• Naive

    September 2012

    Hej alla glada!  

    Efter en snabb check här på forumet ser jag att det inte finns någong tråd för spetember2012 än! (rätta mig om jag har fel?)

    Så nu tycker jag att vi kör igång en. Ös på brudar, allt från hur ni planerar, färger, klänningar, smink, hår, skor etc! 

    Bara ett endaste litet år kvar!  

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-02 17:28
    Hej alla glada!

    Efter en snabb check här på forumet ser jag att det inte finns någon tråd för september 2012 än! (rätta mig om jag har fel?)

    Så nu tycker jag att vi kör igång en. Ös på brudar, allt från hur ni planerar, färger, klänningar, smink, hår, skor etc!

    Bara ett endaste litet år kvar!

  • Svar på tråden September 2012
  • Cosy

    vi hade tänkt låta folk få två månader på sig från att inbjudningarna skickas ut till att de bör ha svarat. Tanken nu är att skicka ut dem i februari


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Sarus

    Vi kommer skicka ut i april och sen ha sista datum en månad innan festen. Så kan folk planera sin semester samt boka boende!

    Hur går det för er? Här står det ganska stilla! Känns som det är så långt kvar..längtar sjukt mycket tills jag är fru och inte fröken längre ;)

    Ska ni åka på nån smekmånad? Vi kommer åka i december och vara borta 2 månader, inte riktigt bestämt var men lutar åt nått land i Asien. Så nu letar vi lite priser och boende!

  • MalinH84

    Här står det också ganska stilla! Var och kollade material till inbjudningskort i helgen, lyckades dock inte bestämma oss så får ta nya tag nästa helg. Efter det sätter jag igång och producerar, tänkter skicka ut dem så snart jag är klar med dem eftersom folk börjat fråga vart deras inbjudningkort är =) Sen tänkte jag ha sista datum i juni, är ganska långt innan, men vet själv hur det är sen när juli kommer och man åker bort, då glömmer man helt enkelt att svara! Vi ska ju bara ha ca 50 gäster, så jag räknar med att alla kommer =)

    Annars är det servetter jag är inne på just nu! Jag ska sy själv (eller mamma tjatar på mig att hon ska få göra det, så får väl åka hem till henne någon dag så att även jag får känna mig delaktig). Letar fint tyg nu. Vi hade först tänkt blått, men nu ändrade vi oss och vill ha i vitt iaf och istället ha blå servettringar av något slag. Någon som har förslag på tyg eller servettringar?

    Vi var i vår festlokal och tittade förra söndagen, och vi blev kära direkt. Jag har varit där tidigare, men nu var det tusen gånger bättre än när jag var där! Och min käresta blev nästa ännu gladare! Så kul när det är åt rätt håll nån gång =) Och kommer bli så fint när vi kommer in på grusplanen i en gammal mercedes cab från 50-talet (tack vare kärestas morbror som äger en). Bröllopssvit är också fixad för bröllopsnatten (tack vare min kärestas syster som jobbar på hotell)... Skönt att det är något som inte kostar pengar iaf =)

    Det vi är på jakt efter nu är en violinist som kan spela i kyrkan och ev även när gästerna anländer till gården. Någon som vet någon bra i närheten av Sthlm/Västerås?

    Ang smekmånad har den hamnat lite bakom all bröllopsplanering! Vi har tänkt åka på kryssning i karibien i november eller december, 14 dagar kryssning och en halv vecka i Miami tänkte vi! Men känner att jag vill hålla på lite mer med bröllopet innan vi bokar något! Vi har iaf tänkt åka på spa söndag-måndag efter bröllopet, så att vi bara får komma bort och rå om varandra efter all uppståndelse på bröllopsdagen! Tror det kommer behövas!

    Hur går det för er andra?

  • Sarus

    Åh kryssning va kul. Det har jag faktiskt gjort från Miami ut till öarna i Bahamas. Riktigt underbart är det! Rekomenderar verkligen Gansevoort hotel i Miami, riktigt fint vid Miami beach! www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g34439-d781663-Reviews-The_Perry_South_Beach-Miami_Beach_Florida.html När vi var där fixa tjejen i receptionen riktigt bra pris till oss, tror 500 kr per natt för ett rum och då var vi tre st som delade. Riktigt lyxigt :)

  • jeth

    Men nu känns det som jag oxå är på G, ligger lite efter er andra Glad

    Har äntligne bestämt datum och den 15/9 händer det Hjärta

    Har nu bokat kyrka och lokal och det känns jättebra! Har även en färdig "bild" av allt i huvudet så nu
    är det bara att köra på!

  • Fjärilen

    Nu har jag äntligen köpt papper, kuvert, frimärken och annat piff till Inbjudningskorten. Vi har även bestämt layout. Så nu till helgen så ska vi sätta oss och producera inbjudningar :)

  • Frida82

    Jättefina ringar Fjärilen!! Jag har min förlovningsring från Schalins så det kommer nog bli en vigselring därifrån också..jag vill ha en sån som du har som förlovningsring ungefär fast i rött guld :)


    Vi har nu äntligen bokat lokal och mat!! Vi ska vara på ett gammalt loft på landet som de nu renoverar till en bröllops/festlokal...det är gamla balkar i taket och på sidorna..och jätte högt i tak...den är helt perfekt! Vi kommer få ha egen alkohol där så vi kommer åka ner till Tyskland för att handla till sommaren...Någon som har gjort det förut och kan tipsa om billiga och goda viner?? Min kille vill att vi tar betalt för drycken efter maten typ 10-20 kr per glas..jag vill helst inte det men vi har ju insett att bröllopet kommer kosta MYCKET mer än vi egentligen har tänkt... Vad tycker ni om det??


    Jag letar nu design för inbjudningskort och hittar tyvärr inget som jag känner starkt för..våra färger är ju grönt orange och vit och den kombiantionen finns inte...Hittade fina bruna och vita men det passar ju inte till färgerna...Tyvärr är jag helt värdelös på att göra egna kort så jag måste köpa...vet någon nån bra hemsida man kan beställa ifrån???????...har kollat romance.se och kortdesign.se


    Hade gott!

  • censson

    Då kastar jag mig oxå in här. Vi ska gifta oss den 22 september i Skånes Tranås.
    Vi har än så länge bara bokat kyrka och festlokal. Efter att ha läst här hur långt många utav er andra kommit känner jag mig nu riktigt stressad. Det är nog dags att öka takten!!

  • Cosy

    Vi kan inte göra så mycket just nu.. har några saker som ska göras i skolan innan jag kan göra något annat men efter det så blir det inbjudningskort har tänkt att gra relativt enkla skriva ur på en skrivare själva inbjudan och sedan några informatiosn blad. vika ihop det trevligt och sedan sätta ett snörre runt dem som ett littet paket.. sen försöka ge ur dem personligen till så många som möjligt och skicka resten vilket är mindre än hälften... sparar lite onödig portokostnad då.. sammt så tror jag många uppskattar ett besök ibland..

    Sen håller jag på att sy servetter. är klar med 3 av 60stycken.. det som tar längst tid är att fålla kanterna ochfå till snygga hörn... har dock zick-zackat alla och klippt utom så det enda är att fålla.. Men kläderna är inköppta skor likaså... men jag ska försöak pyslla med det jag kan göra och förvara så fort skolan lugnar ner sig lite... Sitter och tittar på fina bröllops bilder hela tiden främst på denna sida

    http://www.labellebride.com/2010/10/25/5000-kansas-wedding-vintage-wedding-with-diy-details/
    låter som reklam men jag blir så inspererad när jag tittar runt där. 


    We did it on DreamHack. Geeky love
  • Sarus

    Även här står det still. Men det viktigaste är bokat förutom maten då :). Kollar runt lite men har svårt att bestämma mig. Vi kommer ha buffé och jag vill gärna ha varm sådan. Budgeten ligger på 200 kr per person. Sen tårtbudgeten ligger på 20 kr biten så hoppas hitta nån privatperson som gör tårtor. Det är ju en rätt populär hobby nu för tiden.

    Förresten är det rätt svårt att planera när man har en 9 månaders pojke att jaga hela dagen, han tycket inte alls det är kul att planera bröllop ;). Nån av er som har barn?

    Hoppas ju på att min lillekille ska kunna gå till bröllopet så han kan va brudnäbb (heter det så till killar också?). Annars får vi klä hans gåvagn i blommor och sidenband ;) Han ska gå med sin lilla kusin på 3 år!



    Mina tärnor ska ha klänningen ovan, tror ni näbbklänningen kan passa till?
Svar på tråden September 2012