• Hanna05

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Nudax skrev 2011-10-13 21:52:17 följande:
    Precis! Ska man bilda nya egna trådar för allt då?! Hur kan man diskutera budget om man inte också diskuterar posterna i den såsom mat, dekorationer, klänningar, musik eller vad det må vara. Går ju inte att diskutera budget utan att diskutera det som kostar. Blir riktigt trött på allt gnäll på allatrådar och anmälningar hit och dit... har man inget liv utöver BT eller?!
    Ja man kan ju börja fundera ... verkar inte så ibland.
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2011-10-14 07:46:23 följande:
    Men snälla tjejer. Jag tycker verkligen inte vi ska sitta i den här tråden och tjaffsa. Det käns inte alls kul att hänga här om man hela tiden måste passa på vad man skriver eller lägger ut för bilder.
    Som Nudax häruppe skrev så står det ju till och med bilder häruppe. Och vad sjutton spelar det för roll.
    Slappna av lite nu tjejer. Vi är ju här för att prata om något roligt. Och personligen tycker jag det är jättekul att se på alla slags bilder. Pyssel, klänningar ja allt

    Nu slutar vi sura och är lite glada istället
    Håller också med!
  • Hanna05
    baby freeze skrev 2011-10-14 09:27:20 följande:
    Jag håller med om att det är trevligare utan tjafs, och jag har ett förslag som kanske kan göra alla nöjda:

    Om du har en lång radda med bilder på klänningar som du velar mellan, så starta en ny tråd i klänningsforumet, men skriv gärna en länk här isf.

    Om vi bara hade varit två tre stycken i denna tråd, så hade man väl kunnat posta lite vad man vill,  men vi är många som är intresserade av ämnet budget, så varför inte hålla sig till det ämnet i denna tråd? Som jag sagt tidigare, så är det såklart kul att se vad man kan fynda för en bilig peng, klänningar också, men det finns en hel avdelning i forumet för brudklänningar och det skulle vara roligare om detta fick lov att vara en tråd där vi  diskuterar budget och ger tips på hur man kan spara på allt möjligt.

    Jag tycker faktiskt att jag och andra har bett på ett trevligt sätt om detta (iaf de första två gångerna ), så det är rätt tråkigt att man bara struntar i vad vi bett om, och sedan surar över att inläggen blivit anmälda och borttagna. Den diskussionen tycker jag att man får ta med redaktionen.
    Varför ska man ta en sådan diskussion med redaktionen då det garanterat var du som anmälde inlägget?
    Strunt samma!
  • Hanna05
    Nudax skrev 2011-10-14 11:50:43 följande:
    Så bra att vi alla är överens om att det är trevligare utan tjaffs. Tycker också att din idé med länkar till bilder man vill visa på tema budget var bra. MEN jag förstår fortfarande inte hur du ser skillnad mellan bilder på bröllopsklänningar och alla dina bilder på pyssel. Ska du också då starta en ny tråd som handlar om pyssel och länka dit eftersom det också har med budget att göra? Sen ogillar jag starkt dina kommentarer liknande "Vi har bett snällt" - vem har ens gett er/dig mandadet till att vara de som ber eller säger till? ALLA här har SAMMA talan. En del vill ha bilder, andra tycker det är OT, då får man hitta någon medelväg. Själv ser jag fortfarande inte problemet, det står klart och tydligt i trådstartens rubrik att det även inkluderar bilder och jag tycker det är trevligt med det och gillade t.ex. dina bilder på hur man kan göra billiga men supersnygga inbjudningskort etc själv. Eftersom det hör till ämnet, precis som budgetklänningar gör.
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2011-10-14 21:01:06 följande:
    Jag frågar igen det jag frågade tidigare. Jag har sånna små presentboxar som ska finnas vid varje plats. Jag tänkte lägga något i dom till alla gäster. har hittat fina tvålar i form av en ros på ebay och kan få 70 st för typ 200 kr kanske.  Passar det med sånt eller vad ska man ha i presentaskarna annars?
    Vi kommer ha godis i dem. Sådana här runda med mint i som är rosa, gröna & vita..

    Vi kommer även att ha godisbuffé på kvällen, men jag tror mest det är barnen som kommer äta från den.
    Och sedan ryms det inte så mycket godis i askarna så jag tycker inte det blir kaka på kaka! :)
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2011-10-14 21:34:32 följande:
    ja vi tänkte oxå ha godisbuffé och just därför inte ha godis i lådorna oxå. Kände oxå att det blir lite trist....
    Men vi harju inga barn på vårt bröllop heller så Det är nog som du säger hanna att finns barn är det nog mest dom som äter Så då skulle jag kanske tänkt annorlunda.
    Tror jag kör på tvålarna. det var lite roligt och billigt
    Kör du på tvålar :) Annars kommer jag faktiskt inte på någonting ... Så det blir nog jätte bra! :)

    Vi kommer inte ha många barn heller, syskonbarn men hoppas dom äter upp det ;P haha. Finns nog många vuxna som äter godis också.. men vi kommer ha godisbuffén i samband med vickningen... där kommer det också finnas fruktspett och lite chips och bål :) Så ngt för alla!
  • Hanna05
    Imke1977 skrev 2011-10-17 15:54:48 följande:
    Brudbuketten kommer jag köpa. Men däremot kommer all dekoration ske med bla syréner som blommar överallt där vi bor Det är min favoritblomma. Lavendel och vita blir det. Sen blommar det hur mycket lavendelfärgade andra blommor som helst där vi bor så dom ska oxå användas till pynt. Gäller att spara pengar

    Däremot har vi stött på problem nu med fotograf... Vi hade en vän till sambon som skulle fota oss i stort sett gratis. Men nu har han ställt in. och vi vet inte varför.... Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Billigaste vi har hittat är 1500 kr. Men han är säsongsarbetare och vet bara att han KANSKE är ledig då :-/ jag menar... det gå rju inte. Han måste ju säga ja eller nej och sen inte ångra sig annars står vi ju där.
    Annars är det ju dryga 3000 kr som jag hittat efter det..... Pust....
    3000 kr är billigt för en fotograf. Våran ska ha 12. 000 :P
  • Hanna05

    Vi har en budget på 40.000 kr, vi kommer få 10.000 från mina föräldrar och 10.000 från min sambos.
    Så 20.000 måste vi spara ihop själva :)

    Sen tar vi även en kuvertavgift.

  • Hanna05

    Jag tar inte kuvertavgift för att finansiera middagen, har gott och väl pengar till det.
    Men vi önskar oss inga presenter, eftersom vi redan varit tillsammans i 10 år. Vi har det mesta! Sedan kan vi inte heller åka på någon bröllopsresa på väldigt länge. Så ingen idé att önska sig ett bidrag till det. Huset är så gott som totalrenoverat, så vi tar en kuvertavgift mer för att det är lättare för gästerna ( de flesta vi frågat iaf) och för att vi inte vill ha presenter helt enkelt :)

  • Hanna05
    BlomAnna skrev 2011-10-19 13:42:21 följande:

    Om man inte har kuvertavgift för att finanisera middagen förstår jag verkligen inte varför man har det. Vi vill inte heller ha några presenter men skulle ALDRIG drömma om att ta kuvertavgit för det. Vi kommer förmodligen önska oss bidrag till bröllopsresa om folk verkligen vill ge något.


    Vi var på ett bröllop där de inte önskade sig presenter men ville man verkligen ge något skulle man skänka pengar till någon välgörenhetsorgaisation istället.


    Ja, alla tycker vi och gör olika . Så är det ju :)
    Men bland våra vänner och släkt är det väldigt vanligt att man gör detta ... verkar vara mer vanligt här uppe än där nere i söder.

    Jag har varit på 5 bröllop på de senaste 2 åren, 1 av dom tog kuvertavgift. Och det var minst lika trevligt och minst lika bra på det bröllopet som på de andra ställena! De tog 250 kr / pers vilket jag tycker är en bra summa.
    Inte tyckte vi mer illa om dem för det ...
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)