• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Sara1291

    jag tror säkert man kan ta med sig några vita lakan hemifrån också. allt blir så mkt dyrare när man är så många!

  • RedHead

    JA tyvärr blir det ju det. dock tycker jag personligen inte 950kr är förmkt för 50 lakan. men sen beror det väl också på om man känner på sig att man kan sälja dom igen sen ...


    Ja, jag ska använda mig utan den videon för att knyta mina stolslakan.

  • Sara1291

    jo alltså 950 x 2 för min del.. sen går det säkert att sälja, hade inte tänkt så mkt på det. men det är jju en bra grej så får man tillbaka lite pengar.

    pratade med restaurangen per mail nyss. de skrev att om vi inte beställer maten via dem måste vi självva ta med oss tallrikar osv.deras priser för uthyrning av dessa var vansinnigt orimliga!

    hittade den här hemsidan. vi skulle hamna på ca 2 000 kr om vi skulle hyra allt det nödvändiga via dem

    http://www.partyproffs.se/

  • augusti2012

    Hej tjejer.. 

    Hade mina föräldrar lagt sig i syrrans bröllop hade det varit skönt att inte få pengar av dem. men syrran gjorde det precis som  hon ville för en stor summa pengar. 
    Här gör vi det till våran grej. Helt olikt min syster för betydligt mindre pengar men så mer vi. Då räknar man nästan lite med att lite hjälp kommer vi få.
    Men nu så räknar jag med ingenting ifrån dem. Även om pappa sa att han förstod mig lite senare ikväll. Och att det var betydligt större summor än 400 kr i planen. Men jag poängterade flera gånger att jag blev ledsen över hur dem sa det. 

    Vi har inga problem att få ihop pengarna. Men jag kände ändå lite behandla alla lika som syskon 
    Man kan inte ge ena syskonet hela kakan och det andra bara smulorna.   
     

  • Sara1291
    Kattpoet skrev 2011-09-18 22:29:59 följande:
    Varför måste man ha stolsöverdrag?   Jag som gäst har aldrig suttit och våndas över  hur stolarna ser ut, jag tittar istället på brudparet och ler....
    hehe sant. men samtidigt känns det som att man vill att allting runtomkring ska vara lika fint som brudparet :P

    Nu kom jag på att om vi ska ha vigselceremonin vid restaurangens trädgård kommer vi ju behöva 100 stolsöverdrag till de också.. lr så får man helt enkelt använda samma stolar. Gud vilken grej det blev nu av dessa stolsöverdrag.. Kanske inte är så viktigt trots allt.. Måste kolla hur deras stolar ser ut innan jag bestämmer mig ..
  • Kattpoet

    augusti... Jag vet hur du känner det, har en mamma som gör samma sak med mig.

  • RedHead

    Tycker absolut att du ska välja partyproffsen d ist! De vart ju inte dyra alls!

  • RedHead

    Jag betalar 35kr biten då en bit är L8xB8xH8 cm. Ska ha 48stk fyrkantiga tårtbitar i storleken 8x8x8 plus en bit som är L16xB16xH8, den stora är våran tårta som vi ska skära på mitten, så alla får en lika stor bit. En tjej som gör det privat. jätteduktig och ger en verkligen vad man än vill ha, på insidan ska jag ha En chokladbotten, chokladmousse-brownieplatta och Passionsmousse ovanpå det. Så min tårta kommer gå på 1750kr.

  • Pinkgrape
    Sara1291 skrev 2011-09-18 22:51:12 följande:
    någon som vet vad en tårta kan kosta?
    Allt från ca 25kr/bit till 80kr/bit om man beställer en tårta. Beroende på vilken typ av tårta man vill ha. Vi valde en vanlig vit prinsesstårta och vår tårta kostade 32kr/bit. Väljer man att baka själv kan man nog komma billigare undan.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)