• Erika82

    Skelleftebrudar 2012

    Finns det fler tjejer och killar som tänkt gifta sig under 2012?


    Vi planerar att gifta oss i maj i Skellefteå och skulle gärna ha fler att prata cích dela idéer med!

  • Svar på tråden Skelleftebrudar 2012
  • daniiel
    Johannalun - Vilken fin klänning :) Har du fått hem den redan eller väntar du på den?

    Lollan01 - Mysigt att ha det ute på en ö, får man fråga vilken ö? :) Min make ville först att vi skulle gifta oss ute i mina föräldrars stuga som ligger på en ö, men den ön yttepytte, så vi skulle knappt kunnat ha några gäster alls då.

    Jag prövade inga klänningar innan jag beställde flera på internet. Jag beställde sk. kinaklänningar från kinaföretag och är jättenöjd :) Underkjol beställde jag också, men använde den inte då min klänning hade en insydd underkjol. Slöja beställde jag på ebay :)
  • Johannalun

    Jag väntar spänt på den:)


    Hade också tänkt beställa flera, minst två ialafall, men tänkte att jag skulle ha ännu svåårare att bestämma mig då. Så jag testar den här föst, funkar d inte ed den så får jag beställa en annan:)


    Ni missade väl inte norrans helgbilaga (18/2) Bröllops special!


    daniiel: Hade ni någon fotograf? Vem? Vad hade du för bukett/blommor?

  • daniiel

    Vi har inte norran, så jag har inte sett den bilagan. Fanns det något roligt och/eller intressant där? :)

    Ja, jag hade två klänningar på bröllopsdagen. Jag bytte till en kortare klänning under middagen. Det var den första klänningen jag beställde, sedan kom jag på att jag ville ha en lång klänning med släp under vigseln, så beställde 3 långa klänningar :P

    Hoppas att din klänning ska vara jättefin när den kommer! :D

    Vi anlitade en ung tjej som fotograf. Jätteduktig och hur gullig som helst, samt helt i vår prisklass haha
    Här går det se lite bilder endagiapril.blogg.se/category/mina-fotografier.html
    Här finns prislista för henne juliacreations.blogg.se/

    Jag hade en bukett med fjädrar, som många förmodligen tycker är jättefult, jag har full förståelse för det. Även tärnorna och brudnäbben hade fjädrar och pärlor. Maken och marskalkerna hade också fjädrar som corsage. Min bukett var i våra temafärger, svart, vit och rosa med pärlor. Tärnornas svarta och vita och näbbens helrosa. Makens corsage samma färger som min bukett. Beställde det från en tjej i USA via Etsy. Marskalkernas corsager gjorde jag själv, de var vita och svarta.

    Jag var in hos alla florister här i stan och hade tre önskemål om blommor. Pioner, ranunkler eller anemoner. Ingen av de blommorna fanns att få tag på i augusti, så då sket jag i blommor. Kan ju dock säga att av alla jag pratade med, så tyckte jag bäst om stället som ligger längst gågatan, vid Klipp1, Interflora tror jag det heter. De var mycket billiare än Buketten tex.

    Bildbomb på våra "blommor".

    Min bukett



    Makens corsage


    Tärnornas buketter, utan pärlor


     


    Marskalkernas, som jag gjorde själv.



     


    Dotterns bukett, rosa fjädrar och pärlor




  • Jea

    Hänger på jag me. Är det någon som har nå tips på lokal? Vi funderar på Nyhamnsgården, men drömmen är en loge eller någont liknande vid vattnet eller en vid en sommaräng... Det blir ett sensommarbröllop.

  • daniiel

    Har ni kikat om logen på Kyrkholmen? Jag vet att den har gått att hyra förut iaf, men vet inte hur stor den är eller hur den ser ut invändigt. Det finns också en loge på campingen i Bureå som går att hyra, det är bra storlek på den och den ligger precis vid älven. I Ljusvattnet ska det finnas en dansloge som går att hyra. Det finns väl en loge på travet också som går att hyra? Finns en loge på Moröbacke som går att hyra också. Finns säker ännu fler också :)


  • Johannalun

    Coolt med fjädrar, kan tänka mig att min syster skulle unna ha lknande på sitt bröllop. Kul med något eget!


    Tack, ska kolla Interflora.


     


    Jea:


    Ni har ju tuvagården vid älven - http://destinationskelleftea.se/sv/Destination/Ata/Cafe/Caf%C3%A9_Tuvagarden/201487 , och annars är ju ytterholmen ett tips. Jag har inte varit där själv så vet inte hur många man rymms och liknande, men jag tror de kan vara värt att kolla upp! http://www.ytterholmen.se/

  • Johannalun

    Jag glömde ju skriva - vilka jätte fina bröllopsbilder daniiel!

  • daniiel

    Haha ja, vissa tyckte att det var en kul och egen idé, men de flesta tyckte bara det var knäppt med fjädrar. Nåja, gjort är gjort och vi blev nöjda :) Tack, vi är väldigt nöjda med våra bilder faktiskt :) Huvudsaken för oss var att överhuvudtaget ha bilder och gärna så många som möjligt och vi fick ca 600 bilder av fotografen :)

    Men ja, kika in på Interflora. Jag tycker de var väldigt trevliga där och hade många fina buketter att visa som de gjort, samt att de hade väldigt överkomliga priser. Nu vet jag inte om det finns kvar, men fanns någon florist i Skelleftehamn som jag också hört väldigt gott om i bröllopssammanhang och som ska ha (haft åtminstone) väldigt bra priser :)


  • Cattadefea
    daniiel skrev 2012-02-07 22:36:09 följande:
    Bra bemötande är alltid ett plus tycker jag :) Vad mysigt att äta där också. Har ni någon anknytning till just Sillskatan sedan tidigare eller? :)

    Ja Min familj har stuga i Sillskatan sedan -30-talet. Det känndes naturligt att vara där ute med så många fina sommarminnen.

Svar på tråden Skelleftebrudar 2012