• Sara1291

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Hejsan alla bröllopsgalna planerare Den här tråden har jag tänkt mig ska vara avsedd för att skriva hur vi som inte äger en förmögenhet finansierar våra bröllop. Tankar, tips och idéer på mest ekonomiska möjligheter o lösningar är jättevälkommet Jag själv är 20 år och student på heltid, försöker extrajobba när ngt dyker upp. Min blivande jobbar heltid men har tyvärr ingen mångmiljonärs lön (än ;-p) Så vi sparar så gott vi kan för att totalt lägga ca 30 till 35 000 kr på vårt bröllop allt som allt. Ni som har erfarenhet av låg budget bröllop får gärna dela med sig av tips upplevelser osv. Min tanke är att göra så mkt som möjligt själv. Om ni har bilder på kreativa ideer får ni hemskt gärna lägga upp. Låt oss hjälpas åt för att göra vår stora dag så underbar som möjligt utan att behöva spendera stora summor

  • Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)
  • augusti2012

    Cosy: jag har en som jag vann på tradera hemma.
    Men den är utan armar.
    Jag är inte helt nöjd att vara bar om armarna. Därför budade jag hem den.

    Hellgren: Den andra vann jag på tradera i våras.
    Här är klänningen. 



     Så nu får jag se vilken jag kommer trivas bäst i när jag har båda hemma.

     
  • 28juli2012
    augusti2012 skrev 2012-01-17 13:58:14 följande:
    Cosy: jag har en som jag vann på tradera hemma.
    Men den är utan armar.
    Jag är inte helt nöjd att vara bar om armarna. Därför budade jag hem den.

    Hellgren: Den andra vann jag på tradera i våras.
    Här är klänningen.
    Oj vad billig, jag har inte vågat beställa från ebay med argumentet att är det för bra för att vara sant så är det nog just det.

    Men då kanske man kan våga sig på det ändå =)
  • pulmonate
    AnnMurr skrev 2012-01-11 19:50:29 följande:
    Vi ligger på lite över 40-tusen för ca 70 personer, allt inräknat.  Blev skillnad på priserna på både frisör och tårtorna när jag inte nämnde bröllop. Vi behöver ingen tårtställning, och ifall vi senare känner för det, kan vi hyra en själv. Ska inte ha någon slöja, så ringde frisören och bad om tid för en festfrisyr. Från 4000 kr sjönk priset till 800. Tårtorna sjönk till 1000.

    Vår tema kommer att vara silver, svart, vitt, elfenbensvitt.
    Det är ju helt galet vilka prisskillnader det finns när man nämner ordet "bröllop". Jag har själv kännt det när det gäller:
    Hotell:  frågade först via email om att boka rum för 80 bröllopsgäster. Då fick jag ett pris som var 200kr MER per rum än deras vanliga priser. Trodde lixom att man skulle få grupprabbat. Sedan ringde jag och sa att jag ordnade resor med en grupp svenskar till Italien (där vi bor) och att det kan mycket väl hända att jag fixar fler resor dit där om vi är nöjda. Hopsan blev priset -300kr/rum. Dvs 500krs skillnad PER RUM om man sa "bröllop". Blommor: Även här höjs priset rejält.  Hår och make-up: Jag har också märkt en markannt skillnad mellan fest-make up och bröllops-make up i pris! Jag var modell i flera år och gjort både bröllopssminkning/hår och vanligt och överlag är där ingen skillnad i qvalitet. Fotograf - tyvärr går det inte att undvika att säga det för dom lär ju märka det, men kollar man i prislisterna är det ofta x5 så mycket för samma tid. Varför??
    Det finns säkert en massa andra ställen man ska undvika att säga ordet bröllop! Har ni några andra erfarenheter?
  • malinax

    Augusti2012 :Wow! Om du ska sälja den med armar är jag helt klart intresserad;) vas har du för storlek?;)

  • knyttan
    malinax skrev 2012-01-17 16:20:59 följande:
    Augusti2012 :Wow! Om du ska sälja den med armar är jag helt klart intresserad;) vas har du för storlek?;)
    Flickor, ursäkta en språkfascist, men jag hoppas att ni har armar båda två och inte behöver köpa dem på tradera (med eller utan klänning) FlörtDäremot kan det ju hända att klänningarna har eller inte har ärmar...
    I all välmening Solig
    /ett litet knytt
  • operfekt

    I veckan fick vi ett bra besked som kommer sänka budgeten litegrann iaf,
    sambons pappa ordnar så att trycksaker (inbjudning, vigselprogram, festprogram) blir gratis.

    Jag frågade bara om han kunde kolla upp med sina tryckerikontakter vad det skulle kosta,
    han svarade väl ungefär: "Nej, det kan jag inte, men om ni ska det billigare någon annanstans,*
    så får det tryckeriet betala er för att trycka hos dem" :D

    Så nu kommer inbjudningarna bara kosta porto, + kanske lite extra om jag vill pynta dem lite efteråt.
    Nu måste vi bara komma på hur vi vill ha dem :D

    Även vårt weddingtree blir nästan gratis, då svärfar kommer att fixa det också =)

  • Sara Eriksson Olivers

    Vad otroligt roligt med en sådan här tråd! Tack för alla bra tips på hur man kan spara, själv höll jag på att avregistrera mig från alla typer av sajter när jag kände att allt höll på att stiga mig åt huvudet, det ena forumet efter det andra verkade skena iväg och diskutera nästintill absurda saker (priser etc)

    Här kan man ju ändå peppa varandra och försöka påminna varandra om vad det viktiga med bröllopsdagen är: Att det får förbli en kärlekens och lyckans högtid och inget VM i bröllop! ;)

    Jag såg detta forum idag för första gången, och insåg snabbt att jag inte kommer orka mig igenom alla sidor med inlägg riktigt än, så ni får förlåta om jag kommer med "old news" när jag väl kommer med mitt bidrag på spartips in i tråden ;)

    Jag har hittat ett par sidor som tar upp bra tips på hur man kan göra mycket själv eller spara en och annan krona.

    www.brollop.dk
    www.brudobrollop.se

    Ett av de bästa tipsen jag tycker är att man räknar ut hur mycket varje gäst "kostar" och så tar med den summan i kuvert-avgift istället för bröllopspresenter. Då kan man dessutom känna att man kan bjuda några till än vad man från början planerat. (Jag känner på mig att detta tipset säkert kommit upp 15 gånger i tråden, men det ÄR ett bra tips, ha ha!)

    Lycka till nu alla vackra brudar och brudgummar där ute i landet!
    Kram Sara 

  • Fiaa

    Jag har hittat ett par sidor som tar upp bra tips på hur man kan göra mycket själv eller spara en och annan krona. www.brollop.dk www.brudobrollop.se Ett av de bästa tipsen jag tycker är att man räknar ut hur mycket varje gäst "kostar" och så tar med den summan i kuvert-avgift istället för bröllopspresenter. Då kan man dessutom känna att man kan bjuda några till än vad man från början planerat. (Jag känner på mig att detta tipset säkert kommit upp 15 gånger i tråden, men det ÄR ett bra tips, ha ha!) Vilka bra sidor!! Tack :)

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)