• Lebendig

    Umebrudar 2011/12

    Är det nån som vet om det finns något lokalt företag som kan sköta trycksaker som inbjudningskort och festhäften?
    Umeå 28/7 2012
    Vill du ha något särskilt material/typsnitt till ditt festhäfte? Annars är det betydligt mer ekonomiskt att göra det hemma. Och har man  ett jobb med en stor kopiator så går det hela mycket smidigt. Är rätt kul att pyssla med sådant själv. På vistaprint.se har de rätt fina kort som man kan välja att designa ganska mycket själv. Billig är de också. Sedan jobbar jag i publisher (i mina ögon BETYDLIGT smidigare än att arbet med spalet i word)med mitt festhäfte och det är väldigt enkelt och smidigt och blir ett mycket bra resultat när man skrivit ut det även om det är vanligt papper.
  • Lebendig

    Sitter här hemma och är väldigt störd på den cateringfirma som vi tänkte anlita. Vi hade en träff den 12 september där vi gick igenom våra önskemål. Vi skulle få en offert inom en vecka. Den har ännu inte kommit. Det är fem veckor på måndag. Vi har mejlat och smset till dem men får INGET svar alls någonstans. Och detta ska vara ett seriöst företag. Är mycket besviken! Vi är ju ett hyfsat stort bröllop på närmare 80 personer så det är ju inte småpotatis i pengar vi pratar om...

    Kan någon här ge tips på cateringfirmor, börjar bli stressad nu!!

    Vi har själva kollat på kummin men de är för dyra tycker vi, jöstas, evy's men där har jag dåliga referenser, och biffens mat som var bokad redan.

  • Lebendig
    ume2012 skrev 2011-10-15 21:40:46 följande:
    Och sen finns ju festcatering som ska vara bra =)
    Vet dock ej priser.
    Tack!
  • Lebendig
    julibrudUmeå skrev 2011-10-17 22:01:42 följande:
    Njae, det har jag inte tänkt, duger nog med nåt av de vanliga. Men framsidan vill man väl göra mer speciell? Eller hur har ni andra tänkt? Jag skulle gärna vilja ha ett omslag till festhäftena i ett annat material. Inbjudningskort hade jag först tänkt beställa men klurar lite på om jag ska satsa på att göra själv iaf, blir ju mer personligt så. Men det tar ju tid förstås.
    ume2012 skrev 2011-10-14 15:51:38 följande:

    Hej igen!
    Ni som har varit/ska vara på fabriken. Visst kostar det extra om man vill ha stolar ist bänkar att sitta på? Nån som vet vad det kostar?


    Du kan ju alltid välja att göra innehållet i häftet själv och sedan omslaget annorlunda, ev beställa endast det från tryckeri. Vet endel som tipsat om att göra i tapet tex. Väljer man att göra häftet i ett halvt A4(vikt med långsidor mot varandra) är det lätt att häfta ihop dem med en vanlig häftapparat. Ett A5format kräver mest troligt en liten specialhäftapparat. Har dock hört att det finns dem som syr ihop sitt festhäfte...
  • Lebendig

    Jag tror att anledningen till att konditorier inte gör våningstårtor är för att det är väldigt svårt att få dem att hålla. Det är väldigt sköra skapelser, om man inte på något sätt klär in ett stativ till varje lager (då blir det typ en våndingstårta fast  bottnarna inte står på varandra.) Eftersom de är jusdt väldigt instabila, blir det väldigt svårt att frakta dem. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en våndingstårta, men vågar inte riktigt chansa på att den håller sig hel under den tio mil långa färden som tårtorna ska göra. Vi funderar istället på att ha en tårtbuffé, mest för att hålla kostnaderna lite nere. Jag ogillar marsipan och grädde på tårta...

    Sedan ska man också ha i beaktande att de flesta tårtdekoratörerna jobbar med sugarpaste i sina dekorationer. Personligen tycker jag att de är asläckra att se på, men inte så goda att äta.

    Vad gäller fotograf så har vi valt en kille,ett proffs, som både har studio och som även fotar ute vid fint väder. Vi har lagt ner ganska mycket pengar på fotografen, jag hoppas han lever upp till förväntningarna.

  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2011-11-08 09:56:32 följande:

    Ja det är verkligen trist, man vill ju som du säger ha något utöver det vanliga, särskilt med tanke på vad man förväntas betala per bit. Jag tror att priserna startar kring 35-40kr/bit av en helt vanlig prinsesstårta med vit marsipan!


     


    Jag har läst på lite om våningstårtor och tror jag ska prova göra en egen då sambon fyller år efter jul. Det verkar inte alltför komplicerat. Dock tror jag att jag är lite för vidskeplig för att göra den själv på stora dagen, det ska tydligen betyda otur att göra sin egen tårta! ; )


     


    Har du hittat någon bra sida att läsa på? Jag har ju som också snöat in på det här med tårtor... Kan ju som baka rätt bra själv, är väl kanske inte bäst på att dekorera. Kanske kan vi lösa det där med våningstårtor tillsammans? Hur många våningar behöver du?
  • Lebendig

    De


    SaraJohanna skrev 2011-11-09 09:25:13 följande:

     


    Ja jag känner mig också rätt bekväm med att baka själva tårtan med fyllning och allt. Sen verkar det inte egentligen så svårt att lösa resten heller. Funderar på att be mamma baka själva tårtorna (eller eventuellt beställa detta) - att montera ihop och dekorera kan ju inte betyda otur!? ; ) Ja det kanske är en bra idé, jag har faktiskt ingen aning om hur mycket jag behöver, får leta upp tips på hur man beräknar det! : )


    Här har de material man kan behöva om man vill göra en lite större tårta: www.kakburken.se/index.php?cPath=104_109&page...


     


    Här är en massa bra steg-för-steg-beskrivningar på hur man bland annat gör en våningstårta: lindarunn.se/category/steg-for-steg.html


     


    Här lite inspiration: bakpassion.blogg.se/


     


    Hoppas du också hittar lite inspiration, jag ska som sagt prova efter jul tror jag! : )


     


    Det jag vet från dem som har provat att göra våningstårta själv är att det är svårt om man har moussefyllning eftersom tårtorna blir extra porösa då coh dessutom mycket tyngre. Men att prova sig fram kanske är bäst! Problemet är att jag inte känner att jag kommer hinna göra tårtorna själv och jag har ingen i min närhet som jag skulle vilja lägga det ansvaret på...
  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2011-11-09 17:55:46 följande:
    Jag läste någonstans att om man använder lite kraftigare pinnar samt skivor mellan de olika våningarna så ska det inte vara något problem. Dock ska man väl undvika att flytta den monterad. Tror inte heller att jag kommer hinna lägga så många minuter på själva dagen på tårtan. Det är i så fall det som kan göras dagen innan. Kan eventuellt tänka mig att mamma eller syrran skulle kunna tänka sig att göra en insats. Men det är ju som du säger ett rätt stort ansvar att ta på sig, vet inte om jag skulle våga göra det åt någon annan... Det tål att funderas på, men jag tänker också ringa runt till alla konditorier och höra, har inte gjort det än!
    Jag har aldrig ätit en våningstårta, men jag undrar lite grann rent praktiskt. Om man nu sticker ner en massa pinnar, blir inte tårtan väldigt svår att skära då? Den översta borde ju inte vara några problem men den nedersta? Jag har ingen aning...

    Sedan tycker jag faktiskt att det är rätt hutlöst att just bröllopstårtor blir så ruskigt dyra. Det är ju i mångt och mycket "bara" en prinsesstårta...

    Någon som vet ett bra bussföretag här i stan?
  • Lebendig
    SaraJohanna skrev 2011-11-25 08:39:31 följande:

     


    Har pratat med Johanna (Johannas tårtor) och det verkar som att hon kan tänka sig att göra vår tårta på den stora dagen! Är det någon som har erfarenhet av att beställa tårta från Johanna?


     


    Bilderna som du har här är ju helt ljuvliga!! Var har du hittat dem? Jag ser framför mig en sådan där tårta som är längst nere till vänster bland dina bilder. Föll mig helt i smaken direkt!!

    Var i kontakt med en tjej (Hannas kalastårtor i någon del av Sverige) som rekommenderade mig att kolla med en tjej som håller till i Vännäs, hemsida www.sockerkonst.nu/. Johannas tårtor verkar vara lite billigare.

    Kanske blir drömmen om en våningstårta sann!!

    Förresten, ni som ska ha våningstårta, kommer ni ha det till alla gästerna eller bara en liten? Skulle vi ha de till alla skulle den kosta runt 5000... (Hos Johanna)
  • Lebendig

    Som jag förstod det från sockerkonst så kunde hon ev åka ut och montera? Kanske missförstod.

Svar på tråden Umebrudar 2011/12