Inlägg från: Pörcy |Visa alla inlägg
  • Pörcy

    September 2012

    Nu är våra inbjudningar på gång, ska justeras lite med färgerna men hoppas på att kunna skicka dom om ca 2 veckor! Ska bli så spännande att få höra reaktionerna hos folk!


     


    Brudgummens och marskalkens kläder är nu helt klara. Tärnans klänning är beställd och skor ska hon fixa själv. Själv har jag ev. underkläder kvar samt skor.. Har dock hittat ett par som var jättesköna och perfekt i färg men kan man ha öppen tå på skon när bröllopet är i 22 september?? Jag hade inte tänkt ha det men de här skorna var ju perfekta på alla andra sätt.. Vad tror ni?


     


    När inbjudningarna är skickade börjar småfixet.. Dukning, planering av alkoholinköp och lite annat. Det närmar sig..

  • Pörcy
    MajaStina skrev 2012-05-17 21:20:39 följande:

    Klart du kan ha öppen sko i september! Slå till direkt! Vad är det som säger att det skulle vara finare väder i juli el augusti menar jag? Kan ju faktiskt vara världens regnoväder då oxå. Tycker definitivt du ska köpa dom!! Kul att du hitta några som var sköna framför allt. Många vill ju bara vara "snygga" och tänker inte alls praktiskt. Själv tänker jag köpa ett par skor som jag kan använda även efter bröllopet. Har tänkt köpa ett par lagom höga pumps/sandaletter i rosa/cerise/fuchsia som även passar till ett par jeans. Praktisk så det förslår här! Haha!


    Vi är oxå på G med inbjudningarna här nu inom någon vecka eller så! Kul, för då är det ju liksom så definitivt. Lycka till med det du har kvar att fixa!


     


    Det har du rätt i.. Har visat min tärna skorna nu också och hon tyckte också att de var perfekta. Så jag kör på dom! Jag tänker också att jag faktiskt ska kunna använda dom senare! Det är lite jobbigt att tänka praktiskt.. :-P

  • Pörcy

    Idag skulle jag vika ihop och posta våra inbjudningskort som vår kompis tryckt åt oss.. Men upptäckte efter första kortet att det var något som inte stämde... De var tryckta i fel färg! Åh nej! Vi som hade hoppats att få ut dom den här veckan men nu måste han trycka om dom! Suck och pust! Jag klandrar honom inte på nåt sätt, de har nyligen fått sitt andra barn och han har väl tankarna på annat håll, men det känns som en liten setback... :-/

  • Pörcy

    Här har vi mest småfix kvar.. Söker just nu servetter i chokladbrunt, nån som har tips? Jag vill helst ha stl 40x40. Beställde prover från Dunis hemsida men de var inte riktigt så mörkt bruna som jag ville ha dom.


    Dukningen är bestämd så nu ska det mest inhandlas grejer till det. Och boka linnedukar.


    Måste prata med en annan florist för att se om jag kan få bättre pris.


    Ska göra klart det sista med kompisen som ska fixa tårtan.


    Sen har vi fortfarande inte kommit nånvart med solister till kyrkan men hoppas på att kunna fråga dom inom 2 veckor.


    Som sagt, mest småfix. Men det känns att det börjar närma sig när man får reaktioner på inbjudningarna!

  • Pörcy

    Jag kände när jag läste igenom planeringskalendern att det blir mycket att hinna med nu sista månaderna.. Så jag kom på en idé som jag vill dela med mig av! Kanske är fler som gör så men utifall nån inte har kommit på det så kan jag ju kanske hjälpa någon


    Istället för att sitta och komma på små personliga grejer om alla till festmenyn/bordsplaceringen så gör vi det så fort dom O.S.A:r! Minskar iaf ett stressmoment för mig, då man slipper sitta och komma på allt om alla i sista stund!

  • Pörcy

    Jag sitter med gästpresentationerna och när jag har fått till några stycken så kläcker m2b att han vill ha dom på ett helt annat vis. Han vill ha långa presentationer med nåt roligt i. Jag tycker att det ska vara kort och koncist men med en "punschline" om det går. Det blir ca 80 personer, vad tycker ni passar bäst då? Om det ska vara några rader om varje gäst kommer ju gästerna bara sitta med programmen framför näsan istället för att faktiskt prata med varandra, det tar ju trots allt lite tid att läsa igenom några rader om alla de 80 gästerna. Har jag fel?

  • Pörcy

    Va tråkigt Sirifisen att du känner så! :-/ Jag kan tycka att bland alla dina vänner borde det väl finnas någon som är lite projektledartyp och kunde ta tag i en hippa även fast man har annat att göra. Jag har 2 barn med såg ändå till att en av mina bästa vänner fick en möhippa eftersom hennes tärna inte hade några stora ambitioner att ta tag i det själv. Hon var med men det var jag och en annan som planerade allt. Så att skylla på barn och familjer och sånt, det köper inte jag.. Men det kan ju hända att dom har planerat att göra något under middagen som du faktist inte vet om än!


    Tack för era tips på programmen!

  • Pörcy

    Så, då var min möhippa avklarad!


    När jag hade varit uppe med barnen en stund på morgonen kom sambon upp och åt frukost. Jag gick in och hjälpte dottern på toaletten och när jag kom ut satt sambon inte längre vid köksbordet men frukosten var kvar.. Började ana oråd.. Jo visst, han kom upp från hallen och sa åt mig att gå ner till väskan som stod där. På väskan stod det MÖHIPPA 18/8 -12. Klädde på mig det som låg i (vilket var ganska snällt) och sen skulle jag välja att fylla vatten i antingen en 0,5-liters eller en 1,5-liters PET-flaska, "valet skulle påverka min dag" stod det på en lapp.. Jag tog 1,5-litersflaskan. Sen sa sambon åt mig att gå ut till bilen och hämta en påse. När jag gick ut såg jag ett huvud som försvann bakom garaget.. Hämtade påsen som innehöll en karta, ett uppdrag och en packlista. Gick in och packade och sen var det bara hoppa upp på cykeln och köra. Vid första anhalten undrade dom vilken flaska som var tom. Det var ju den lilla och den ställde dom på mitt huvud och gjorde en frisyr runt den, jag såg ut som Lilla My... Några småuppdrag och flera kartor senare (flera kompisar anslöt vid varje kartstopp) var vi nere på stan och där fick jag sjunga en sång på torgscenen och sen gick vi vidare till parken för lite lunch. Efter lunchen cyklade vi vidare mot ett ställe vid vattnet där jag fick köra ett litet minitriathlon. Sen åkte vi vidare till en liten ö som ligger i utkanten av stan där vi körde 5-kamp med bl.a. pilbåge, yxkastning, och luftgevärsskytte. Det var jättekul! Efter det var det grillning och bad i badtunna, i Mälaren och lite bastu. Verkligen jätteroligt att få umgås med alla sina bästa vänner en hel dag!! Kl. 21 var vi tvungna att lämna det stället så då åkte vi hem till min tärna och satt och bara umgicks ännu mera! En jättehärlig dag!!!

  • Pörcy

    Åhh, jag känner likadant!!! Jag har ALLT under kontroll men kan inte låta bli att vara helt full av stress som yttrar sig i alla kända fysiska besvär! Skum känsla!!


    Jag kommer bergis få migrän på bröllopsdagen (eller iaf på söndagen) när allt släpper... :-/

  • Pörcy

    Oj va sent dom ska ta honom?! Du tror inte ni kan vara tillbaka till dess då om ni åker till kl 10? Annars får du väl söla som tusan bara!

  • Pörcy

    Amor in aeternum: Hur gick det???


     


    Naive: Bra idé!!!!! Det ska jag också försöka få till!!

  • Pörcy

    Vi har festhäften, vigselprogram, servettvikning kvar. Typ. Samtidigt som vi försöker måla klart huset... Går så där måste jag säga!

  • Pörcy

    Malin: Aha!! Vi planerar att köra ner till Lögarängen men det blir nog några bilder vid Domkyrkan innan vi drar. Det blir nog några kort vid broarna bredvid och bakom badet. Kyrkbacken är jättemysigt men inte riktigt vår stil..


     


    Lycka till till alla er vars tur det är imorgon!

  • Pörcy


    Nu är vi man och hustru!!!


    Men vad fort dagen gick.. Jag njöt av varje sekund trots att jag var förkyld, OTROLIGT hes och avslutade kvällen med magkatarr. :-P Men va skum känsla man har dagen efter; Nu är vi herr och fru... Konstigt, inget har ju förändrats men man är lite mer hel. <3

  • Pörcy
    miwas skrev 2013-01-27 13:06:17 följande:
    är det någon som gift sig tredje helgen i sept i stockholm? hur var vädret, kallt?
    Vi gifte oss 22 sept i Västerås, är ju hyfsat nära. Vi hade 11-16 grader och tyvärr regn. Men 2011 var det nästan 20 grader och sol varje helg så det kan variera väldigt.
Svar på tråden September 2012