• Lebendig

    Umebrudar 2011/12

    Jag/vi är ju chokladgalningar så det blir förmodligen chokladmousse och hallonmousse kanske.

  • Lebendig
    Jag hittade också den där tjejen i Vännäs, men tror också att Johanna blir billigare. Dessutom pratade jag med Johanna och hon verkar väldigt tillmötesgående och verkar just nu specialicera sig på våningståror, så jag litar på henne. Tjejen i Vännäs verkar mest specialicera sig på dekoration och jag tror inte vi ska ha så avancerad dekoration.

     Planen är idag att bara ha en våningstårta, vi landar också på ett pris kring 5000kr. Men vill då vara säker på att Johanna klarar av en så pass stor våningstårta, annars kanske vi tar en mindre våningstårta och cupcakes/mindre tårtor.


     Jag/vi måste nog absolut ha en våningstårta! Men att bestämma hur den sak se ut, huvvaligen! Funderar också på ifall vi ska ta en mindra våningstårta och sedan ha cupcakes/vanliga tårta till de andra. Lite trist dock att inte alla får från samma tårta. Men jag har ingen aning om hur stor en typ 100 bitars tårta, våningstårta blir, om det är ens möjligt. Måste kanske ta och kontakta denna Johanna, jag tror att det får bli henne om hon kan tänka sig ställa upp!
  • Lebendig

    Vi har valt att anlita Andreas Gradin, fotonord.se. En kompis till mig är modell och har arbetat med honom och rekommenderade honom och vi tittade på hans webgalleri och tyckte att det kändes bra. I första kontakten med honom fick vi också ett bra bemötande.

  • Lebendig
    UmeåAnkan skrev 2011-12-01 08:09:49 följande:
    Vi har oxå bokat fotonord. Gjorde så att vi var så besvikna på dotterns dagisfotografering att vi bokade in i söndags så han fotade henne. Han vr både duktig och trevlig och vi fick hämta bilderna igår onsdag så snabbt gick det. Så efter fotostunden i söndags hörde vi om bröllopsfotografering.
    Hur var bilderna på henne? Jag är lite nervös, speciellt med tanke på att han har betydligt lägre priser än de andra fotograferna i Umeå, men har hört mycket gott om honom. Dessutom är han proffessionell fotograf om jag har förstått allt rätt.
  • Lebendig
    UmeåAnkan skrev 2011-12-01 14:15:12 följande:
    Det enda lilla negativa är att bilderna var lite mörkare i verkligheten än på förhandsbilderna men tycker inte det gjorde något... Gissar att det var med flit men det kan ni ju säkert höra med han om.
    Nja det där med att de är mörkare i verkligeheten har jag fått förklarat för mig är för att när man kollar på datorn så är bilden upplyst underifrån och på ett annat sätt. Därför är bilder alltid ljusare på en dataskärm än i verkligheten, då du inte får det där ljuset underifrån eller hur jag nu ska förklara det. Men var de så mörka så att det störde?
  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2011-12-02 12:58:33 följande:
    Har sett Andrea Gradins hemsida och bläddrat igenom galleriet flera gånger. Jag tycker att bildern är fina, men jag hade gärna velat ha en fotograf som kanske inte tog så klassiska bilder, som lekte lite mer. Jag har hittat två andra tjejer som jag nog ska ta kontakt med. Men jag kan bara inte bestämma mig för om vi ska chansa och ta någon som är lite orutinerad eller om jag ska satsa på någon som gjort en massa bröllopsfotograferingar, men kanske även tar lite "typiska" bilder - kanske håller de bättre i längden?!
    Jag tror att många av bilderna som tas beror på brudparet. Har man egna idéer och tankar på hur bilderna ska vara så är det kanske skillnad? Annars är det väl lätt hänt att det blir "vanliga" bilder.

    Har fått kontakt med tårtJohanna nu och hon var inte helt emot våningstårta som sagt, däremot så kan jag förmodligen inte få det då det är för långt att frakta den. Möjligen en tvåvåningstårta. Väldigt trevligt bemötande iaf!
  • Lebendig
    ema skrev 2011-12-05 09:32:28 följande:
    Ni som ska ha/har haft catering, vem har ni bokat?
    Vi valde ett företag som fått bra kritik både här på BT och på internet i övrigt (jag vill inte hänga ut dem med namn). Sen när vi väl träffade dem så upplevde både jag och min sambo att vi blev totalt överkörda, och att de inte tog någon som helst hänsyn till den typ av bröllop vi vill ha, dvs närmaste släkt och vänner, inget överdrivet stort. Istället fick vi höra skräckhistorier från diverse bröllop som de hade serverat på, och skvaller om hysteriska bridezillas till höger och vänster, trots att det är väldigt uppenbart att varken jag eller min sambo oroar oss för bröllopet överhuvudtaget, utan tvärtom tar det väldigt lugnt. Vi fick dessutom inte veta nånting om maten, vilket vi antog var det viktigaste... Däremot så fick vi höra att den tårta vi beställt inte alls brukar uppskattas av gästerna, att sugarpaste är jätteäckligt och inte går att äta, att alla kommer att bli missnöjda, att vi borde ha en vanlig prinsesstårta osv. Men eftersom min sambo inte gillar marsipan så var det aldrig ett alternativ, men de fortsatte att tjata om dessa prinsesstårtor ändå. Allt negativt prat om vår tårta gjorde oss ganska oroliga ett tag. men sen hittade vi sugarpaste på ica, och det var inte alls äckligt.

    Sen har de inte hört av sig heller, trots att de skulle kontakta oss. Vi känner oss ganska besvikna faktiskt...
    Vad har ni andra haft för erfarenheter? 
    Hej!

    Jag tror att vi varit i kontakt med samma cateringfirma. Bemötandet är urkasst, de hör aldrig av sig utan att man tjatar ihjäl sig på dem. Vi fick vänta sex veckor på en offert som skulle komma inom en vecka. Däremot så vet jag att maten hos min cateringfirma är riktigt bra till ett bra pris och att det tydligen fungerar utan problem på själva dagen enligt referenser och egen upplevelse.

    Men andra firmor som finns i sta, som jag varit i kontakt med ang catering är GN catering, Le Garage, Evy´s och den som jag fick allra bäst bemötande av och ett mycket proffessionellt intryck av var Biffens mat. Tyvärr var han bokad den dagen vi önskade honom...
  • Lebendig
    ema skrev 2011-12-06 22:36:48 följande:
    Lebendig och julibrudUmeå: Tja.. Det var väl inte så vårt att lista ut antar jag... Jag hade hört att det kunde vara lite si och så med dem, men förväntade mig inte att det skulle vara så dåligt, maten är ju trots allt den största utgiften och de borde ju vilja ha kunder.

    Lebendig: valde ni dem ändå? Och vet du hur bra de är på specialkost? Eftersom vi har flera som behöver specialkost så var det en viktig fråga, men vi fick ju som sagt ingen svar på våra frågor om maten... 

    Just nu funderar vi väl på att antingen vänta (sex veckor verkar länge) eller att välja något av de andra företagen
    Ja vi valde dem ändå, just för att de prismässigt passade oss bäst (skiljde flera tusen) och för att deras meny var den som passade bäst. Vi lägger ut runt 30 000 som det är nu bara kring maten så vi tyckte att tusenlapparna var tillräckliga ändå. Sedan är det inte så många företag som var villiga att catera dit vi ska samt inte heller erbjöd det helhetskoncept som vi ville ha.

    Men sedan jag blev lite arg och irriterad får jag väldigt bra bemötande och snabba svar. Det är väl lite så det fungerar i dagens samhälle, är man snäll och gör som det är tänkt är det ingen som lägger märke till en. Blir man lite irriterad och obekväm får man som man vill. Vi blev också kompenserade för den dåliga servicen. Det jag har hört har varit just att det är toksvårt att få tag i dem men att det på själva dagen fungerar bra. Och vi tyckte som ni att de borde ju vara intresserade av att få kunder, speciellt så "stora" som oss.

    Vad gäller specialkost har jag ingen aning om, vi diskuterade inte det eftersom jag inte vet vilka specialkoster vi har (förutom två vegetarianer)

    Hur som helst bör ni nog vara lite snabba i vändningarna, det var många företag som var rätt bokade inför nästa sommar.

    @ SaraJohanna

    Vilka två fotografer har ni kollat på? Kanske ska vi byta, vem vet?

    Vad gäller våningstårtan så är jag ju glad för en tvåvånings, men jag tror ajg ska höra av mig till henne och prata lite närmare hur svår själva monteringen är. Kanske kan min extremt bakkunniga vännina/or ordna med monteringen.... Men som sagt, ska ringa henne!
  • Lebendig

    Ser verkligen fram emot att börja kika på klänning. Har kollat på nätet med det är så svårt att föreställa sig de klänningarna "live" och på mig! Varför måste det vara sån noja över just bröllopsdagen och vikt? Duger man fram till bröllopet duger man nog på bröllopsdagen också. Känner också suget att komma i extra bra form, men försöker att inte sätta så stor press på mig själv - får se hur det går! ; )


     


    Jag har förövrigt gett upp tanken på att gå ner i vikt inför bröllopet. Det skulle behövas sisådär 30 kg men det kommer jag inte att mäkta med så då får det vara helt enkelt!
  • Lebendig
    ema skrev 2011-12-07 14:44:02 följande:
    Ja det är just helhetskonceptet vi vill åt, att någon tar hand om allt. Och om det fungerar bra på själva dagen så kanske det är värt att ge dem en chans till. Får väl ryta till och hoppas att det händer något innan jul. Vi gifter oss inte under själva högsäsongen, men vill ändå få det bokat så snabbt som möjligt
    Ja, ryt till! Det hjälpte oss!
Svar på tråden Umebrudar 2011/12