• Vigsel Paris- Tips hår/makeup/restaurang/hotell?

  Fre 4 nov 2011 11:58 Läst 11025 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av Paris 111202 - Visa alla inlägg
 • Fre 4 nov 2011 11:58 #2

  Hej!


  Jag och min sambo gifter oss på Svenska Ambassaden i Paris nu i december, vi är inbokade på the Westin; http://www.thewestinparis.com/ ganska dyrt (fr 250 eur/natt)- men de har bra boka-tidigt-rabatter och det ligger 2km från Svenska Ambassaden, 400m från Louvren och 1km från Eiffeltornet. Svenska kyrkan i Paris tipsar om två fotografer; http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=648406 och om man vill ha en wedding planner så finns http://www.parisbrollop.com/WeddingParis.php. Jag har varit i mailkontakt med båda fotograferna som Svenska Kyrkan rekommenderar och den ena var uppbokad, den andra ska ha 800 eur + ev transporter (om man vill åka runt i staden och fota någonstans), hon hade dessutom massor av tips på bland annat restauranger, make up artist, florist mm.


  Vi ska enbart ha vigsel på ambassaden, ingen kyrklig välsignelse, det är bara vi två (vi smiter)- jag hör gärna av mig efteråt med eventuella tips.


  Hur ser era planer ut?

 • Tor 17 nov 2011 20:11 #4

  SUPERFINA bilder! Har du möjligen kontaktuppgifter till fotografen!?

 • Ons 14 dec 2011 21:00 #12
  MentToBe skrev 2011-12-08 14:44:03 följande:
  Paris111202: Hur var bröllopet? :) Gick allt som ni tänkt er med fotograf etc?
  Vi är supernöjda med vår helg i Paris! Det blev precis så romantiskt och personligt som vi hade hoppats! Själva ceremonin är inte så märkvärdig, jag tror det tog 2-3 minuter, vigselförrättaren var väldigt trevlig och han avslutade ceremonin med att läsa en dikt, det tyckte jag var fint. Vigseln var inbokad kl 12, så vi tog sovmorgon, och medan jag fixade hår och make up (jag fixade mig själv) så sprang min man ner på stan och köpte en riktigt lyxfrukost, och sen satt vi i fåtöljerna vid fönstret på rummet och myste och åt frukost och tittade på utsikten över Eiffeltornet och Louvren. Det var ett sånt där perfekt ögonblick, och nästan det bästa på hela helgen! Rummet på hotellet fick vi förresten uppgraderat gratis eftersom vi meddelat att vi var där för vårt bröllp, så vi bodde i ett jättefint rum som egentligen kostade 760eur/natt. Det stod även en flaska vin på kylning och macroner uppdukat på rummet, och personalen hade skrivit ett grattiskort när vi kom tillbaka på eftermiddagen, jättegullligt! Direkt efter vigseln promenerade vi ett kvarter bort från Ambassaden till Musée Rodin, som har en jättefin park med ett café, så vi beställde in mat och ett glas vin, och hann precis äta upp innan vår fotograf anlände. Vi hade sån himla tur med vädret just den dagen, helgen innan hade de haft +2 grader, men denna dag var det upp mot +15 grader, strålande sol och klarblå himmel. Resten av helgen var det mulet och vi hade duggregn ena dagen (vilket man inte brydde sig ett smack om när vi haft så fint väder på fredagen). Vi fotade bilder i parken, där det fanns en jättefin allé med orange löv som både hängde kvar på träden och låg på marken. Sen tog vi en taxi till Alexandre III-bron och tog lite bilder med Eiffeltornet i bakgrunden, promenerade sedan vidare genom Jardin des Tuileries till Louvren och fotade vid pyramiden, sen avslutade vi med att fota när vi skålade i champagne på en uteservering (samma uteservering som Angelina Jolie sitter på i The Tourist, för er filmnördar). På kvällen hade en vän till famlijen som bor i Paris bokat ett bord på en restaurang där han själv hade haft sin bröllopsmiddag, Brasserie la Coupole. Det var jättegod mat (vi åt sniglar, anklever, ankbröst och drack champagne), lokalen var dock inte riktigt som väntat, det var ingen intim restaurang med dämpad belysning, utan vi fick nästan lite ölhall-associationer, men med vita dukar, perfekt personal och mat. Oväntat men lyckat! Vi har ännu inte fått bilderna  från fotografen, vi kommer att få en skiva med högupplösta filer med posten, det blir spännande! Resten av helgen så sightseeade vi i Monmartre, besökte Sacré Coeur, trängdes bland julshoppare på Gallerie Lafayette, frossade i bakverk på massor av caféer mm. Som sagt så var det en perfekt helg, kravlöst och romantiskt!

  Ni får gärna höra av er om ni har några frågor eller vill ha tips!
 • Tis 27 dec 2011 10:54 #14
  MentToBe skrev 2011-12-17 09:14:32 följande:

  Åh det låter helt underbart! :) Och vad kul att ni fick så bra väder på vigseldagen.


  Vilken fotograf anlitade ni och vad den bra? Har ni fått korten?


  Var det långt mellan svenska ambassaden och Eiffeltornet?


  Hade ni beställt brudbukett eller köpte ni en vanlig bukett på plats?


  Köpte ni bakelser/minibröllopstårta från bageri?


  Tänkte om ni kan rekommendera nått spec. bageri och eller blomsterhandel!?


  Tusen frågor! :)


  Vi anlitade Sandie Dougnac, en Norsk/Fransk fotograf http://www.sandiewedding.com/. Vi har inte fått de högupplösta bilderna ännu, men hon har mailat ett urval som såg jättefina ut- det var kul att vi fotade på flera olika platser!


  Mellan Svenska Ambassaden och Eiffeltornet skulle jag tro att det är ca 2-3 km, men trafiken kan vara hemsk så var ute i god tid om ni ska åka taxi. Vårt hotell låg precis bredvid Louvren (3 km bilväg från Ambassaden), vi tog en taxi från hotellet till Ambassaden och det tog 5 minuter, men hade lika gärna kunnat ta 45 minuter eller mer beroende på trafiken. Vi frågade conciergen på hotellet om hur länge innan de tyckte vi skulle åka för att vara säkra på att komma i tid.


  Jag hade ingen bukett (ville inte ha någon) men om man vill ha det så tipsade vår fotograf om att man kan kontakta Ambassaden och fråga vad de har för leverantör av blommor, och få de levererade direkt till Ambassaden. Alternativt kan man kontakta hotellets concierge och få hjälp. Vårt hotell hade fantastiskt bra concierge, vi fick hjälp med att hitta bra caféer i närheten att handla frukost på, beställning av taxi, lån av paraply mm.


  Vi köpte ingen tårta (det hade jag inte ens tänkt på att man kunde/skulle göra), men som sagt hade hotellet dukat upp vin och macroner på rummet efter vigseln. Tårta hade jag tänkt äta som efterrätt till bröllopsmiddagen (dock var vi så mätta då så vi struntade i det). Vi köpte även med olika bakelser från ett bageri bredvid hotellet som hade ett helt otroligt utbud. Jag minns tyvärr inte vad det hette. Vi provade dock massa olika caféer/bagerier- det ligger ett i varje gathörn typ, så det behöver du inte leta länge efter. Första morgonen köpte min man take away-frukost som gick på ca 25 eur, och dagen efter åt vi ungefär samma sak på samma café (fast inte take away) och då gick det på 60 eur (!), så det är väldigt mycket dyrare att äta på plats än att ta take away (iallafall i de 'finare' kvarteren där vårt hotell låg).

 • Mån 16 jan 2012 21:57 #15

  Hej igen

  Ang vår fotograf så har vi fått de högupplösta bilderna, och de var tyvärr inte så bra som vi hade hoppats. Det känns lite trist att skriva, men jag har ju tipsat om vår fotograf och då känns det inte riktigt schysst nu när bilderna inte var tiptop. Ungefär en handfull bilder är lyckade (både tekniskt och motivet), vilket är mindre än jag hade väntat mig av en professionell fotograf (som vi betalade 600 eur för- inte galet dyrt, men inte heller hobby-priser, vilket är för mycket när vissa av bilderna inte ens har skärpa). En handfull bilder räcker i och för sig, vi har en bra bild från varje ställe som vi fotade på- så i slutändan tycker jag det var värt det, men hade som sagt väntat mig mer. Ville bara skriva det, ifall någon som är på väg till Paris har läst detta.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll