släkten vara med bland festandet. :P Och hur ofta betalar man alkohol till alla sina vänner då man har en "vanlig fest?" aldrig, de tar ju alltid med eget dricka :)

    Och nej, tror inte heller att folk super sig fulla på bröllop. MEN det kan hända, och sedan är det en onödig kostnad tycker JAG att lägga ut så pass mycket pengar på något som inte spelar så stor roll. Man kan ju få en lika fin bröllopsfest utan alkohol :)

    Finns ju 100 000 andra dagar att dricka vin till maten på :)
  • Hanna05
    BlomAnna skrev 2011-10-03 12:52:42 följande:

    Jag tror jag förstod vad du menade förutom att jag trodde du menade att vi inte skulle bjuda med våra vänner på bröllopet.


    Vi bjuder alltid på det som dricks när vi har fest om det inte är en spontanfest vill säga men om vi bjuder in till tex födelsdagsfest är det självklart att vi står för dryck


     


    Jag ser inte alkohol som en onödig kostnad (som tex hyra stolsöverdrag för 50 kr st), jag tycker bara det är svårt att beräkna hur mycket pengar det kommer att kosta. Om någon mot förmodan skulle få i sig lite för mycket är inte det hela världen tycker jag. Ingen av våra vänner eller någon i familjen blir odrägliga, aggressiva eller liknande om de dricker för mycket. Skulle tro att någon ser till att den överförfriskade får ta sig hem och sota för sitt tilltag dagen efter


    Jag menade dock ingen födelsedagsfest eller liknande, utan bara en spontan fest :)
  • Hanna05

    Ibland tycker jag bara att bröllop lätt kan bli lite över "hajpat" och sådär.
    Man behöver inte göra det så märkvärdigt eller dyrt.
    Det blir fint ändå!

  • Hanna05
    BlomAnna skrev 2011-10-03 13:09:29 följande:
    Fast spontanfest blir det väl inte om man ska fira att någon gift sig? Nåja det spelar ingen roll vi har nog olika syn på detta helt enkelt.
    Jo det blir det ju. Man firar ju hur som helst vigseln på bröllopsdagen, men tänkte väl mer att man kan ha en spontanfest för vänner antingen före eller efter, om man nu vill det och inte vill servera alkohol på bröllopet.
    Tex i samband med möhippa/svensexa.

    Fira och fira.. beror väl på hur stort man ser på det! Tänkte väl mer FEST, "grattis till att ni gifte er, fasiken vad kul det var att vi fick komma" sen festar man vidare liksom :)

    Ja, vi har nog olika åsikter. Har festat rätt mycket i mitt liv, men anser att på bröllopsdagen kan alkoholen stanna hemma :) Även om det bara tänkt till något glas.

    Men jag tycker man kan spara in pengar, inte ruinera sig och ändå kunna leva stadigt dagen efter :)
  • Hanna05

    Det är klart vi alla gör olika :)

    Jag kommer nog inte lägga mer än 20. 000 kr på mitt bröllop.
    Men kommer bli lika vackert och underbart ändå!

  • Hanna05

    jag söker en speciell klänning av märket forever yours, någon som vet vad den har för nummer?



Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)