• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • augusti2012

    hjgs: jag kan verkligen inte rekommendera den säljaren.. det var för bra för att vara sant. 
    Har sen i juni aldrig blivit lurad. Men nu så hände det. Hon lurade cirka 200 personer på sina klänningar.
    Men jag fick tillbaka mina pengar idag.

    Ebay är bra, men man vet aldrig... så himla tråkigt för klänningen var helt underbar till det priset.
    Suck!

     

  • hjgs
    augusti2012 skrev 2012-02-22 16:55:33 följande:
    hjgs: jag kan verkligen inte rekommendera den säljaren.. det var för bra för att vara sant.
    Har sen i juni aldrig blivit lurad. Men nu så hände det. Hon lurade cirka 200 personer på sina klänningar.
    Men jag fick tillbaka mina pengar idag.

    Ebay är bra, men man vet aldrig... så himla tråkigt för klänningen var helt underbar till det priset.
    Suck!

    vad trisst. Men skönt att du fick tillbaka pengarna. första gången jag köpte min klänning fick jag den aldrig men fick pengarna tillbaka och hittade den hos en annan säljare billigare dessutom så det blev bra tillslut


    Hoppas du hittar en annan till bra pris.


     

  • Virriga Virre

    Tips- köpte ett vackert typ på jysk 5m för 125 och har sytt 4 små flugor till mina näbbar,en vacker sjal sim jag ska ha över axlarna och en hjärtlig kudde till ringarna och fortfarande en massa tyg kvar ett vackert ljus lila glansigt tyg

  • HannaLinneaA

    På tal om lurad, är det någon av er som känner till billigbrudklänning.se? Känner mej osäker om jag vågar skicka efter och vill ju inte bli lurad... har hittat en alldeles underbar klänning där men piset känns för bra för att vara sant, någon som erfar denna sida sedan tidigare elelr har hört nått om den??


     


    Tacksam för svar och hjälp!! //Hanna

  • snuttitess
    HannaLinneaA skrev 2012-02-27 23:09:32 följande:

    På tal om lurad, är det någon av er som känner till billigbrudklänning.se? Känner mej osäker om jag vågar skicka efter och vill ju inte bli lurad... har hittat en alldeles underbar klänning där men piset känns för bra för att vara sant, någon som erfar denna sida sedan tidigare elelr har hört nått om den??


     


    Tacksam för svar och hjälp!! //Hanna


    Vet inte men försökte gå in på länken du la ut fast går inte :/
  • M o J 2012

    Puh, nu har jag äntligen läst igenom HELA tråden.

    Hej på er! Jag tar och hänger på er här.

    Jag har precis börjat planera för frieri och bröllop i  hemlighet för min sambo. Jag tänker mig ett bröllop i budgetens tecken.... så denna tråden passar mig perfekt!

    Har ännu inte satt ihop någon budget eller summa för bröllopet, hur det blir beror på hur mycket pengar jag lyckas spara ihop (i hemlighet) tills det är dags.

    Det jag vill lägga mest pengar på är våra ringar, de ska vi ju ha resten av livet! Jag har en gamal klasskompis som är guldsmed som ska göra våra ringar av guld jag samlat ihop från våra föräldrar och en del jag har sedan tidigare, så det borde ju få ned kostnaderna något. Dock vill jag ha en del diamanter så jag misstänker att de kan dra iväg en hel del där. I budgeten för ringar ingår dessutom min förloviningsring.

    Min mamma har hittat en lokal som kanske kan va av intresse, den tar ca 60 pers och de har tydligen kök och porslin som ingår för 1200 kr. Låter ju rätt ok, vet dock inte när man i så fall får tillgång till den och måste lämna den åter för den summan. Jag ska försöka ringa i veckan och be om att få en titt.
    En lokal som denna med porslin passar perfekt då jag tänkte med hjälpa från mamma/släkt (?) laga maten själv. Här hoppas jag på att  komma billigt undan!

    Har för tillfället inga budgettips att dela med mig till er då jag precis kommit igång med mina bröllopsplaner. Men jag suger åt mig era så länge!!!  

  • Hipo1

    Äsch! hade precis skrivit ett långt inlägg då jag råkade komma åt nån reklamannons och sen var allt borta.


    Försöker igen:


    Jag tror att ett bra budgettips är att vara ute i god tid, hålla ögonen öppna, kunna se alternativ och köpa på sig lite eftersom om man stöter på något till bra pris.


    Plockade ihop allt vi hittills köpt igår och la in det i en garderob och räknade ihop hur mycket vi spenderat hittills. Landade på ca 2300. Då är det min brudklänning (ny 1000 kr på blocket), 2 näbbklänningar (rea på kappahl, vita ur kollektionen vintage stories. tänkte köpa gröna (vårt färgtema) band och knyta i midjan), diadem till näbbarna (3 för 49 på rusta), löpare till borden, vaser, ljuslyktor (vita med ljus i), 4 uppläggningsfat, ramar att skriiva skyltari till buffébordet, värmeljushållare, gröna värmeljus, servetter, 2 gröna filtar (att lägga vid uteplatsen ifall någon tycker det blir kyligt på kvällen. rea på coop), såpbubblor (köp&sälj här på BT), korg till såpbubblorna(jysk), inbjudningskort med porto. Inbjudningskorten gjorde jag av tapeter vi fått över då vi renoverat som jag vek som en bok, fast med två luckor man öppnar från mitten på framsidan, köpte färgade papper som jag klistrade fast inuti, på de ett vitt papper m text (som jag fick skriva ut gratis hos min pappa) och sen köpte jag gröna band som jag knöt runt. Vita kuvert fick jag också av pappa. Köpte en grön penna som jag skrev adresserna med. Det mesta av bordsdekorationerna är köpta på ikea, utom värmeljushållarna som jag köpte på coop då de hade 3 för 10kr.


    Så med lite knep kan man komma rätt billigt undan.


    Som M o J 2012 skriver så lär nog ringen bli största utgiften, men den ska man ju ha hela livet och det känns ju mer värt pengarna. Sen prioriterar ju alla olika,men kan man se alternativ och nöja sig med de så tror jag man kan komma billigare undan. T ex vaserna (pålitlig) vi köpte på ikea kostade 9 kr styck. Ok, kanske hade varit snyggare med fyrkantiga vaser, som också finns på ikea, men då kostar de 20 el 30 kr mer, per styck. SÅ mycket snyggare tycker jag inte de är. Hoppas ni förstår hur jag menar..


    Vi har förresten köpt på oss en hel del fläskfilé också då det varit bra pris på det, men den har jag inte räknat med nu,m en är ju ett tips för de som tänkt göra mat själv.

  • 7milakliv

    Till er som söker kläder till brudgummen kan jag rekommendera denna sidan: www.formailtailor.co.uk


    För att matcha min klänning nedan beställde jag: https://www.formaltailor.co.uk/products/mens-sage-green-cravat samt https://www.formaltailor.co.uk/products/mens-green-scroll-cravat (kunde inte bestämma vilken färg på kravatten) förra söndagen och de kom idag:)


    Totalt betalade jag 750:- inkl frakt för 1 väst, 2 kravatter, 2 slipsar och 4 näsdukar.


Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)