• nawa

    Svärmorstråden!

    Tänkte att man kan få avreagera sig lite på svärmor här. De kan vara fantastiska på alla sätt och vis, men ibland behöver man få gnälla av sig lite :)

    Min blivande styv-svärmor har en röst som varningssignalen på finlandsbåtarna, och pratar hela tiden. Hela hela hela tiden. Helt seriöst, oavsett grupp storlek så tar hon upp 90 % av konversationen (jag lovar, det är ingen överdrift!). Hon är dessutom väldigt orolig över att bröllopet kommer vara i Sverige, och ringer i tid och otid och frågar om allt möjligt, och när jag säger att alla detaljer inte är klara än (då vi gifter oss i Juni 2012) så säger hon att det känns som om de inte får all info de behöver. Dessutom säger hon så politiskt okorrekta saker hela tiden, så man blir helt paff!

    Gnäll på tjejer :)

    Kram!



     
  • Svar på tråden Svärmorstråden!
  • Vickymb

    Idag satt vi på jobbet och alla gnällde på sina svärisar den ena värre än den andra...men jag har ingen jobbig svärmor utan en helt underbar...däremot vet jag att hon kan vara en kärring utan dess like. Hon var inte alls förtjust i min mans ex fru och gjorde allt för att göra livet surt för henne...så det är nog bäst att man passar sig och håller sig på hennes sida ;)

  • izredam

    Jag är lika lyckligt lottad som Vickymb måste jag säga - hela m2bs släkt är helt underbar, precis som min släkt. Alla har precis samma humor och det är så himla roligt.

    Vad jag dock kan störa mig på är att varje gång hans föräldrar är här och hälsar på (vilket i och för sig inte är så ofta eftersom vi bor 20 mil hemifrån) så får svärmor för sig att städa vår kokvrå. Och då menar jag verkligen städa, sist så torkade hon tillochmed ur alla skåpen. Med motiveringen "men vi är ju så många som kom hit nu, vi skitar ju också ner" (jo, det gör ni säkert, men inte i grytskåpet när vi inte ens har lagat mat...) - det bästa med det hela är dock att hon stör sig lika mycket på att hennes svärmor (m2bs farmor alltså om det inte var tydligt nog) gör samma sak hemma hos dem. Men det skrattade hon bara bort. Jag överlever nu när det händer en gång i halvåret, hade det varit oftare hade jag kanske surat lite mer :P


  • mamma56

    OJ OJ !! Jag ska bli svärmor snart men har lovat min sons fästmö att försöka uppföra migGuld i mun haha, men allvarligt jag vill verkligen inte bli som min egen svärmor var mot mig. Ständigt outtalad kritik och ogillande. Fy! Man måste vara öppen och kunna prata med varann Solig

  • ElinFalk85

    Min blivande svärmor gillar inte allas mig.
    jag är inte fin nog åt hennes son för jag har ingen högskoleutbildning.....eh jaha!!!
    jag har pluggat på komvux tre terminer för att få upp mina betyg (och för att jag inte riktigt vetat vad jag vill göra).
    men nu i höst börjar jag ju studera på mitt i universitet i sundsvall på distans så jag hoppas att jag duger då.
    inte för att jag egentligen bryr mig men för min blivande mans skull så vore det ju trevligt om hon tålde mig iaf.
    jag har alltid vart väldigt trevlig mot henne.

  • nica83

    Min svärmor är underbar på alla sätt. Hon lägger sig i lagom mycket :) Och så ger hon mig alltid beröm, man känner sig uppskattad. Jag får ofta höra att jag är den dottern hon aldrig fick. Jag är alltid välkommen dit. Enda jobbiga är väl att hon gärna ger bort saker så man får inte av artighetsskäl säga att något är fint för då står man med det i händerna och får gärna ta med det hem och måste hitta på en bra ursäkt till varför man inte kan...

  • Glajjan

    hahah, om jag skulle beskriva min svärmor skulle jag kunna skriva en hel roman.
    Vi har aldrig kommit överrens, och hon har alltid lagt sig i, från att hon fick reda på att jag var gravid (hon snokade runt i vårat rum under en fikastund) då hon krävde att jag skulle göra abort, till att byta gardiner och anklaga mig för att "tvinga" hennes son att göra val han egentligen inte vill, hon "känner ju" honom bäst.

    Kommer aldrig att glömma när jag var gravid med vårat första barn, så pratade vi om namn, hon ville att dottern skulle heta Ylva, medans vi hade tänkt nå annat, och hon höll på att tjata om det där.
    Samma med efternamn, barnen har mitt efternamn eftersom det är lite historia bakom os.v Medans han har ett traditionellt sson- namn. Men huua, det kan hon inte acceptera!

    Så det ska bli intressant nu att se hur det ska bli när dom får reda på att vi ska gifta oss (har inte hunnit så långt i planerna än) och när HAN ska ta MITT efternamn, hihihohohaha!

    En envis gammal och otrevlig kärring är vad hon är, jag har lärt mig att säga ifrån nu, ibörjan var jag tyst som en mus!
    Men nu kan hon inte köra med mig längre, och då hatar hon mig ännu mer, men vad ska jag göra, det är ju hon som inte kan uppföra sig, inte jag Cool
     

  • Kattpoet

    Min svärmor är underbar  men för gnällandes skull, kan jag gnälla med. ;)
    Damen skickar mig helt underbar laktosfri vit choklad och jag kan inte motså dem och jag försöker  ju gå ner i vikt!      
    Visst är hon underbar, hon såg både mjölk och vit choklad utan mjölkproducter och köpte det till mig, det är ju så himla snällt . 

  • Glajjan
    Kattpoet skrev 2011-08-21 21:13:53 följande:
    Min svärmor är underbar  men för gnällandes skull, kan jag gnälla med. ;)
    Damen skickar mig helt underbar laktosfri vit choklad och jag kan inte motså dem och jag försöker  ju gå ner i vikt!      
    Visst är hon underbar, hon såg både mjölk och vit choklad utan mjölkproducter och köpte det till mig, det är ju så himla snällt . 
    Åh, tänk om jag också hade såna "problem" med min sväris, det vore en dröm!!
    Man vill ju gärna komma överrens med sin blivande mans mamma... men ne :( 
  • Kattpoet

    Glajjan,  min första svärmor ogillade mig för att jag var utsocknes och hade  högutbildade föräldrar ,  den andra ogillade   mig för mig vikt och brukade tjata om mina ätvanor så mycket att jag inte kunde äta hos dem  utan det slutade oftas i toalettstolen.

    Nu är jag på min trejde svärmor och jag tycker har förtjänat en bra. 

  • aniara

    Bara för att visa att inte alla har problem med sina svärmödrar så kan jag tala om att jag har VÄRLDENS BÄSTA (blivande) svärmor! Hon är så gullig och omtänksam, alltid positiv, och klok för det mesta (när hon inte är en yrboll, men det är inget negativt heller). Och hon är ett fantastiskt stöd till både sin son (min blivande) och mig.

    Men jag vet också hur jobbigt det kan vara med en knepig svärmor. Nu var hon inte det på riktigt, eftersom jag och mitt ex inte gifte oss, men hade jag blivit friad till så hade jag tänkt igenom saken både en och två gånger just eftersom mitt ex hade en så skum familj. Mitt ex och hans mamma hade en väldigt dålig relation, de förstod sig liksom inte på varandra, även om det blev bättre när han blev vuxen och flyttade hemifrån. Hon var en sån som sa precis vad hon tyckte och tänkte, på ett ganska obehagligt sätt. Och hon gillade att spela martyr - låg det smutsiga underkläder slängda på golvet i huset (hennes hus alltså, i det här fallet när barnen var hemma på jullov - alla pluggade) så gick hon och samlade in dem och tvättade dem, och sen klagade hon högljutt på att det slängdes smutstvätt på golvet. Inte så konstigt kanske - det funkade ju! Barnen slängde dem där, och hon gick runt och plockade upp dem, och till och med tvättade åt dem! Samma sak med matlagning. Hon lagade maten, och sen klagade hon på att ingen annan lagade mat... Av någon anledning tyckte hon extremt bra om mig. Antagligen för att jag var skötsam; jag lagade ordentlig mat och jag höll rent och snyggt hemma. Har fått höra att hon läxade upp sin son efter noter när han berättade att han dumpat mig {#emotions_dlg.djavulsk}

Svar på tråden Svärmorstråden!