• daniiel

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Rosi skrev 2011-10-13 21:05:54 följande:
    Har gjort lite pyssel igen..
    Men skulle nog har gjort dem med majstärkelse och klister och inte med Gips som jag gjorde dem i... Men ska även sprejmåla dem kanske blir bättre då....
    Tapetklister funkar bra :)
  • daniiel

    På tal om kuvertavgifter, vi hade det, på 350kr/person och det var inga sura miner alls. Tvärtom. Vi fick dessutom presenter, presentkort och pengar ändå av flera, trots att vi upprepade gånger undanbett oss alla former av presenter.

    Jag sminkade mig dessutom själv och min syster hjälpte mig med håret. Ångrar inte en sekund att jag valde att göra så, dels för att det besparade mig en hel del pengar, men också för att då kunde jag få det precis som jag ville ha det :) Slapp också stressen med att hinna till frisör före vigseln osv.

  • daniiel
    BlomAnna skrev 2011-10-20 13:38:36 följande:

    Ja det måste verkligen vara ett + att slippa ta sig till frisören. Kan tänka mig att man är stressad ändå och att dssutom ha en tid att passa då kan jag tro blir glaet jobbigt. Jag hoppas som sagt att en vän kan hjälpa mig då kommer hon ju dit jag är så att säga.


     


    Att undersöka vad man har för förmågor i sin bekantskapskrets är ju ett bra spartips. Ofta kan man ju byta tjänster med varandra så att säga.


    Precis. Min syster var dessutom min tärna, så det passade ju ypperligt att hon hjälpte mig :) Vi träffades på morgonen, jag, min två tärnor och min dotter som var brudnäbb och hjälpte varandra med hår och sådant. Mycket trevligare än att stressa iväg till frisören, tycker jag iaf :)

    Absolut, att höra sig för bland släkt, vänner, bekanta och vänners vänner och bekanta kan göra att man sparar många pengar :) Jag fick ju bland annat hjälp med håret av min syster, en vän till oss spelade gratis på vigseln, min systers sambos pappa hade en bil vi fick åka i gratis och min kusin fixade bra rabatt på bröllopstårtan osv.

    Man ska inte vara rädd för att be om hjälp och skicka ut förfrågningar. De värsta som kan hända är ju att man får ett nej, men rätt som det är får man ett ja och det är ju super :)
  • daniiel
    Fiaa skrev 2011-10-20 14:25:21 följande:
    Jo, vi har också tänkt oss 250kr/pers. Ska ni ha bar? Är det då fri bar eller till självkostnadspris?
    BlomAnna skrev 2011-10-20 14:48:18 följande:
    Åååå vad den här diskussionen inte hör hemma här.
    Nu förstår jag dock inte, hur kan en fråga om något som rör budgeten inte höra hemma i den budget-tråd?
  • daniiel
    Fiaa skrev 2011-10-20 14:25:21 följande:
    Jo, vi har också tänkt oss 250kr/pers. Ska ni ha bar? Är det då fri bar eller till självkostnadspris?
    Jag kan iaf svara på detta. Vi hade kuvertavgift och våra gäster fick själva betala drickat på kvällen (vi bjöd på dricka till maten), dock i en bar som hörde till stället vi hade festen på. Väldigt smidigt :)

    Bar till självkostnadspris verkar vara ganska vanligt, så det tycker jag absolut ni kan ha om ni inte vill/kan betala för alla gästerna :)
  • daniiel
    Imke1977 skrev 2011-10-25 21:24:51 följande:

    JÄKLARS va ledsen jag är nu Idag kom tärnklänningen som vi beställde från en UK site. Tydligen sys dom upp i Kina. Den va superfin och välsydd. MEN, den va i TOTALT fel färg! Jag hade beställt en lilac/lavendel och hem kom en rosa klänning!   1500 kr åt helvete.... Känner mig så less. På sidan står saker som att dom inte accepterar att ta tillbaka klänningar om det är fel på färg eller storlek
    Ser ni nått som är lila i den här klänningen?



    Jag kanske är färgblind eller har konstiga inställningar på datorn, men för mig ser den rosa-lila ut. Inte helt rosa, men långt ifrån helt lila... dock rosa med en ton av lila.. typ. Om du förstår? :P

    Nåja, det är ju hur som helst inte lila/lanvendel iallafall..
  • daniiel
    Cattis77 skrev 2011-10-27 00:59:37 följande:
    Har suttit och gjort festhäfte i kväll på Vistaprints sida, och de blev faktiskt rätt så bra. Jag undrar bara hur ni gör, får alla varsin, eller lägger ni ett häfte mellan varje bordspar? De blev rätt dyra..så snåla jag tänkte att det kanske räckte om ett par delade på ett häfte?
    Vi gjorde ett till varje gäst. Du har inte kollat upp vad det skulle kosta om du gjorde ett i tex publisher och sedan fick det utskrivet på ett typ tryckeri? Så gjorde vi och fick alla våra häften, 65 festhäften och 65 vigselprogram, för drygt 400kr.
  • daniiel
    Tinzi skrev 2011-10-27 06:22:03 följande:
    OJ! Var någonstans!?!?
    Billigaste jag har hitta är 1000 kr för 100 festhäften...

    Får man det utskrivet på båda sidorna och så som man vill ha det? (de ordnar?)
    Ett litet lokalt tryckeri. Man var ju tvungen att ha med sig det färdiga häftet så att säga, men vi gjorde ju massor med provutskrifter för att få allt precis rätt osv. Jättesmidigt tyckte vi :)
  • daniiel

    På tal om vistaprint, så är jag kluven till det företaget. Vi beställde våra inbjudningskort via dom, samt tackkorten. Vi är väl som nöjda med produkterna vi fått hem, MEN, de har fortsatt att dra pengar från vårt konto flera månader efteråt och nu hävdar dom att det står fel och att de inte gjort så, men det har ju försvunnit pengar osv. Ligger i lite av en tvist med dom angående detta och vill därför inte riktigt rekommendera dom vidare, tyvärr.

  • daniiel
    BlomAnna skrev 2011-10-27 09:35:44 följande:
    Finns det inte olika alternativ att betala på då? Är väldigt försiktig med att betala med kort eftersom företag då kan dra pengar igen och igen om de "vill". Man borde ju kunna betala med faktura eller?
    Ingen aning, finns det säkert.
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)