Inlägg från: Tufvalisa |Visa alla inlägg
  • Tufvalisa

    September 2012

    Jag hänger nog oxå med här! Har precis bokat kyrkan den 1 September och väntar på svar från festlokalen. Spännande!

  • Tufvalisa

    Jag var oxå inne på höstfärger först. Känns mysigt med rönnbär, röda rosor och gerbera. Sen insåg jag att rött verkligen inte är min färg (min sambo passar i typ allt!), så det blev mörkblått, gräddvitt och guld med lite rosa rosor här och där tror jag. Jag hade tänkt ha en klänning med mörkblått som accentfärg och en mörkblå kravatt till min sambo, men det verkar stört omöjligt att hitta kravatteländet. Tips någon?

    Eireann: Kan man inte göra låga bordsdekorationer med rosor nedstuckna i mossa? Tror det kan bli väldigt effektfullt!

    Brud201209: Jag skulle satsa på kandelabrar för att få mer romantik och mindre kräftskiva om du var rädd för det. =)

  • Tufvalisa

    Vilka bra idéer ni har! Älskar iddén med blockljus längs bordet och konservburksvaserna!

    Eireann: jag skulle nog akta mig för att sätta ljung på borden, i alla fall om du har skrockfulla vänner och släktingar. Men jag håller med, det skulle vara fint!

  • Tufvalisa
    LinaLina skrev 2011-09-06 12:56:43 följande:
    Vad kul! Vi tänker oss också blått, guld och vitt. Kul att ni är inne på samma bana. Jag gillar vita blommor och blev tipsad om att ha blåa vasar och dekorationer, snarare än tvärtom, vilket jag gillar. Spegelglasbilderna som visas i tråden är ju också kanonbra inspiration.
     
    Ja, jag har oxå insett det! Vi får  byta bilder senare.

    Jag har börjat spana på klänning, men det lutar nog åt att jag syr upp en. Har hittat en butik som har massor med modeller och jättebra priser. www.matildasfest.com/   och   www.tyllochspets.com/ Kommer nog ändå att prova en del för att se vilken modell som passar och hur jag ska göra med släp osv.

    Jeaneettes: Vilken fin klänning!
  • Tufvalisa
    Eireann skrev 2011-09-06 18:28:42 följande:
    Jo, jag kollade upp förut ang. ljung, och det betyder bara otur om man tar IN den, och vi ska ju vara utomhus . Men vi får se vad som blir.
    Bra där! Glad
  • Tufvalisa

    Vi kom precis tillbaka från inspirationsresa i Småland och nu har vi nog till 99% bestämt oss för kyrka och festlokal. Det verkar inte vara så bråttom att bestämma sig. Gissningsvis landar vi på ca 80 gäster och en budget på ca 110 000:-. Lite i högsta laget, men vi vill verkligen inte snåla på något och jag och sambon prioriterar lite olika saker. Vi har ett paketerbjudande från feststället med brudskål med tilltugg, trerätters med vin, kaffe och riktigt lyxig tårta, avec, blomdekorationer, servering, efterfestbastu m.m för ca 1000/pers. Det känns rätt bra eftersom vi planerar bröllop på distans. Glad
    Just nu sitter vi och funderar på toastmastrar och tärnor/marskalkar. Någon som har tips på hur man hittar bra lokala band som inte tar hutlöst betalt?   

  • Tufvalisa

    EmlizPemiliz: Vad kul, vi har samma datum! Vi har bokat festlokal och kyrka. Har dessutom börjat kika lite på inbjudningskort. Har bestämt mig för att göra dem själv, men inte exakt hur än. =) Gissar att det blir många turer till panduro innan jag är klar. Haha.


    Vi har inte bestämt oss angående barn. Jag vill inte ha barn med på vår stora dag medans min blivande inte är lika skeptisk. Jag har inget generellt emot barn, men det skull bli typ 10 småbarn mellan 1 och 2 år. Just så små barn är det lite dålig styrsel på kan jag tycka och både de och jag skulle nog tycka det var bäst att de inte är med. Undantaget är naturligtvis barn som ammas. Lite större barn hade gärna fått vara med.

  • Tufvalisa
    Happie D skrev 2011-10-21 09:21:56 följande:
    Tja....budgeten just nu ligger på ...typ...noll kronor. Vi hinner kanske spara i hop 5000-10000:- men inte mer. Men det löser sig:) 
    Jag jobbar lite inom branchen och har massa kontakter.
    Lokal=gratis
    Klänning= min mammas= gratis
    Sambons kläder=lånas av en kompis med bröllopsbutik
    Barnens kläder=köper vi billigt på Ebay
    Fotograf=gratis, en kompis till mig
    Tårta=gratis, en kompis till mig
    Mat och dryck=ca 5000:-, vi bjuder på tillbehör och dryck, sedan tar gästerna med sig något eget att grilla.
    Papper=ca.500:- 
    Brudbukett=ca 300:- Jag gör själv:)
    Dekorationer= ca 500:- Dukar och MASSOR balonger, en vän har en ballonguppblåsnings maskin:)

    Tror det var allt. Det blir ju som jag skrev ovan inte en vanlig bröllopsfest, utan mer som en grillfest med våra vänner:) Ja, + att vi gifter oss också då:)

    Kul att vi har samma datum förresten:) 
    Oj, vad bra med så mycket hjälp. Underbart! Vi får hjälp med fotografering och danslektioner, men resten får vi betala för. Det känns dock helt ok eftersom vi fortfarande är DINKar. =)

    Vi har tänkt ha lacksigill på inbjudningskorten och häromdagen kom min sigillstämpel med post från England. Nu ska här provlackas!
  • Tufvalisa
    Frida82 skrev 2011-12-12 20:47:49 följande:
    alltså det är ingen låt utan ett klassiskt stycke... har jag för mig
    Såhär nästan en månad senare....Jag tror du menar Pachelbels Canon i D. Vi ska ha den som utgångsmusik.
  • Tufvalisa

    Vad kul det är att läsa allas uppdateringar. Jag inser att jag inte varit här inne på evigheter, men nu har jag dammat av planeringsboken igen. =) Vi var nere i Småland under jul så nu har jag hittat både frisör och florist. När vi var nere passade vi på att gå på midnattsmässa i vår kyrka. Orgeln där är bland det häftigaste jag varit med om! Har även googlat mig fram till min drömbukett.


    I år är det vårt år!!!

  • Tufvalisa
    pulmonate skrev 2012-01-02 13:35:52 följande:
    Snygg bukett Tufalisa. Fast än den är ganska klassisk har den ändå något unikt. Det blir nog bra! Vad har ni för färgtema annars?
    Jag har börjat bli helt TOK-KÄR i den Sydafrikanska/Australiska blomman Protea! Den är huuur häftig som helst! Både färg, form och storleksmässigt. Försöker nu hitta buketter där denna är med. Min kille kom hem med en ett tag sen och den är såå häftig. Dock är den otroligt tung! Så mer än en går inte (det hade nog blivit för mycket ändå, med tanke på storleken).
    Kolla gärna på min blogg för mer blom-bukettsidéer, tärnklänningar, mm. Det är egentligen en arkitektur och designblogg, men det har övergått endast till bröllop nu sen min kille friade
    Här är ett exempel på Protean tillsammans med mjuka rosor och Brunea bollar (tror jag).


    WOW! Vilka häftiga blommor!! De ser ut lite som rosa kronärtskockor. =)


    Vi har färgtema marinblått/gräddvitt men tänkte använda lite rosa blommor eftresom jag tycker det är trist med vita buketter och vill inte ha klarblå blommor.


    Sarus: Smart där med ljusen!


    Igår vad jag hos frisören här i stan och hon la upp värsta planen för att håret ska vara tipp-topp på bröllopsdagen. Så här i efterhand börjar det kännas totalt over-kill, men vi får väl se...

  • Tufvalisa

    Vad mycket inspiration man får här.
    Pulmonate: Underbara solfjädrar!
    Ungbrud: Jag gillar klänningen jättemycket. Är ute efter något liknande till min tärna, fast i mörkblått.

    I helgen var jag och shoppade loss på panduro och tidigare i veckan kom vår monogramstämpel. Det ska bli så kul att börja med inbjudningarna.

    Tufvalisa: 1/9 Vetlanda
    Cosy: 1/9 Skövde
    Ungbrud: 1/9 Stockholm
    Sarus: 1/9 Torsås
    Fjärilen:8/9 Toscana
    Naive: 14/9 Zürich
    Pörcy: 22/9 Västerås
    brud201209: 22/9 Alnö (ö utanför Sundsvall)
    Lodjuret: 22/9 Stockholm
    Pulmonate: 18/8 Lago di Garda, Italien.
    DestinyD: 29/9 Stockholm
    YouandMe: 29/9 Norrköping
    Mela01: 29/9 Upplands Väsby 

Svar på tråden September 2012