• izredam

    Svärmorstråden!

    Jag är lika lyckligt lottad som Vickymb måste jag säga - hela m2bs släkt är helt underbar, precis som min släkt. Alla har precis samma humor och det är så himla roligt.

    Vad jag dock kan störa mig på är att varje gång hans föräldrar är här och hälsar på (vilket i och för sig inte är så ofta eftersom vi bor 20 mil hemifrån) så får svärmor för sig att städa vår kokvrå. Och då menar jag verkligen städa, sist så torkade hon tillochmed ur alla skåpen. Med motiveringen "men vi är ju så många som kom hit nu, vi skitar ju också ner" (jo, det gör ni säkert, men inte i grytskåpet när vi inte ens har lagat mat...) - det bästa med det hela är dock att hon stör sig lika mycket på att hennes svärmor (m2bs farmor alltså om det inte var tydligt nog) gör samma sak hemma hos dem. Men det skrattade hon bara bort. Jag överlever nu när det händer en gång i halvåret, hade det varit oftare hade jag kanske surat lite mer :P


  • izredam
    aniara skrev 2011-08-21 23:07:03 följande:

    Bara för att visa att inte alla har problem med sina svärmödrar så kan jag tala om att jag har VÄRLDENS BÄSTA (blivande) svärmor! Hon är så gullig och omtänksam, alltid positiv, och klok för det mesta (när hon inte är en yrboll, men det är inget negativt heller). Och hon är ett fantastiskt stöd till både sin son (min blivande) och mig.

    Men jag vet också hur jobbigt det kan vara med en knepig svärmor. Nu var hon inte det på riktigt, eftersom jag och mitt ex inte gifte oss, men hade jag blivit friad till så hade jag tänkt igenom saken både en och två gånger just eftersom mitt ex hade en så skum familj. Mitt ex och hans mamma hade en väldigt dålig relation, de förstod sig liksom inte på varandra, även om det blev bättre när han blev vuxen och flyttade hemifrån. Hon var en sån som sa precis vad hon tyckte och tänkte, på ett ganska obehagligt sätt. Och hon gillade att spela martyr - låg det smutsiga underkläder slängda på golvet i huset (hennes hus alltså, i det här fallet när barnen var hemma på jullov - alla pluggade) så gick hon och samlade in dem och tvättade dem, och sen klagade hon högljutt på att det slängdes smutstvätt på golvet. Inte så konstigt kanske - det funkade ju! Barnen slängde dem där, och hon gick runt och plockade upp dem, och till och med tvättade åt dem! Samma sak med matlagning. Hon lagade maten, och sen klagade hon på att ingen annan lagade mat... Av någon anledning tyckte hon extremt bra om mig. Antagligen för att jag var skötsam; jag lagade ordentlig mat och jag höll rent och snyggt hemma. Har fått höra att hon läxade upp sin son efter noter när han berättade att han dumpat mig {#emotions_dlg.djavulsk}


    Jag känner så väl igen mig - min blivande svärmor är underbar (bortsett från städmanin jag pratade om ovan). Men mitt ex mamma däremot var nog det värsta jag varit med om. Båda hans föräldrar låtsades halvhjärtat att tycka om mig när jag var med - men så kunde jag höra hur de pratade i rummet brevid om hur dum och jobbig jag var för att jag inte förstod tjusningen i fjällvandring och tältning eller för den delen att jag inte visste vad diverse teknikprylar från 80-talet var (jag är född -91) eftersom jag inte alls är intresserad av sånt.

    Det värsta var väl i och för sig att exets äldre bror gjorde samma sak - men att exet hela tiden sa att "nej, alla gillar dig!" - Tilils den dagen han gjorde slut med mig, då hade han först varit och sagt till dem att han skulle göra slut med mig (bara en sån sak...) och de hade gratulerat honom (!). När han sen RINGDE mig och sa att han ville göra slut så frågade jag om det hade med hans föräldrar att göra, varpå jag får svaret "Ja, hela min familj hatar dig och jag kan inte välja dig framför dem". Jag har mer eller mindre  inte pratat med honom sen dess.
Svar på tråden Svärmorstråden!