• Vigsel Paris- Tips hår/makeup/restaurang/hotell?

  Ons 7 sep 2011 19:43 Läst 11002 gånger Totalt 19 svar
  Fantas­ybamse
  Visa endast
  Ons 7 sep 2011 19:43

  Hej

  Jag och min sambo ska gifta oss nästa år i Paris och jag börjar nu planera detta lite smått och skulle gärna vilja ha tips om romantiska hotell, bra restauranger och frisör som kan tänkas göra en finare frisyr.

  Kanske finns det andra Parisbrudar här som vill diskutera planering med mig?

 • MentTo­Be
  Visa endast
  Mån 31 okt 2011 13:25 #1

  Hej!


  Jag och min sambo ska också gifta oss i Paris nästa år! :) Vi letar också hotell, frisör, fotograf mm.


  Detta hotell verkar helt underbart, annorlunda och romantiskt: http://www.hotel-design-secret-de-paris.com/eng/design-hotel-secret-de-paris-Paris-Photos.html


  Har ni varit i Paris förut?


   

 • Fre 4 nov 2011 11:58 #2

  Hej!


  Jag och min sambo gifter oss på Svenska Ambassaden i Paris nu i december, vi är inbokade på the Westin; http://www.thewestinparis.com/ ganska dyrt (fr 250 eur/natt)- men de har bra boka-tidigt-rabatter och det ligger 2km från Svenska Ambassaden, 400m från Louvren och 1km från Eiffeltornet. Svenska kyrkan i Paris tipsar om två fotografer; http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=648406 och om man vill ha en wedding planner så finns http://www.parisbrollop.com/WeddingParis.php. Jag har varit i mailkontakt med båda fotograferna som Svenska Kyrkan rekommenderar och den ena var uppbokad, den andra ska ha 800 eur + ev transporter (om man vill åka runt i staden och fota någonstans), hon hade dessutom massor av tips på bland annat restauranger, make up artist, florist mm.


  Vi ska enbart ha vigsel på ambassaden, ingen kyrklig välsignelse, det är bara vi två (vi smiter)- jag hör gärna av mig efteråt med eventuella tips.


  Hur ser era planer ut?

 • Tor 17 nov 2011 15:44 #3

  Jag har en kompis som gifte sig i Paris och hon var också i kontakt med de fotograferna som svenska kyrkan rekommenderar. En är norsk och en är finsk. Den norska tjejen har ganska mycket dyrare priser än andra fotografer, utan att hennes foton egentligen är speciellt mycket finare. Den make up artisten hon rekommenderar är en fransk tjej som jobbar mycket  på TV-inspelningar och det är tydligen svårt för henne att veta om hon är ledig ett visst datum lång tid i förväg eller inte.

  Min kompis bestämde sig i alla fall för att gå vidare med ParisBröllop, deras fotograf kostade 550 euros (inkl. rättigheterna till alla foton) och de blev helt fantastiska:   Hon var väldigt nöjd med wedding plannern också! (de jobbar tydligen mest med frisörer/make up artister från UK, hon kände sig inte riktigt bekväm med att bli sminkad av en fransyska...)

 • Tor 17 nov 2011 20:11 #4

  SUPERFINA bilder! Har du möjligen kontaktuppgifter till fotografen!?

 • Fre 18 nov 2011 16:27 #5

  Kul att du gillar bilderna, jag tycker också att de blev väldigt fina. Jag ska kolla med min kompis, jag vet bara att hon bokade genom Parisbröllop. Jag återkommmer! 

 • Fantas­ybamse
  Visa endast
  Sön 20 nov 2011 16:41 #6

  Hej,
   
  Vad roligt med lite respons på tråden. Vi har fortfarande inte kommit så långt i våran planering, håller på att försöka boka hotell och flyg nu. Kollar runt lite på restauranger men har inte hittat någon där vi ska äta bröllopsmiddagen ännu.

  Vi var i paris maj 2010 och jag har varit där en gång men mina föräldrar, gillar verkligen pulsen som är i paris samt allt som finns att upplevas.

  När ska ni andra gifta er?

  Väldigt fina bilder, har funderat lite kring frisör/fotograf mm, det blir så himla dyrt med allting, Ska ni köra hela rubbet eller hur tänker ni?

 • Tis 22 nov 2011 12:48 #7

  Åh, Paris, ett av mina favoritresemål! Avundas er som ska gifta er där.
  Vad gäller boende i Paris kan jag varmt rekommendera denna sida. Det finns mycket att välja på i blandade prisklasser, så oavsett om man vill ha ett storslaget bröllop eller ett litet och enklare, så tror jag man kan hitta nåt där. :)

 • MentTo­Be
  Visa endast
  Tis 22 nov 2011 13:15 #8

  Paris111202: Tack för tipsen! Hör gärna av dig med mer tips efteråt! :)
  Vi ska också gifta oss på svenska ambassaden.


  Voila: Jättefina foton! Vore verkligen kul att få veta vad fotografen heter!?


  Fantasybamse: Vi kommer anlita en bröllopsfotograf. Men har inte riktigt bestämt angående frisör och smink. Verkar svårt att hitta någon som pratar svenska/engelska?!


  L U: Kan du tipsa om något speciellt hotell i centrala Paris? :) (Minst fyrstjärnigt)

 • Tor 24 nov 2011 11:00 #9

  MentToBe: Nu har jag inte bott så flott själv när jag har varit i Paris, men ganska nyligen var det några vänner till mig som hyrde den här lägenheten i Saint Germain des Prés. De var supernöjda! Men själv har jag alltså bara bott på mer budgetvänliga ställen i Paris. På den här sidan jag tipsade om har de bara lägenhetshotell vad jag vet, alltså inte vanliga hotell så det är kanske lite svårt att säga vad som motsvarar fyrstjärnigt eller bättre. (Inte minst för att jag själv inte skulle ha råd att bo så påkostat. Skäms) Men jag vill ändå rekommendera dem eftersom jag tycker att det har funkat så bra när jag bokat via dem, och det finns som sagt väldigt blandade standarder, allt från enklaste hostelaktiga till lyxalternativ.

 • Bereni­ce
  Visa endast
  Mån 5 dec 2011 11:45 #10

  Det låter fantastiskt med bröllop i Paris, vi hade tänkt att gifta oss hemma i Sverige men börjar nästan fundera om lite...jag har varit i Paris en gång och älskade staden. 

  Dessutom finns det ju både ambassad och kyrka att välja på.

  Jag har varit inne och tittat på Parisbröllops priser och tycker faktiskt inte att de är så jättedyra, det är klart att det blir billigare om man kan ordna allt själv, men de är ju definitivt billigare än en wedding planner här i Sverige. 

 • MentTo­Be
  Visa endast
  Tor 8 dec 2011 14:44 #11

  Paris111202: Hur var bröllopet? :) Gick allt som ni tänkt er med fotograf etc?

 • Ons 14 dec 2011 21:00 #12
  MentToBe skrev 2011-12-08 14:44:03 följande:
  Paris111202: Hur var bröllopet? :) Gick allt som ni tänkt er med fotograf etc?
  Vi är supernöjda med vår helg i Paris! Det blev precis så romantiskt och personligt som vi hade hoppats! Själva ceremonin är inte så märkvärdig, jag tror det tog 2-3 minuter, vigselförrättaren var väldigt trevlig och han avslutade ceremonin med att läsa en dikt, det tyckte jag var fint. Vigseln var inbokad kl 12, så vi tog sovmorgon, och medan jag fixade hår och make up (jag fixade mig själv) så sprang min man ner på stan och köpte en riktigt lyxfrukost, och sen satt vi i fåtöljerna vid fönstret på rummet och myste och åt frukost och tittade på utsikten över Eiffeltornet och Louvren. Det var ett sånt där perfekt ögonblick, och nästan det bästa på hela helgen! Rummet på hotellet fick vi förresten uppgraderat gratis eftersom vi meddelat att vi var där för vårt bröllp, så vi bodde i ett jättefint rum som egentligen kostade 760eur/natt. Det stod även en flaska vin på kylning och macroner uppdukat på rummet, och personalen hade skrivit ett grattiskort när vi kom tillbaka på eftermiddagen, jättegullligt! Direkt efter vigseln promenerade vi ett kvarter bort från Ambassaden till Musée Rodin, som har en jättefin park med ett café, så vi beställde in mat och ett glas vin, och hann precis äta upp innan vår fotograf anlände. Vi hade sån himla tur med vädret just den dagen, helgen innan hade de haft +2 grader, men denna dag var det upp mot +15 grader, strålande sol och klarblå himmel. Resten av helgen var det mulet och vi hade duggregn ena dagen (vilket man inte brydde sig ett smack om när vi haft så fint väder på fredagen). Vi fotade bilder i parken, där det fanns en jättefin allé med orange löv som både hängde kvar på träden och låg på marken. Sen tog vi en taxi till Alexandre III-bron och tog lite bilder med Eiffeltornet i bakgrunden, promenerade sedan vidare genom Jardin des Tuileries till Louvren och fotade vid pyramiden, sen avslutade vi med att fota när vi skålade i champagne på en uteservering (samma uteservering som Angelina Jolie sitter på i The Tourist, för er filmnördar). På kvällen hade en vän till famlijen som bor i Paris bokat ett bord på en restaurang där han själv hade haft sin bröllopsmiddag, Brasserie la Coupole. Det var jättegod mat (vi åt sniglar, anklever, ankbröst och drack champagne), lokalen var dock inte riktigt som väntat, det var ingen intim restaurang med dämpad belysning, utan vi fick nästan lite ölhall-associationer, men med vita dukar, perfekt personal och mat. Oväntat men lyckat! Vi har ännu inte fått bilderna  från fotografen, vi kommer att få en skiva med högupplösta filer med posten, det blir spännande! Resten av helgen så sightseeade vi i Monmartre, besökte Sacré Coeur, trängdes bland julshoppare på Gallerie Lafayette, frossade i bakverk på massor av caféer mm. Som sagt så var det en perfekt helg, kravlöst och romantiskt!

  Ni får gärna höra av er om ni har några frågor eller vill ha tips!
 • MentTo­Be
  Visa endast
  Lör 17 dec 2011 09:14 #13
  Paris 111202 skrev 2011-12-14 21:00:54 följande:
  Vi är supernöjda med vår helg i Paris! Det blev precis så romantiskt och personligt som vi hade hoppats! Själva ceremonin är inte så märkvärdig, jag tror det tog 2-3 minuter, vigselförrättaren var väldigt trevlig och han avslutade ceremonin med att läsa en dikt, det tyckte jag var fint. Vigseln var inbokad kl 12, så vi tog sovmorgon, och medan jag fixade hår och make up (jag fixade mig själv) så sprang min man ner på stan och köpte en riktigt lyxfrukost, och sen satt vi i fåtöljerna vid fönstret på rummet och myste och åt frukost och tittade på utsikten över Eiffeltornet och Louvren. Det var ett sånt där perfekt ögonblick, och nästan det bästa på hela helgen! Rummet på hotellet fick vi förresten uppgraderat gratis eftersom vi meddelat att vi var där för vårt bröllp, så vi bodde i ett jättefint rum som egentligen kostade 760eur/natt. Det stod även en flaska vin på kylning och macroner uppdukat på rummet, och personalen hade skrivit ett grattiskort när vi kom tillbaka på eftermiddagen, jättegullligt! Direkt efter vigseln promenerade vi ett kvarter bort från Ambassaden till Musée Rodin, som har en jättefin park med ett café, så vi beställde in mat och ett glas vin, och hann precis äta upp innan vår fotograf anlände. Vi hade sån himla tur med vädret just den dagen, helgen innan hade de haft +2 grader, men denna dag var det upp mot +15 grader, strålande sol och klarblå himmel. Resten av helgen var det mulet och vi hade duggregn ena dagen (vilket man inte brydde sig ett smack om när vi haft så fint väder på fredagen). Vi fotade bilder i parken, där det fanns en jättefin allé med orange löv som både hängde kvar på träden och låg på marken. Sen tog vi en taxi till Alexandre III-bron och tog lite bilder med Eiffeltornet i bakgrunden, promenerade sedan vidare genom Jardin des Tuileries till Louvren och fotade vid pyramiden, sen avslutade vi med att fota när vi skålade i champagne på en uteservering (samma uteservering som Angelina Jolie sitter på i The Tourist, för er filmnördar). På kvällen hade en vän till famlijen som bor i Paris bokat ett bord på en restaurang där han själv hade haft sin bröllopsmiddag, Brasserie la Coupole. Det var jättegod mat (vi åt sniglar, anklever, ankbröst och drack champagne), lokalen var dock inte riktigt som väntat, det var ingen intim restaurang med dämpad belysning, utan vi fick nästan lite ölhall-associationer, men med vita dukar, perfekt personal och mat. Oväntat men lyckat! Vi har ännu inte fått bilderna från fotografen, vi kommer att få en skiva med högupplösta filer med posten, det blir spännande! Resten av helgen så sightseeade vi i Monmartre, besökte Sacré Coeur, trängdes bland julshoppare på Gallerie Lafayette, frossade i bakverk på massor av caféer mm. Som sagt så var det en perfekt helg, kravlöst och romantiskt!

  Ni får gärna höra av er om ni har några frågor eller vill ha tips!

  Åh det låter helt underbart! :) Och vad kul att ni fick så bra väder på vigseldagen.


  Vilken fotograf anlitade ni och vad den bra? Har ni fått korten?


  Var det långt mellan svenska ambassaden och Eiffeltornet?


  Hade ni beställt brudbukett eller köpte ni en vanlig bukett på plats?


  Köpte ni bakelser/minibröllopstårta från bageri?


  Tänkte om ni kan rekommendera nått spec. bageri och eller blomsterhandel!?


  Tusen frågor! :)


 • Tis 27 dec 2011 10:54 #14
  MentToBe skrev 2011-12-17 09:14:32 följande:

  Åh det låter helt underbart! :) Och vad kul att ni fick så bra väder på vigseldagen.


  Vilken fotograf anlitade ni och vad den bra? Har ni fått korten?


  Var det långt mellan svenska ambassaden och Eiffeltornet?


  Hade ni beställt brudbukett eller köpte ni en vanlig bukett på plats?


  Köpte ni bakelser/minibröllopstårta från bageri?


  Tänkte om ni kan rekommendera nått spec. bageri och eller blomsterhandel!?


  Tusen frågor! :)


  Vi anlitade Sandie Dougnac, en Norsk/Fransk fotograf http://www.sandiewedding.com/. Vi har inte fått de högupplösta bilderna ännu, men hon har mailat ett urval som såg jättefina ut- det var kul att vi fotade på flera olika platser!


  Mellan Svenska Ambassaden och Eiffeltornet skulle jag tro att det är ca 2-3 km, men trafiken kan vara hemsk så var ute i god tid om ni ska åka taxi. Vårt hotell låg precis bredvid Louvren (3 km bilväg från Ambassaden), vi tog en taxi från hotellet till Ambassaden och det tog 5 minuter, men hade lika gärna kunnat ta 45 minuter eller mer beroende på trafiken. Vi frågade conciergen på hotellet om hur länge innan de tyckte vi skulle åka för att vara säkra på att komma i tid.


  Jag hade ingen bukett (ville inte ha någon) men om man vill ha det så tipsade vår fotograf om att man kan kontakta Ambassaden och fråga vad de har för leverantör av blommor, och få de levererade direkt till Ambassaden. Alternativt kan man kontakta hotellets concierge och få hjälp. Vårt hotell hade fantastiskt bra concierge, vi fick hjälp med att hitta bra caféer i närheten att handla frukost på, beställning av taxi, lån av paraply mm.


  Vi köpte ingen tårta (det hade jag inte ens tänkt på att man kunde/skulle göra), men som sagt hade hotellet dukat upp vin och macroner på rummet efter vigseln. Tårta hade jag tänkt äta som efterrätt till bröllopsmiddagen (dock var vi så mätta då så vi struntade i det). Vi köpte även med olika bakelser från ett bageri bredvid hotellet som hade ett helt otroligt utbud. Jag minns tyvärr inte vad det hette. Vi provade dock massa olika caféer/bagerier- det ligger ett i varje gathörn typ, så det behöver du inte leta länge efter. Första morgonen köpte min man take away-frukost som gick på ca 25 eur, och dagen efter åt vi ungefär samma sak på samma café (fast inte take away) och då gick det på 60 eur (!), så det är väldigt mycket dyrare att äta på plats än att ta take away (iallafall i de 'finare' kvarteren där vårt hotell låg).

 • Mån 16 jan 2012 21:57 #15

  Hej igen

  Ang vår fotograf så har vi fått de högupplösta bilderna, och de var tyvärr inte så bra som vi hade hoppats. Det känns lite trist att skriva, men jag har ju tipsat om vår fotograf och då känns det inte riktigt schysst nu när bilderna inte var tiptop. Ungefär en handfull bilder är lyckade (både tekniskt och motivet), vilket är mindre än jag hade väntat mig av en professionell fotograf (som vi betalade 600 eur för- inte galet dyrt, men inte heller hobby-priser, vilket är för mycket när vissa av bilderna inte ens har skärpa). En handfull bilder räcker i och för sig, vi har en bra bild från varje ställe som vi fotade på- så i slutändan tycker jag det var värt det, men hade som sagt väntat mig mer. Ville bara skriva det, ifall någon som är på väg till Paris har läst detta.

 • MentTo­Be
  Visa endast
  Mån 23 jan 2012 11:19 #16

  Paris111202: Tack för bra info och tips! :)


   


  Men gud så tråkigt med bilderna!! :( Stackars er! Vi har också fått offert från henne och hon ville ha 800 eur, men vi har inte riktigt fastnat för bilderna på hennes hemsida. Och efter vad du berättat tänker vi verkligen inte anlita henne.

 • MentTo­Be
  Visa endast
  Ons 22 feb 2012 11:49 #17

  Fantasybamse: Hur går det i planeringen för er? Hittat frisör, hotell, fotograf etc?

 • Tis 5 jun 2012 23:50 #18

  Provar om det går att skaka liv i den här tråden. Tack för all information från er som redan har skrivit här förresten!


   


  Vi gifter oss i Paris i höst, och räknar med att få med oss 10-20 gäster hemifrån. Efter vigseln tänkte vi ta lite bilder vid Eiffeltornet, för att sedan bjuda gästerna på restaurang någonstans. Jag misstänker att man bör boka i förväg om man tar med sig så många gäster (fredagkväll). Vi har inte valt hotell än, och om hotellet vi hamnar på har egen restaurang kanske man kan boka in sig där, men om det inte blir så skulle jag gärna ta emot tips på bra och prisvärda restauranger dit man kan ta med sig ett sådant sällskap. I pris har vi tänkt oss ca 500:-/pers (exkl. dryck).

 • Tor 3 apr 2014 10:55 #19
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll