• Naive

    September 2012

    Hej alla glada!  

    Efter en snabb check här på forumet ser jag att det inte finns någong tråd för spetember2012 än! (rätta mig om jag har fel?)

    Så nu tycker jag att vi kör igång en. Ös på brudar, allt från hur ni planerar, färger, klänningar, smink, hår, skor etc! 

    Bara ett endaste litet år kvar!  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-02 17:28
    Hej alla glada!

    Efter en snabb check här på forumet ser jag att det inte finns någon tråd för september 2012 än! (rätta mig om jag har fel?)

    Så nu tycker jag att vi kör igång en. Ös på brudar, allt från hur ni planerar, färger, klänningar, smink, hår, skor etc!

    Bara ett endaste litet år kvar!

  • Svar på tråden September 2012
  • Jeaneettes

    Vi kommer ha runt 60 gäster och räknar runt 70-100 000, drar i väg rätt snabbt!


     


     

  • Lodjuret

    Vi kommer ha ca 50 gäster och har en budget på 70 000 och då ingår min vigselring (15 000) och bröllopsresa (20 000 kr). Eventuellt kommer det att bli lite dyrare men förhoppningsvis inte.

  • brud201209

    Hur långt har ni hunnit i planeringen?  Klart med kyrka, festlokal osv?

    Vi väljer för tillfället mellan två kyrkor och två festlokaler, men jag tror det blir bra oavsett vad vi väljer, det gäller bara att bestämma sig  Vi har också bestämt att vi ska ha buffé på middagen

  • brud201209

    Hihi, lyckades posta inlägget utan att jag var klar och dessutom lyckades jag få in en flirtsmiley utan mening Glad

    Vi ska som sagt ha buffé på festen, ingen efterrätt utan bara tårta. Hur tänker ni andra?
    Sen vad gäller själva festen så tänker vi att det ska vara mycket musik, sång och dans. En riktigt kul fest vill vi ha Glad Vi har valt ett toastmasterpar och vi ska boka ngn form av underhållning.

    Vad gäller kläder så tänker vi hyra, men har inte börjat kolla på det ännu. Ev ska min blivande ha uniform och isf behöver vi inte hyra ngt till honom. Vi får se.

    Hur ser det ut för er med planeringen so far?

  • izredam
    brud201209 skrev 2011-09-12 08:04:12 följande:
    Hur långt har ni hunnit i planeringen?  Klart med kyrka, festlokal osv?

    Vi väljer för tillfället mellan två kyrkor och två festlokaler, men jag tror det blir bra oavsett vad vi väljer, det gäller bara att bestämma sig  Vi har också bestämt att vi ska ha buffé på middagen
    Vi har hunnit bestämma kyrka, nästan bestämma lokal (församlingshemmet fyller alla våra krav och vi får låna det gratis!) - just nu är det catering vi velar över. Ska man önska sig bidrag till maten och satsa på dyrare mat eller ska vi satsa på mat som vi kan betala med gott samvete själva?

    Utöver det så har vi inte bestämt så mycket - mest pratat löst om allt möjligt, men inte riktigt tagit ett fast beslut...
  • Tufvalisa

    Vi kom precis tillbaka från inspirationsresa i Småland och nu har vi nog till 99% bestämt oss för kyrka och festlokal. Det verkar inte vara så bråttom att bestämma sig. Gissningsvis landar vi på ca 80 gäster och en budget på ca 110 000:-. Lite i högsta laget, men vi vill verkligen inte snåla på något och jag och sambon prioriterar lite olika saker. Vi har ett paketerbjudande från feststället med brudskål med tilltugg, trerätters med vin, kaffe och riktigt lyxig tårta, avec, blomdekorationer, servering, efterfestbastu m.m för ca 1000/pers. Det känns rätt bra eftersom vi planerar bröllop på distans. Glad
    Just nu sitter vi och funderar på toastmastrar och tärnor/marskalkar. Någon som har tips på hur man hittar bra lokala band som inte tar hutlöst betalt?   

  • Lodjuret

    Vi har bokat kyrka och håller nu på och begär in offerter på maten. Det blir ett lunchbröllop för oss så vi tänker oss brudskål, huvudrätt och tårta. Sedan kan de som vill följa med hem till mina föräldrar och där serveras dryck och tilltugg.

    När det gäller kläder så tar vi det lugnt. Tärnklänningen har just nu högst prioritet eftersom min syster ska till Thailand och då tänkte vi att hon kan sy upp den där. Min förlovningsring känns också som att vi borde köpa snart. Jag har inte hittat vad jag vill ha än så jag använder en gammal ring så länge .

    Designen på trycksakerna har också vuxit fram men det finns ju tid att ändra.

  • Nephele

    Vi har bestämt vigselplats (allmän plats, går ej att boka), kommer ha mottagning/grillning i svärföräldrarnas trädgård (fixar hyrtält nästa sommar), spånat på menyn (grillat och tårta, ej efterrätt). Funderar över tårtan, och ska väl vid nåt tillfälle provbaka lite :).
    Jag har hittat klänning till tärnorna, men måste tillfråga de först + kolla vad de tycker om klänningarna. Min klänning finns men ska sys om av min mormor, har börjat så smått med det, ska dit igen i helgen och kolla läget. Vi har börjat leta material till inbjudningskorten, börjar kanske falla på plats. Vi har sett ut vem vi vill ha som vigselförrättare, men kommer inte boka denna förrän  sommaren. Vet vilken fotograf vi troligtvis vill ha. Preliminär gästlista.
    Försöker mest spara pengar nu, samt köpa sånt som går att köpa redan nu. T.ex. tänkte jag försöka köpa frimärken till helgen (om jag hittar de med ringarna).
    Min och tärnornas klänningar kommer vara kortärmade, så behöver hitta nån typ av kofta eller bolero som passar till, tips emottages tacksamt!

  • Lodjuret

    Glömde att fotograf, frisör och makeup-artist är fixat också

Svar på tråden September 2012