• Äldre 8 Sep 23:11
    362117 visningar
    1966 svar
    1966
    362117

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • Äldre 18 Sep 17:39
    augusti2012 skrev 2011-09-18 15:22:03 följande:
    Sitter med en tår i ögat.. Jag blir så himla ledsen på mina föräldrar. 
    Min syster gifte sig när jag var 11 år. Hon var då 22 år. Hon fick ett bröllop med hyrd klänning, blommor, limousine och tre rätters middag på en restaurang och bröllopsnatt på hotell av mina föräldrar. 
    mamma hade då fått ett rätt stort arv. Jag fick mitt rum renoverat. Med skrivbord, säng, tapeter etc. 
    Nu står jag här som 28 år och ett bröllop nästa år. Frågade snällt mamma hur dem hade tänkt sig. Och dem skulle hjälpa mig med klänningen. Blev chockad.. Men tänkte i mitt stilla sinne.  Klänning gentemot ett helt bröllop.
    Och här sitter jag och letar fynd.
    Så ringer jag mamma och pappa och berättar om mitt fynd. Och sa då att ni kanske kan betala 1600 för lokalens hyra. När jag fyndade klänningen så billigt. Så sa mamma att det var klänningen vi sa och inget annat. 
    Blev så ledsen att jag sa: ni gör mig så ledsen och så la jag på. Ringde upp efter några minuter. Pappa svarar och berättar varför jag blev ledsen. Sa var glada över att jag fyndade och att ni har lärt mig att behandla alla lika. Och det gör ni verkligen inte mellan mig och syrran. Att var det bara 400 kr dem skulle hjälpa oss med så kan jag  betala dem också. Frågade pappa om dem trodde jag skulle vara ungmö hela livet!??? Hade uppskattat ett slitet rum och att dem hade betalat bröllopet. Varför ska föräldrar vara sådana här!??? 
    Jag kan verkligen förstå hur du känner dig. Jag har under hela planeringstiden bara antagit att föräldrar o vänner frivilligt ska erbjuda sig att hjälpa till. Men min pojkvän säger att det bästa är att inte räkna med någon. Gör man allt själv blir det ens eget bröllop. Om vi ska be andra hjälpa till finns det risk för att många vill lägga sig i och helt plötsligt göra bröllopet till deras..

    Jag tycker att det är väldigt klokt av min pojkvän, jag förstår ju vad han menar, men samtidigt känner jag att föräldrarna nästan MÅSTE  hjälpa till. av egen fri vilja vill säga..

    Mina föräldrar är skilda o båda har ny fru/man sedan nästan 10år tillbaka. Min pappa har bildat sin nya familj utan mig och min bror. Han har alltid köpt allting till de nya barnen, men inte till oss. Undrar nu hur det blir, speciellt när han får veta att hans 20 åriga dotter ska gifta sig vid 21 års ålder. Pappa har inte alls ont om pengar och skulle lätt kunna betala allting utan att det skulle saknas pengar på hans konto.. Men om jag ska följa pojkvönnens råd ska vi nog göra allt själva ohc planera göra allt själva också. Sedan om ngn erbjuder sig kan vi kanske räkna med de insatserna...

    En positiv sida när föräldrar inte hjälper till är att man känner sig stor och inte behöver vara beroende av dem, man kan lixom bevisa att man visst kan utan dem. Fast jag förstår ändå känslan av att man tkr att de borde vara mer hjälpsamma..

    :)
  • Äldre 18 Sep 17:42
    niamh skrev 2011-09-18 15:48:30 följande:
    Jag vet inte om ni missuppfattade mig nu, men jag tycker alltså det är helt fantastiskt med ett sådant pris! Om det hade funnits lokaler i den prisklassen här där jag bor så hade jag bokat utan att blinka! Tyvärr kostar även bydgegårdar långt över tusenlappen i mitt område, så vi har valt att lägga bröllopet ca 1,5 timma bort där vi betalar samma pris för en finare lokal än bygdegårdarna man kan hitta här. Jag är som sagt också en utav dem som har en liten budget att fixa bröllopet på, och jag säger tummen upp för allt som är enkelt, men gjort med kärlek! :)
    "TUMMEN UPP FÖR ALLT SOM ÄR ENKELT MEN GJORT MED KÄRLEK" :)

    Håller med 110%
  • Äldre 18 Sep 17:43
    RedHead skrev 2011-09-18 15:37:19 följande:


    älskar dessa! vart hittade du bilden? man kan ju göra med röda äpplen också :) jättefint
  • RedHea­d
    Äldre 18 Sep 17:45

    Sara : Min kille tycker likadant som din och jag håller med han helt!


    När en förälder hjälper till brukar man oftast göra så som dom vill ha det, då blir det inte personligt.


    Vissa anser ju fortfarande att "mamma har alltid rätt" när det i själva verket inte kanske alltid är så. I mitt fall är jag j'kligt glad över att slippa ha med mina föräldrar att göra och att vi håller det hemligt för Min blivandes pappa till den dagen inbjudan trillar ner i postlådan.

  • RedHea­d
    Äldre 18 Sep 17:49

    Sara, Hittade den genom en annan tjej som gjort likadant här på BT. Ska ju ha ett midsommarbröllop och mina färger är Grönt, Brunt och Ivory. Så jag tyckte det va enkelt och fint med äppelljus på borden. Ovanligt´!

  • Äldre 18 Sep 17:55

    TILL ALLA ER EBAY FÖRÄLSKADE

    Jag har varit inne på EBAY säkert flera timmar idag o bara tittat o tittat o tittat. Hittade flera av mina drömklänningar och att allting är så billigt gjorde det inte lättare, verkligen inte ...

    Tittade på ringar också, man skulle ju faktiskt kunna köpa det därifrån. Jag har varit påjakt efter en solitärring länge men här i Sverige kostar det minst 4000 kr.

    Min pojkvän är däremot väldigt skeptisk mot att handla via internet då jag för en månad sedan beställde en ring från www.smyckesprinsessan.se som aldrig kom fram o fick till slut ta kontakt med dem så att fakturorna blev makulerade

    Åter till ebayandet.. tycker ni jag ska köpa en ring därifrån?

  • RedHea­d
    Äldre 18 Sep 17:58

    Länka vilka ringar du vill ha!

  • Äldre 18 Sep 18:19
  • RedHea­d
    Äldre 18 Sep 18:26

    Jättefin och enkel!

  • Äldre 18 Sep 18:28

    Vår budget för ringarna ligger på 3 000 - 4 000 kr

    Har bestämt oss för silverringar med guldband (vigselringarna) som kostar 500 - 700 kr st på www.indonordic.se

    Förlovningsringen ska inte kosta mer än 2 200 kr. Därför undrar jag nu över Ebay då jag sökt runt den priklassen på ringar. Det gör inget om den är i silver eller 14,10 karat vit/gul guld. så länge den håller vår budget och ser ordentlig ut som färgen inte försvinner på är det ok. Mitt enda krav på ringen är att diamanten inte ska  vara en CZ utan äkta. Det behöver inte vara den bästa men heller inte den sämsta diamanten.

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)